Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, στο Καρπενήσι .


   Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, στο Καρπενήσι. Κατασχέθηκαν (5)  καλλιεργούμενα φυτά κάνναβης, (15) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης  και πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας.


Συνελήφθη χθες (09-03-2012) το μεσημέρι στo Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 25χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (SKANK) από τον 25χρονο, οι αστυνομικοί διενήργησαν χθες (09-03-2012) το μεσημέρι, έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στη μονοκατοικία του στο Καρπενήσι.
Σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        5 δενδρύλλια κάνναβης φυτεμένα σε τέσσερις γλάστρες, όλα σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,80 έως 100 εκ. περίπου.
·        ένα (1) πρόχειρο μπλοκ σημειώσεων που περιείχε οδηγίες για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.
·        έξι (6) μπουκάλια με υγρό λίπασμα, για την ανάπτυξη των φυτών.
·        Σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενο από: δύο (2) λαμπτήρες φωτισμού, έναν υψηλής και έναν χαμηλής  ηλεκτροδυναμικής ισχύος, δύο θερμόμετρα και έναν ανεμιστήρα, ώστε να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού και αερισμού των φυτών.
Στη συνεχεία, ο 25χρονος οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Καρπενησίου (Κ.Τ.Ε.Λ.) από όπου παρέλαβε δέμα, που του είχε στείλει άγνωστο άτομο από την Αθήνα.
Το δέμα περιείχε μια ηλεκτρονική παιγνιομηχανή (playstation) μέσα στην οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, μια (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -15- περίπου, γραμμαρίων.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο άγνωστος αποστολέας των ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς που εργάζονταν ως σερβιτόρος στο Καρπενήσι, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου και παραπέμθηκε για να απολογηθεί, ενώπιον του κ. Ανακριτή Καρπενησίου.