Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Γιορτή πέστροφας με master chef!

Με εκπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Πέστροφας, από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας. Η εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους 2011 του Δήμου Καρπενησίου, έλαβε χώρα στο Κεφαλόβρυσο, το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2011 και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και από την άψογη οργάνωση.
Πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Κεφαλόβρυσο για να διασκεδάσει, αλλά και για να γευτεί δωρεάν τις πέστροφες που ήταν προσφορά του Συλλόγου. Έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του chef Ιερεμία, ο οποίος συμμετείχε στο γνωστό τηλεπαιχνίδι Master Chef.
Ο Ιερεμίας παρουσίασε τρεις συνταγές με πέστροφα, μία εκ  των οποίων σας την προτείνουμε στη συνέχεια.

Ο σύλλογος κλήρωσε τυχερές σακούλες, οι οποίες περιείχαν δώρα χειροποίητα και παραδοσιακά προϊόντα.
Η εκδήλωση ήταν μια ιδέα και πρωτοβουλία του Συλλόγου και συνδιοργανώθηκε υπό την ευγενική χορηγία του Δήμου Καρπενησίου και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, δίνοντας της υπόσχεση ότι η επόμενη εκδήλωση θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας για ακόμη μια φορά απόδειξε πως είναι ένας από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς συλλόγους του Νομού, καθότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σημειώνουν πάντα επιτυχία, και μέσω αυτών συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πολιτιστική και όχι μόνο ανάπτυξη του τόπου μας.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
 για Πέστροφα Παπιγιότ
Υλικά για 1 πέστροφα:
1κ.σ. κοφτή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κοφτή θυμάρι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
3 ροδέλες λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 σφηνάκι νερό
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του ψαριού, τη γεμίζουμε με το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μισό κουταλάκι από τον κόλιανδρο.  Φτιάχνουμε ένα φάκελο από λαδόκολλα (αν ψήσουμε σε φούρνο) ή από αλουμινόχαρτο (αν ψήσουμε σε κάρβουνο), βάζουμε μέσα την πέστροφα με τις ροδέλες λεμονιού από πάνω, προσθέτουμε το κρασί, το νερό και τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τέλος ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε το φάκελο και ψήνουμε στους 180ο C για 15 περίπου λεπτά.