Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Εθελοντές Δημότες ζωγράφισαν την παιδική χαρά στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

Λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της πλατείας δημιουργήθηκε ένας χώρος αποκλειστικά για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες του τόπου μας. Ένα ανεκμετάλλευτο οικόπεδο μετατράπηκε σε ένα χώρο παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς. Η μικρή παιδική χαρά άνοιξε την πόρτα της, σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Καρπενησίου.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Δήμος Καρπενησίου βρήκε πολύτιμους συνεργάτες. Η Σίσυ Κυλερτζή και η Φωτεινή Δεδούση ανέλαβαν να ζωγραφίσουν και να δώσουν «χρώμα» στον τοίχο της παιδικής χαράς.
Μέσα από το θεσμό του Εθελοντή Δημότη, επιστρατεύτηκαν δυο δημότες που με πολύ προθυμία, φαντασία και όρεξη φρόντισαν να μεταμορφώσουν την παιδική χαρά σε «Πλανήτη ΤΙΚ-ΤΑΚ».
Ο αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας δήλωσε:
«Ο θεσμός του εθελοντή δημότη βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο του. Ο εθελοντισμός στις μέρες μας είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Η Δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να γίνουν μέλη του δικτύου εθελοντών, προκειμένου όλοι μαζί να μπορέσουμε να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τις δεξιότητες του καθενός ξεχωριστά, μπορούμε να οργανώσουμε δράσεις αλλά και να κάνουμε έργα προς όφελος όλων όσων διαμένουν ή επισκέπτονται το Δήμο μας. Το τριήμερο φεστιβάλ έκανε την αρχή, με νέα παιδιά να βοηθούν στη διοργάνωση εθελοντικά. Συνεχίσαμε με την παιδική χαρά στο κέντρο της πόλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σίσυ Κυλερτζή και τη Φωτεινή Δεδούση που εθελοντικά προσφέρθηκαν να ζωγραφίσουν την επιφάνεια του τοίχου της παιδικής χαράς και να προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους μια πολύ ξεχωριστή εικόνα, βγαλμένη από παραμύθι».