Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Είναι πολύ εύκολο να δηλώνεις αθώος, για ότι κακό συμβαίνει και να φταίνε μόνο οι άλλοι. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στο Δήμο Αγράφων.
Όλοι εναντίον όλων και πουθενά να ειπωθεί ή να γραφτεί μία συγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.  Έκανε τις μεγάλες καταγγελίες δια του Τύπου ο κ. Κατσιφός, ενώ βρισκόταν  στην Λαμία και το έγγραφό του  ξεκινάει με τοποθεσία στο «Κεράσοβο   6 Ιαν. 2013» και συνεχίζει πάλι «Κεράσοβο  13 Ιαν. 2013» με επίθεση στον Ε.Π., γιατί τολμήσαμε να γράψουμε ότι αυτό που έγινε, ήταν ασέβεια στον θεσμό και ότι ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Εάν πρόσεχε λίγο καλύτερα θα διαπίστωνε ότι γράφαμε πως ο Δήμος  δεν είναι τσιφλίκι κανενός.  Ούτε του Δημάρχου,  ούτε των  Αντιδημάρχων (πρώην  και νυν), ούτε της αντιπολίτευσης, ούτε των ειδικών συμβούλων και πολύ περισσότερων όσων επιβουλεύονται μόνο προσωπικά μικροσυμφέροντα,  αποβλέποντας  σε θέσεις αυριανών Δημάρχων (τόσο από την πλευρά της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας).  Εμείς, αγαπητέ Ευάγγελε, θα μας επιτρέψεις,  να κρίνουμε θεσμικά τους πάντες για τις πράξεις τους ή τις παραλήψεις τους, συμπεριλαμβανομένου και της αντιπολίτευσης,  χωρίς προηγουμένως να ζητάμε την γνώμη σας.

*Επιστολών δε συνέχεια από την κ. Φουρλίγκα.  Το παράπονό μου είναι ότι συνεχώς ξεχνά να ξεκινήσει τις επιστολές της με ένα απλό συγνώμη. Αφού με την απόφασή της να κατεβεί στις εκλογές με τον συνδυασμό του  κ. Τάτση,  παραπλάνησε τους τότε  ψηφοφόρους , να ψηφίσουν αυτόν, που τώρα αποκαλεί Σουλεϊμάν. Κάποιοι  μπορεί και να δικαιολογηθούν, καθώς δεν γνώριζαν  τα έργα και τις ημέρες του κ. Τάτση στον Δήμο Απεραντίων . Όχι όμως και η εν λόγω κυρία, καθότι κατάγεται από τον Δήμο Απεραντίων.  Ένα πρωινό, ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο κ. Τάτσης ήταν ο Σουλεϊμάν; Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε καταλάβει τίποτα; Με την θέλησή της δεν ασχολήθηκε με τα κοινά ή αναγκάστηκε να ασχοληθεί;  Ακόμη, αναφέρεται προσωπικά σε κάθε έναν σύμβουλο που υπέγραψε τη διαγραφή της και στο τι έκαναν μέχρι σήμερα. Τι καλά θα έκανε να έγραφε και μια φορά για αυτούς που δεν την ψήφισαν προς διαγραφή και ανήκουν τώρα στην  ίδια ομάδα. Πρώην  Αντιδήμαρχοι που γύριζαν  με τα τζιπ του Δήμου, ενώ δεν υπήρχε βενζίνη για την σκουπιδιάρα και σύμβουλοι που το στοματάκι τους, εκτός από ναι ή όχι, δεν ακούστηκε στα δυο χρόνια λειτουργίας του Δήμου. Έτσι  έχουν  τα πράγματα. Ένοχοι είναι σχεδόν όλοι. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.