Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ισόπαλο με σκορ έληξε 1-1 το φιλικό ντέρμπι μεταξύ Αίολου και Αγράφων. Η αναμέτρηση έγινε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε στις 17:30. Οι δυο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και αναμένεται να είναι δυο από τις ομάδες, που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες και το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο.


Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έδειξε ότι βαδίζει σε καλό δρόμο, έχοντας αρκετά καλή παρουσία. Προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου στο δεύτερο του φιλικό είχε την ευκαιρία να κοντραριστεί με έναν πιο δυνατό αντίπαλο. Ισοφάρισε στην επανάληψη με τυχερό γκολ του Παναγιώτη Ζωχάκη.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

«Άρχοντας» του αγώνα ο Χρυσαφόπουλος

Ο 37χρονος Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος στο δεύτερο κιόλας του παιχνίδι είχε αρκετά καλά σφυρίγματα, επιβάλλοντας την πειθαρχία στους ποδοσφαιριστές. Να τονίσουμε ότι ο Χρυσαφόπουλος, που μόλις φέτος ξεκίνησε την διαιτησία αγωνιζόταν πέρυσι στον Αίολο.

Δεύτερος βοηθός ήταν ο 19χρονος Γιώργος Στοφόρος, που φέτος θα ανήκει στον ΣΔΠ Ευρυτανίας. Πέρυσι ήταν στον ΣΔΠ Φθιώτιδας και είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Δασοπονίας.

Ελαφρές διαμαρτυρίες δέχτηκε από τον τεχνικό των γηπεδούχων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο, ο πρώτος επόπτης Λάμπρος Κολοκώτσιος.

Α΄ μέρος - Προβάδισμα στο τέλος για τον Αίολο

Μετά από ωραία πάσα του Κώστα Μπούκα, ο 29χρονος Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο 45΄, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου. Και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις

6΄ : Χτύπημα φάουλ του Καλύβα από αριστερά απέκρουσε ο Κόκκοτος.

19΄: Βαθιά μπαλιά του Σιταρά Κ. από την άμυνα για τον Κατσαρή, ο οποίος έξω από την περιοχή και δεξιά πρόλαβε τον Πέτρου, στέλνοντας την μπάλα με σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσαντώνη.

23΄: Σουτ του Μπούκα εκτός περιοχής έδιωξε όμορφα με εκτίναξη σε κόρνερ ο Πέτρου. Στο ίδιο λεπτά λίγο μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ατομική ενέργεια και σουτ του Μπούκα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσαντώνη.

29΄: Ο Καλύβας σούταρε δυνατά από πλεονεκτική θέση, μετά από λάθος της άμυνας, αλλά ο Κόκκοτος έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

35΄: Χτύπημα φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου, γύρισμα του Νούλα Μ. στον Κατσαρή, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Πέτρου.

39΄: Ο Φύκας Γ. έβγαλε μπαλιά στον Μάρκη, το δυνατό σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή και δεξιά έφυγε άουτ.

45΄: Πάσα του Μπούκα στον Τριανταφυλλόπουλο, που με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πέτρου, κάνοντας το 1-0.

Β΄ μέρος - Ισοφάριση με Ζωχάκη

Ο 31χρονος Παναγιώτης Ζωχάκης σκόραρε με εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση και ύστερα από κακή εκτίμηση του Θεοδόση Κόκκοτου. Σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα. Και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Πάνο Μάρκη να σημαδεύει λίγο πριν το τέλος το δοκάρι του Αίολου.

Πολύ καλοί οι Κατσαρής-Κόγιας

Αρκετά κινητικός από τον Αίολο ήταν ο 18χρονος μεσοεπιθετικός Χρήστος Κατσαρής. Από την ομάδα των Αγράφων ξεχώρισε στην επανάληψη ο 16χρονος χαφ Λεωνίδας Κόγιας.

Τραυματίστηκε ο Α. Σιταράς

Ο 14χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Κατσαντώνη Άρης Σιταράς αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού λίγο πριν το τέλος. Όλον τον αγώνα έπαιξαν οι : Κόκκοτος, Αζακάς, Χαλκιάς, Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος), Πέτρου και Καλύβας (Άγραφα).

Οι καλύτερες φάσεις

55΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Μπούκα, ο οποίος έκανε κούρσα από δεξιά και σκαφτό σουτ, που έφυγε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

61΄: Χτύπημα φάουλ του Ζωχάκη σχεδόν από το σημείο του κέντρου και δεξιά κατέληξε στην δεξιά πλευρά της εστίας του Κόκκοτου, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την τροχιά της μπάλας.

64΄: Κόρνερ του Σβερώνη από δεξιά, κεφαλιά του Κόγια απομακρύνθηκε τελευταία στιγμή προ της γραμμής από παίχτη του Αίολου.

73΄: Σουτ του Νούλα Μ. μέσα από την περιοχή και αριστερά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πέτρου.

77΄: Χτύπημα φάουλ του Ζωχάκη από δεξιά, προβολή του Μπισμπίκη από κοντά κατέληξε άουτ.

79΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από δεξιά απέκρουσε ο γκολκίπερ των Αγράφων, στην επαναφορά σουτ του Νούλα Ο. κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Πέτρου.

87΄: Ωραία προσπάθεια του Μάρκη από πλάγια θέση και σουτ του 17χρονου ποδοσφαιριστή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόκκοτου.

94΄: Γέμισμα του Καλύβα από αριστερά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου, με τον Μπισμπίκη να μην προλαβαίνει με προβολή να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.

Κίτρινες Κάρτες

Δαράβαλης, Κατής

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Σιαλμάς(54΄ Ζαχαρόπουλος Δ.), Αζακάς, Χαλκιάς, Σιταράς Κ. (40΄ Νάσιος, 56΄ Καρατσίκης), Τριανταφυλλόπουλος, Κορέντζελος, Μπούκας (92΄ Ζαχαρόπουλος Α.), Δαράβαλης (66΄ Νούλας Ο.), Κατσαρής (90΄ Γεωργίου), Νούλας Μ. (75΄ Λίκα, 85΄ Μπούρμπος)

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Πέτρου, Θεοχάρης (46΄ Ζωχάκης), Πατρώνης (69΄ Σιταράς Α., 85΄ λ.τρ Μάρκης), Ράπτης (46΄ Φύκας Α.), Τσιγαρίδας (46΄ Μπισμπίκης), Κατής (71΄ Ράπτης), Γατής Β. (46΄ Κόγιας), Μάρκης(82΄ Τσιγαρίδας), Σιταράς Α. (46΄ Αθανασόπουλος), Φύκας Γ. (56΄ Σβερώνης Δ.), Καλύβας Κ.

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Προπονητικό διπλό με Καλαμίτσι ο Αίολος

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ο Αίολος στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου αντιμετώπισε σε προπονητικό διπλό τον Α.Ο. Καλαμιτσίου. Το δίτερμα είχε διάρκεια δυο 20λεπτων, με νικητές του Λευκαδίτες με σκορ 1-3.

Πηγή : EvrytaniaSport