Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Τυχαία συνάντηση με τον Βουλευτή του νομού μας είχα πριν λίγες ημέρες σε κομμωτήριο στο  κέντρο της πόλης όπου αμφότεροι πήγαμε να περιποιηθούμε την κόμη και τα γένια μας.  Στο μικρό διάστημα της συνεύρεσης  ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις περί της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Έκπληξη μου προξένησε η δικαιολογία του στην ερώτηση της μητέρας του εάν θα ξαναπάρει το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας. Ο Βουλευτής μας λοιπόν απάντησε στην μητέρα του και δια μέσω αυτής  και στην δική μου αλλά και σε κάθε  μάνα στην Ευρυτανία και στη Ελλάδα που με χίλια βάσανα μεγάλωσε και παρέδωσε στην Ελληνική κοινωνία Έλληνες και Ελληνίδες  ότι ψήφισε να κοπεί αυτό το πενιχρό επίδομα για να φτάσουν τα χρήματα για όλους τους Έλληνες. Καλή η επιφανειακή ευαισθησία Βουλευτά μου και η φτηνή  δικαιολογία  για το ότι πρέπει να κοπεί αυτό το  μικρό  ποσό που η πολιτεία  απέδιδε στην Ελληνίδα μάνα ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης  για τι δυσκολίες που υπέφερε και τις θυσίες που υπέστη στο να μεγαλώσει και να αποδώσει πολλά τέκνα στην Ελληνική κοινωνία. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι  να σας επισημάνουμε ότι αυτή η πράξη σας συνοδευόμενη και από ένα σωρό άλλες παρόμοιες ενέργειες σας  όπως η ψήφιση των μέτρων  που καταδικάζουν  στην φτώχεια και την ανέχεια εκατομμύρια  συνανθρώπους μας ,που δεν δίνουν καμία ελπίδα στους ανέργους , που φορολογούν τα παιδιά σαν τεκμήρια διαβίωσης (με απλά λόγια εφόσον έχεις π.χ 3 παιδιά έχεις μεγάλο εισόδημα, πως μπορείς και τα ζεις ? )  στους ανθρώπους που σκέπτονται και δεν είναι κομματικά  στελέχη κανενός κόμματος και ακόμη περισσότερο δεν απεμπολούν το δικαίωμα της κριτικής αυτό που είπατε στην μητέρα σας ως δικαιολογία μην το λέτε ως πράξη ανδρείας και αυτοθυσίας στην πλατεία και στα κομμωτήρια.

*Από αυτό το μικρό επίδομα  περίμεναν οι ηλικιωμένες μάνες  που ζουν στα απόμακρα χωριά της ηρωικής Ευρυτανικής γης  να πληρώσουν τα βασικά αγαθά ως προς το ζην μιας και η αγροτική σύνταξη δεν φτάνει ειδικά τώρα που για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε περικοπή και κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και  Πάσχα. Ακόμη και για αυτό το μικρό σπιτάκι  που έγινε με τόσο κόπο και τόσες θυσίες η προηγούμενη Κυβέρνηση επέβαλε χαράτσι δια μέσω της ΔΕΗ  και φοβούμενοι της διακοπής  του ηλεκτρικού ρεύματος  αναγκάζονται οι υπερήλικοι λιγοστοί  κάτοικοι των χωριών μας αλλά και του Καρπενησίου να πληρώσουν περικόπτοντας  βασικά αγαθά αλλά και υπηρεσίες υγείας και θέρμανσης και που εσείς με τους συνεταίρους  συνεχίζετε να εισπράττετε παρά την  προσωρινότητα του μέτρου.

*Η Ευρυτάνισσα   μάνα έχει περάσει πολλά στην ζωή της. Ποτέ της δεν περίμενε  ότι θα   ερχόταν  μια μέρα ένα τέκνο προερχόμενο από   πολύτεκνη και αγροτική οικογένεια  θα ξεχνούσε τα πάντα από την καταγωγή του και τις δυσκολίες που πέρασε  και χάριν  της πολιτικής του καριέρας  και της καρέκλας θα  διέγραφε τα πάντα και θα γινόταν μέγας υπηρέτης των πλούσιων αφεντάδων .    Ναι αγαπητέ Κώστα . Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι μέχρι τώρα πολιτικές πράξεις  σου. Θα συμφωνούσα  μαζί σου στην τόση απλοϊκή απάντηση που έδωσες στην μητέρα σου αλλά και σε κάθε πολύτεκνη γυναίκα  εάν με το ίδιο πάθος που ψήφισες  να κοπούν τα πολύτεκνα επιδόματα στις συνταξιούχες  γυναίκες  και να μειωθούν  στους υπόλοιπους, θα ψήφιζες την φορολόγηση του μεγάλου πλούτου αλλά και την φορολόγηση των υπερπολυτελών θαλασσίων  σκαφών .  Αυτές τις πολύ μεγάλες  και πανάκριβες βάρκες  φρόντισες αγαπητέ Βουλευτά να απαλλαγούν από φόρο με την δικαιολογία που σου σέρβιραν ότι δήθεν θα πάνε στην Τουρκία. Ας πάνε και λοιπόν  τι έγινε . Εφόσον εδώ δεν τις φορολογούμε  και φροντίζουμε να ξεζουμίζουμε κάθε φτωχό και ταλαίπωρο άνθρωπο και να φορολογούμε  ακόμη και τους ανέργους τότε και εμείς αγαπητέ κ. Βουλευτά θα έχουμε το δικαίωμα να σου γράφουμε ότι είσαι υπηρέτης των πλουσίων και όχι του λαού όπως ορκίστηκες.  

*Και με την δική σου ψήφο συντελείτε στην χώρα μας μεγάλη καταστροφή στο όνομα της σωτηρίας της. Εάν νομίζεις  ότι   έτσι σώνεις την Ελλάδα και τουs  Έλληνες κάνεις μεγάλο λάθος  και για να στο αποδείξω  δεν έχω παρά να σου υπενθυμίσω  από πότε έχεις να δεις χαμογελαστό και ευδιάθετο συνάνθρωπο αλλά και ακόμη  εάν μπορείς,  ζήσε για μια εβδομάδα  με μια  οικογένεια οικοδόμων  στο Καρπενήσι που δούλεψε ελάχιστα και τώρα δεν έχει ασφάλεια για τα παιδιά του ή με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι συνταξιούχων σε όποιο χωριό εσύ επιθυμείς και έλα να τα ξαναπούμε.

* Εμείς πάντως να ξέρεις ότι όχι μόνο  θα προσευχόμαστε να πέσει το συντομότερο αυτή  η κυβέρνηση  αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας  προς αυτόν το σκοπό παρά  τις δικές  σας ευχές για μακροημέρευση και επιτυχία.   Οι δεήσεις μας  και οι εκκλήσεις μας όσο συνεχίζετε το καταστροφικό σας  έργο  είναι να πέσετε συντομότατα και να διαλυθείτε ώστε πραγματικοί Έλληνες  να αναλάβουν να ηνία και να αγαπούν τους ανθρώπους και όχι  το χρήμα μια και το χρήμα δεν έχει ούτε Θρησκεία ούτε Πατρίδα….