Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τι δήλωσε στον Ε.Π. η Ευγενία Χουλιάρα που πέρασε στη Νομική Αθηνών

Η σχολή που πέτυχες ήταν η πρώτη σου επιλογή;
H Νομική ήταν η πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό.

Είσαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα;
Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ικανοποιητικό γιατί όλη η κούραση και το διάβασμα απέκτησαν τελικά νόημα. Αλλά κυρίως το θέμα της πόλης (η πρώτη επιλογή ήταν Νομική Αθήνας) μέχρι να βγουν οι βάσεις ήταν η αβεβαιότητα που ευτυχώς έγινε ανακούφιση.
Ποιο ήταν το καθημερινό σου πρόγραμμα; Πόσες ώρες την ημέρα διάβαζες;
Το συνολικό καθημερινό πρόγραμμα της τρίτης και όχι τόσο τα μαθήματα αυτά κάθε αυτά ήταν που στην ουσία δημιούργησαν την πραγματική δυσκολία, αντικειμενική και ψυχολογική. Με λίγη απαραίτητη ώρα ξεκούρασης το μεσημέρι, συνυπολογίζοντας και τα απογευματινά μαθήματα στο φροντιστήριο, το ωράριο του διαβάσματος σταματούσε συχνά πολύ αργά το βράδυ κάνοντας τον καλό ύπνο σχεδόν ξεχασμένη υπόθεση.

Τι συμβουλή δίνεις στους νέους μαθητές που τη φετινή χρονιά θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις;
Είναι δεδομένο ότι μία χρονιά σαν και αυτή θέλει συστηματική προσπάθεια, πειθαρχία και κάποιες φορές δυνατή ψυχολογία. Αυτό όμως που συνήθως δεν συνυπολογίζουμε μέσα σε όλα αυτά και είναι αναγκαία συνθήκη είναι οι ώρες ξεκούρασης και όχι απαραίτητα μόνο ο ύπνος, αλλά και άλλες αγαπημένες δραστηριότητες. Ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος στον εαυτό του για να αθληθεί, να ζωγραφίσει, να δει μια ταινία ή απλά να περπατήσει, έστω κι αν είναι ελάχιστος, είναι ο απαραίτητος ανεφοδιασμός που θα του δώσει την ώθηση για να συνεχίσει με την ίδια θέληση.