Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ 499 ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Γύρνα Ντόρα θα πεθάνω, έχω αρχίσει και τα χάνω, πίνω και καπνίζω, σαν τρελός…. θα μπορούσε να τραγουδήσει άνετα ο Ζορρό της Συμπρωτεύουσας, αλλά αντί για άσμα ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης, έγραψε γράμμα, γεμάτο πόνο για την παράταξη, προς την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ,
ζητώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη να γυρίσει πίσω στην ΝΔ και να κάνει «ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητας, προκειμένου να μην ευνοηθούν οι δυνάμεις εκείνες που φέρουν τη μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή του τόπου». Λες να μπήκαν τα μεγάλα μέσα για να γίνει το «come back» της χρονιάς ή απλά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης περί άλλων τυρβάζει…

*Με καλό μάτι βλέπει την δημιουργία κέντρου υποδοχής στο Καρπενήσι ο Κώστας Μπακογιάννης. Ωστόσο όμως ο Δήμαρχος Καρπενησίου θεωρεί ότι το τοπίο είναι Θολό τοπίο για αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς και για το μείζον αυτό θέμα της υποδοχής των μεταναστών θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό γιατί αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα και μάλιστα πολύ μεγάλα.

*Αξίζουν πολλά μπράβο στην Δημοτική Αρχή Καρπενησίου για την πρωτοβουλία της να ασχοληθεί επί της ουσίας με το θέμα του εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο Καρπενήσι που έχει μετατραπεί σε ένα άχρηστο γιαπί που θυμίζει κάστρο των παραμυθιών. Αν ο στόχος επιτευχθεί και βρεθεί λύση, θα είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο που έγινε στην σύγχρονη ιστορία της ευρυτανικής πρωτεύουσας και ας λένε κάποιοι τα δικά τους.

*  Δεν δήλωσε καν υποψηφιότητα για τις εκλογές που έρχονται ο πολιτευτής Ευρυτανίας με την ΝΔ Χρήστος Αρβανίτης και θα έχει τους λόγους του. Κάπου άκουσα ότι έχει απογοητευτεί γενικά από τους εν γένει χειρισμούς στο κόμμα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα ο Χρήστος Αρβανίτης με επιστολή του προς τη ΝΟΔΕ, εξέφρασε όλες αυτές τις ανησυχίες του, χωρίς όμως ποτέ να πάρει απάντηση. Εκείνο όμως που με πείραξε εμένα σαν σχολιαστή αλλά και ως αναγνώστη σχολίων που καταγράφονται στα τοπικά έντυπα, δεν είναι η μη απάντηση της ΝΟΔΕ, στην επιτολή του κ. Αρβανίτη αλλά το γεγονός ότι συγκεκριμένος ρεπόρτερ, πολλάκις αυτοαποκαλούμενος ΛΑΡΥ, έβγαλε ένα τόνο δηλητήριο για τον Αρβανίτη με πολλά υπονοούμενα. Το θέμα δεν είναι γιατί δεν κατεβαίνει ο Αρβανίτης στις εκλογές. Το μεγάλο πρόβλημα του τρανού ρεπόρτερ είναι ότι ο Χρήστος Αρβανίτης ξαναγύρισε στα παλιά του γνώριμα λημέρια και αυτό όσο νάνε φοβίζει, κυρίως όμως εκείνους που δεν έχουν συμβιβαστεί ότι σε τούτο τον ντουνιά που ζούμε ο ήλιος βγαίνει για όλο τον κόσμο και ότι πολλές φορές οι πρώτοι γίνονται έσχατοι και οι έσχατοι πρώτοι…

* «Απεφάσισα να σας ανακοινώσω την προσχώρηση μου στο κίνημα των Aνεξαρτήτων Ελλήνων .Παραμένω συνεπής στις αρχές μου και την συνείδηση μου. Δεν θέλησα να παραμείνω στους πρόθυμους, σε εκείνους που υπηρετούν στη δικτατορία του μονόδρομου. Επιλέγω να συνεχίσω να σας κοιτάζω κατευθείαν στα μάτια και όχι να σας αντιμετωπίζω με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν θέλησα να υποκύψω στους εκβιασμούς. Είμαι βουλευτής του Ελληνικού κράτους, θα συνεχίσω να υπηρετώ το κράτος μου και όχι μια αποικία.»
Τάδε έφη ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, που πλέον ανήκει στους Ανεξάρτητους του Πάνου Καμένου. Τώρα τον θα «καεί» η θα «κάψει» άλλους θα φανεί σύντομα.

* Την έντονη δυσαρέσκειά του προς το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε προχθές στη Βουλή ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας για την δεύτερη σε σειρά αναβολή της ερώτησής του σχετικά με το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στον νομό Ευρυτανίας. Γιατί παραξενεύεσε από τους Υπουργούς Γιατρέ μου. Πρώτον μην τους μαλώνεις γιατί είναι συντρόφια και δεύτερον γιατί οι άνθρωποι έχουν δώσει τις υποσχέσεις τους και δεν θέλουν να χαλάσουν την συνταγή. Εσύ που δεν μπήκες ποτέ σε αυτό το σχέδιο δράσης και έτσι έμεινες μακριά από Υπουργικές καρέκλες, ξέρεις ότι όσο και να εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου, κανενός από τα αυτιά αυτών δεν θα ιδρώσουν τώρα. Σε λίγο καιρό όμως να με θυμίσεις πόσοι από τους σημερινούς Υπουργούς θα εκλεγούν Βουλευτές και τότε τα ξαναλέμε.