Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αίολος-Κρέντη 1-1 - Το όνειρο συνεχίζεται

Με «ανατρεπόμενο» 
και "οδηγό" τον Κώστα Μάκκα 
γύρισε στην Κρέντη η ομάδα 
του Γιώργου Χρυσαφόπουλου


 Ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς τον τελικό των Play Off, έκανε η Κρέντη μετά την ισοπαλία με σκορ 1-1, που απέσπασε στην έδρα του Αίολου. Τα όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα και όλο το παρασκήνιο, όπως αποδείχτηκε στον αγωνιστικό χώρο, δεν επηρέασαν καθόλου την ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου.
Οι παίχτες της Κρέντης, είδαν στα μάτια τον αντίπαλο, έπαιξαν την μπάλα τους και σύμφωνα με την γενική εικόνα του παιχνιδιού δικαιούνταν κάτι παραπάνω από αυτή την αναμέτρηση. Υψηλού επιπέδου η διαιτησία από τον πολύπειρο Κακουκουλίδη, όμως ο μη καταλογισμός του καταφανέστατου πέναλτι που έγινε στον Τύμπα στο 73΄ λεπτό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, και η 2η κίτρινη που χαρίστηκε στον Τραινταφυλλόπουλο, χρεώνονται ως λάθη του.
Οι δυο αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο 45λπεπτο οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν πιο κινητικοί με τον Τζέϊμς Αλί να ξεχωρίζει στην επίθεση και να έχει δοκάρι στο 22΄ και τον Τσουκαλά να δεσπόζει στην άμυνα, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις μεγάλες φάσεις μπροστά στα καρέ του Ντάλλα, που την τελευταία στιγμή εξασφάλισε την άδεια για να μπορέσει να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του. Η ομάδα του Ν. Τριανταφυλλόπουλου, που σε ένα ακόμη ματς με την εν γένει παρουσία του έδειξε ότι είναι ένας από τους πιο υγιείς παράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου, ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, ψύχοντας από νωρίς το γκολ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό γιατί οι φιλοξενούμενοι καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και με τον ακούραστο Δημήτρη Τσιγαρίδα να κουμαντάρει με μαεστρία την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, έκλεισαν τους διαδρόμους στους επιθετικούς των γηπεδούχων με αποτέλεσμα οι προσπάθειες του Αίολου να μην καρποφορήσουν.
Έτσι και χωρίς τις μεγάλες φάσεις - οι γηπεδούχοι στο 30΄ έχασαν τον Μ. Χρυσικό που τραυματίστηκε ενώ ζήτησαν και πέναλτι στο 35΄ σε μαρκάρισμα του Μπαϊκούση στο Νούλα - ολοκληρώθηκε το πρώτο ημιχρόνιο.
Στην επανάληψη ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, βλέποντας την αδυναμία των ποδοσφαιριστών του, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, έριξε στον αγώνα τον Τύμπα στη θέση του Γούλα, για να ενισχύσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Μετά όμως το γκολ του Αίολου, με νέα διορθωτική του κίνηση που αποδείχτηκε κίνηση ματ, ο προπονητή της Κρέντης, πέρασε τον Γεωργούλα στο κεντρικό δίδυμο μετακινώντας τον Μπαϊκούση στο κέντρο. Οι εσωτερικές αυτές αλλαγές έγειραν κατά πολύ την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μετά το γκολ που δέχτηκαν ισορρόπησαν το παιχνίδι, βγήκαν μπροστά δημιούργησαν φάσεις, δίκαια διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στο τέλος παραλίγο να κλέψουν και την νίκη αν δεν τους σταματούσαν με ένα οφσάιντ που δεν ήταν ποτέ. Γενικά θα λέγαμε ότι η συμμετοχή των Τύμπα και Γεωργούλα ήταν καθοριστική στην κυριαρχία της Κρέντης στο Β΄ ημιχρόνιο, ενώ πολύ καλά πήγε ο Μπαϊκούσης και στο ρόλο του στα χαφ. Σπουδαία εμφάνιση για την Κρέντη πραγματοποίησε ο Ντάλλας, που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε και πολύ καλοί ήταν ακόμη, ο σκόρερ Κ. Μάκκας και στο Β΄ ημίχρονο, ο πιτσιρικάς Κ. Χρυσαφόπολος που χτύπησε στο χέρι του και πήγε στο Νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας αλλά και οι Αρκουμάνης, Γούλας. Από τον Αίολο πέραν του Τζέϊμς Αλί ξεχώρισαν και οι Τσουκαλάς, Αζακάς και Ν. Ραϊκος. Για την διαιτησία τα είπαμε ενώ σχόλια αρνητικά δημιούργησε ο ορισμός του Βοηθού Νικολάου, που ως γνωστόν είναι αδελφός του ποδοσφαιριστή Νικολάου που αγωνίστηκε με τον Αίολο.
Η συνέχεια και το τέλος της σειράς, την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο Κερασοχωρίου όπου θα διεξαχθεί ο 2ος ημιτελικός που θα αναδείξει την ομάδα που θα περάσει στον τελικό. Να ευχηθούμε η γιορτή του τοπικού μας ποδοσφαίρου να έχει και συνέχεια και όπως στον πρώτο αγώνα στο Καρπενήσι δεν έγινε το παραμικρό, ανάλογη ατμόσφαιρα να υπάρξει και στο «ΣΥΝΟΡΟ» και να προκριθεί ο καλύτερος.

Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
11΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Στερόπουλος απομάκρυνε προσωρινά και το γυριστό σουτ του Μάκκα Κ. πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
14΄ : Ο Τζόνι έδωσε για τον Τζέϊμς, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και το διαγώνιο σουτ, που επεχείρησε έφυγε αρκετά μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
22΄ : Απ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τζέϊμς από δεξιά χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
24΄ : Ο Τζέϊμς πάσαρε στον Τζόνι, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ της Κρέντης να μπλοκάρει σταθερά.
35΄ : Οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε πέσιμο του Νούλα Μ. από μαρκάρισμα του Μπαϊκούση, ο Κακουλίδης ήταν κοντά στην φάση και δεν είδε κάποια παράβαση. Παράλληλα κιτρίνισε για θέατρο τον επιθετικό του Αιόλου.
39΄ : Μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Τζέϊμς κέρδισε την μπάλα, σούταρε από πλεονεκτική θέση, ο Ντάλλας έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
40΄ : Ο Ράικος Ν. με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Τσιλίκα, που μέσα στην περιοχή και δεξιά έκανε το δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
44΄ : Ο Τσιγαρίδας έβγαλε την μπαλιά από το κέντρο, ο Μάκκας Κ. πλάσαρε από τα όρια της περιοχής και δεξιά, αλλά ο Στερόπουλος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στο αριστερό του «παραθυράκι».

Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Ο Τύμπας έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Αζακάς έκανε το λάθος και ο Μάκκας Κ. σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από την εστία του Αίολου.
53΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από πλάγια δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Ντάλλας.
55΄ : Ο Νούλας Μ. έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, ο Ντάλλας έπεσε και απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Τζέϊμς έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε την δεξιά γωνία της Κρέντης, ανοίγοντας το σκορ (1-0).
61΄ : Ο Τζέϊμς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, το πλασέ του Τσουκαλά στο πρώτο δοκάρι έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
66΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μάκκας Ε. στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή από κοντά, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει σταθερά.
71΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ, ο Μάκκας Κ. πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας πήρε την κεφαλιά, ο Στερόπουλος απέκρουσε εξ επαφής και στην συνέχεια ο Αζακάς απομάκρυνε σε κόρνερ.
73΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αζακά πάνω στον Τύμπας. Ο μεσοεπιθετικός της Κρέντης βρέθηκε απέναντι στον Στερόπουλο και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του παίκτη των γηπεδούχων. Ο Κακουλίδης δεν είδε κάποια παράβαση και δεν καταλόγισε κάτι. Επικράτησε ένταση και το ματς διακόπηκε για 2-3 λεπτά.
75΄ : Ο Τζόνι βρήκε τον Τσιλίκα, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Ντάλλα να μπλοκάρει εύκολα.
76΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τσουκαλάς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Στερόπουλος έκανε άστοχη έξοδο και ο Μάκκας Κ. πήρε την κεφαλιά μέσα στην σύγχυση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 1-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Συνθέσεις ομάδων
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) :  Στερόπουλος, Νούλας Ο., Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Ν., Τζέϊμς Αλί, Τζόνι, Χρυσικός(30΄ λ.τρ. Τσιλίκας, 77΄ Κατσαρής), Νούλας Μ.(61΄ Μπούκας)
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Γ., Τσιγαρίδας(62΄ Γεωργούλας), Μάκκας Κ., Γούλας(46΄ Τύμπας), Βούρτσας Ν.(81΄ Λιάγκος)
Διαιτητής : Νίκος Κακουλίδης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)