Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Και επισήμως η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης

Την ευκαιρία να αθληθούν και να παίξουν μπάσκετ θα έχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι νέοι και οι νέες (Και όχι μόνο) του τόπου μας. Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, με σκοπό την καλλιέργεια διάφορων αθλημάτων.
Είναι κάτι, το οποίο έλειπε από την περιοχή μας, όπως είχε τονίσει και παλαιότεραη ιστοσελίδα μας. Συγχαίρουμε τους ιδρυτές της ακαδημίας και τους ευχόμαστε καλύτερα.
Οι προπονητές
Εμπνευστές και προπονητές της ΠΑΚ είναι 3 νέοι γυμναστές και συγκεκριμένα οι: Κατερίνα Μπαλωμένου, Γιάννης Χαλκιάς και Φώντας Ζαχαρόπουλος (ΦΩΤΟ). Η ιδέα έπεσε στο «τραπέζι» στις αρχές Ιουνίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της.

Μέλη προσωρινής διοίκησης
Η προσωρινή διοίκηση αποτελείται από τους: Κατερίνα Μπαλωμένου (Πρόεδρος), Παντελεήμων Χαλκιάς (Αντιπρόεδρος), Ζωή Φλώρου (Γενικός Γραμματέας), Ανδρέας Ζαχαρόπουλος (Ταμίας) και Ιωάννης Σαπούνης (Γενικός Έφορος).
Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, στο οποίο μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να βοηθήσουν την Ακαδημία.

Εγγραφές και Μαθήματα
Οι εγγραφές, που θα είναι δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους θα αρχίσουν στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, στο οποίο θα γίνονται και οι εγγραφές. Η μηναία συνδρομή για παιδιά της ίδιας οικογένειας θα είναι 20 ευρώ (1 παιδί), 30 ευρώ (2 παιδιά) και 40 ευρώ(3 παιδιά).

Τμήματα
Οι αθλητές-τριες θα χωριστούν σε τμήματα ανάλογα την ηλικία τους. Πιθανόν να υπάρχει ένα τμήμα για παιδιά δημοτικού, άλλο ένα για αντίστοιχα του γυμνασίου, ένα για μαθητές λυκείου και άλλο ένα για ενήλικες. Τα μαθήματα θα διαρκούν 1 ώρα και θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα για κάθε τμήμα. Θα υπάρχουν τμήματα και ανδρών και γυναικών.

Οι στόχοι του συλλόγου
Βασικός στόχος της Ακαδημίας είναι ενασχόληση των νέων παιδιών του τόπου μας με τον αθλητισμό. Οι ενήλικες επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να αθληθούν.
Η ΠΑΚ στοχεύει να κατέβει την νέα περίοδο στο ετήσιο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου με δικιά της ομάδα, ενώ  κάποια παιδιά της να στελεχώσουν τις άλλες ομάδες. Θα επιδιώξει να αναδείξει ταλέντα και να τα προωθήσει μέσω των τουρνουά με άλλες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης.
Μελλοντικός σκοπός επίσης του σωματείου είναι η δημιουργία ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Παροχές
Η ομάδα θα χορηγήσει στον κάθε αθλητή-τρια από την έναρξη των προπονήσεων αθλητικό υλικό (Σετ φανέλα-σορτς προπόνησης), ενώ θα προσπαθήσει να εξοπλιστεί και άλλο στην πορεία (π.χ με μπάλες).

Ευχαριστήριο
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καρπενησίου ευχαριστεί τον δικηγόρο κ. Βασίλειο Γκαρίλα για την βοήθεια του στα νομικά θέματα, τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Δημήτρη Αντωνίου για την βοήθεια, που προσέφερε χάρης στις γνώσεις του στον οργανωτικό τομέα και τον αντιδήμαρχο Καρπενησίου σε   θέματα αθλητισμού κ. Κλεομένη Λάππα, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να μπει και στον νέο Δ.Σ.

Ευχές
Η ΠΑΚ εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τους προτρέπει να «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια της, διασκεδάζοντας μέσω της άθλησης. Ευχαριστεί από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη, που βοήθησε στην δημιουργία της.