Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο Καρπενήσι Πρωταθλητής Ελλάδος για 10η συνεχή χρονιά ο Περικλής Ηλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ανδρών-γυναικών-εφήβων-νεανίδων-παίδων, που έγινε στο Καρπενήσι το διάστημα 19-21 Ιουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καρπενησίου.
Συμμετείχαν περίπου 300 αθλητές από 43 διαφορετικά σωματεία.
Οι αγώνες Cross Country έγιναν στο Κεφαλόβρυσο και οι αγώνες Downhill στο Βελούχι. Στην κατηγορία των παίδων (Cross Country), που έγινε την Παρασκευή 19 Ιουλίου έλαβαν μέρος 41 ποδηλάτες, εκ των οποίων ένας εγκατέλειψε. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Μάρκος Κουφοπαντελής του Παράδεισου Αμαρουσίου. Στους έφηβους, στους οποίους συμμετείχαν 21 ποδηλάτες πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχτηκε ο Γιάννης Κακαβελάκης του συλλόγου Ταλώς. Στις γυναίκες η Βασιλική-Βαρβάρα Λαζοπούλου του Κρόνου κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έχοντας να ανταγωνιστεί άλλες 15 αθλήτριες. Ενώ στο ομαδικό αγώνισμα (team relay), στο οποίο συμμετείχαν 9 ομάδες πρωταθλητής ήταν ο Α.Ο. Θησέας. Την 4αδα αποτελούσαν οι: Στέφανος Βασιλαντωνάκης, Ειρήνη Μούκα, Χαράλαμπος Ματιάτος και Χαρούν Αλί Ογλού Μολλά. Οι αγώνες εφήβων, γυναικών καιteam relay έγιναν το Σάββατο 20 Ιουλίου.
Αναλυτικά οι πρώτοι 5 ανά κατηγορία:
Cross Country(Παίδες)
1.Μάρκος Κουφοπαντελής Παρ Αμαρουσίου 0:50:01
2.Στέφ. Βασιλαντωνάκης   Α.Ο. Θησέας       0:51:22
3 Γ. Γεωργιάδης         Α.Σ.Ο. Ποδηλατής         0:53:11
4 Δ. Καλιβρετάκης    Π.Ο.Χ. Ταλώς Ν.Κ.       0:53:15
5 Γ. Σταυρακάκης Α.Ο. Κύδων       0:54:06
Cross Country(Έφηβοι)
1Γι. Κακαβελάκης  Π.Ο.Χ. Ταλώς Ν.Κ. 1:21:53
2. Αλ. Βροχίδης Α.Σ. Άρης 1:23:00
3.Β  Δοξαράς           Π.Γ.Σ. Λάρισας 1:27:04
4 Χρήστος Μεταλλίδης Π.Ο. Βέλος 1:27:25
5.Παν.  Μπουκουβάλας Α.Σ. Άρης 1:28:11
Cross Country(Γυναίκες)
1 Βα.-Βαρβάρα Λαζοπούλου Π.Σ. Κρόνος    1:16:40
2. Δήμ. Πλεσιώτη Α.Σ.Ο. Ποδηλάτης    1:17:51
3 Ελένη Διακάκη           Π.Ο.Ρ. Ροδήλιος        1:23:02
4 .Ειρήνη Μούκα Α.Ο. Θησέας        1:23:20
5 Δόμνα Βαρδανίδου Α.Σ. 1000 Δέντρα     1:32:15
Team Replay
1. Α.Ο. Θησέας(Βασιλαντωνάκης, Μούκα, Ματιάτος, Μολλά) 1:09:01
2 Α.Σ.Ο. Ποδηλάτης(Πάσχος, Πλεσιώτη, Τερζής, Γεωργιάδης) 1:11:20
3 Π.Σ. Κρόνος(Ζεγκλής, Λαζοπούλου, Πλέγα, Ηλίας) 1:13:00
4 Π.ΟΧ. Ταλώς Ν.Κ.(Παραγυιού, Κορτσιδάκης, Καλιβρετάκης, Κακαβελάκης) 1:14:21
5 Α.Γ.Σ. Σίθων Θεσσαλονίκης(Κουσουτζίδης, Σαββίδης, Ακριτίδου, Σαρρής) 1:16:08

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
Μετά από ένα συγκλονιστικό αγωνιστικό τριήμερο την Κυριακή(21-7) διεξήχθη στο Κεφαλόβρυσο ο τελικός αγώνας cross country των ανδρών με το παγκόσμιο πρωταθλητή Περικλή Ηλία να αναδεικνύεται για 10η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας. Τον ακολούθησαν ο Χαρούν Αλί Ογλού Μολά και ο Δημήτρης Χασαπίδης. Έλαβαν μέρος συνολικά 70 άτομα.
Οι πρώτοι 5 στην κατηγορία των ανδρών:
Σειρά Αθλητής Σύλλογος Χρόνος
1.Περικλής Ηλίας Π.Σ. Κρόνος 1:47:00
2.Χαρούν Αλί  Μολά Α.Ο. Θησέας 1:51:18
3.Δημ. Χασαπίδης Α.Σ. Μ. Πεύκων 1:52:07
4.Β.Σημαντηράκης Π.Σ. Κρόνος 1:54:30
5.Γ.Σταματόπουλος Π.Ο. Πατρών 1:54:32
Η απονομή στους νικητές
του πανελλήνιου πρωταθλήματος cross country ανδρών
Ύστερα από  την ολοκλήρωση του αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδηλασίας ανδρών cross country στο Κεφαλόβρυσο τν Κυριακή 21/7 λίγο μετά τις 12 πραγματοποιήθηκε η απονομή στους 3 πρώτους νικητές του αγώνα.
Την απονομή του μεταλλίου και των αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πανελλήνιους πρωταθλητές Περικλή Ηλία, Χαρούν Αλί Ογλού Μολά και Δημήτρη Χασαπίδη έκανε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περικλής Ηλίας φόρεσε επίσης και την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας.
Ακλούθησε βράβευση του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θανάση Τερζή, όπου του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Ο κ. Μπακογιάννης προσέφερε καλάθι και με τοπικά προϊόντα στον Πρόεδρο.
Στην συνέχεια απονεμηθήκαν αναμνηστικές πλακέτες σε άτομα, που συντέλεσαν στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος (ΕΚΑΒ Καρπενησίου, Μαθητική Εστία Καρπενησίου, διασωστικό σώμα και Χορηγούς επικοινωνίας).
Δηλώσεις
Περικλής Ηλίας (Πρωταθλητής Ελλάδας): 
«Για μένα είναι η 10η φορά που κερδίζω το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, το πανελλήνιο πρωτάθλημα για κάθε αθλητή είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι σημαντικό για εμένα, γιατί θα τρέχω με την μπλούζα του πρωταθλητή Ελλάδος στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και θα διαφημίζω την χώρα μου. Η διαδρομή ήταν μια από τις ωραιότερες που έχω τρέξει τα τελευταία χρόνια, μια πολύ τεχνική διαδρομή, απαιτούσε πολύ καλή τεχνική και φυσική κατάσταση. Για μένα δεν με δυσκόλεψε αρκετά θα έλεγα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος.»
Σχετικά με την Ευρυτανία είπε τα εξής: «Η Ευρυτανία και εδώ το Καρπενήσι ενδείκνυται για να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες, ίσως και μεγαλύτερου βεληνεκούς. Μπορούμε άνετα να διοργανώσουμε εδώ ίσως και ένα διεθνή αγώνα, ίσως το Βαλκανικό πρωτάθλημα, ίσως το παγκόσμιο κύπελλο. Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία και είμαι σίγουρος ότι με λίγη προσπάθεια ακόμη εύκολα παίρνει πολλές βελτιώσεις ακόμη και μπορεί να γίνει μια πίστα πραγματικά παγκοσμίων προδιαγραφών.»
Θανάσης Τερζής (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας): 
«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, σε πολύ όμορφες φυσικές διαδρομές του Καρπενησίου. Ελπίζουμε ότι και του χρόνου μετά την πρόταση που κάναμε στον Δήμαρχο Καρπενησίου ότι θα θεσμοθετηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας να γίνεται εδώ στο Καρπενήσι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, η οποία αναδεικνύεται και προβάλει και τις φυσικές ομορφιές, αλλά παράλληλα αναδεικνύεται και προβάλλεται και το ποδήλατο. Διαπιστώνοντας ότι οι διαδρομές είναι τόσο πολύ καλές και τόσο πολύ ευχάριστες θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ και έναν διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας, το οποίο αντιλαμβάνεστε θα είχε και για το Καρπενήσι ιδιαίτερη σημασία και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας, αλλά και για την ομοσπονδίας, γιατί έτσι θα δίναμε την δυνατότητα και σε ξένους αθλητές και σε ξένες ομάδες να διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα διαθέτει πλούσιες και όμορφες διαδρομές και έτσι και τουριστικά να συμβάλλουμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καρπενησίου για την μεγάλη του συμβολή, το star κεντρικής Ελλάδας σαν χορηγό επικοινωνίας, το Ράδιο Καρπενήσι και τα Ευρυτανικά ΝΕΑ σαν χορηγούς επικοινωνίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το ΕΚΑΒ, τους διασώστες, την αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας για την μεγάλη της συμβολή, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε χωρίς την συμβολή όλων αυτών των παραγόντων μπορεί να δημιουργηθεί οτιδήποτε. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν δημιουργήθηκε τίποτα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, κανένα ατύχημα, δεν άνοιξε μύτη που λέμε λαϊκά.»
Ο κ. Τερζής για τον πρωταθλητή Ελλάδας Περικλή Ηλία δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Περικλή τον Ηλία, έναν μεγάλο αθλητή, ο οποίος για το 2013 παραμένει ο τίτλος δικός του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Ηλίας έχει πολύ μεγάλες υποχρεώσεις σε διεθνείς στο εξωτερικό. Προσδοκούμε ότι και φέτος σε κάποια μεγάλη διεθνή διοργάνωση θα ανέβει στο βάθρο και θα μας κάνει υπερήφανους. Θέλω να πιστεύω ότι εδώ το Καρπενήσι θα αποτελέσει την αφετηρία για μεγάλες επιτυχίες στον Περικλή Ηλία.»
Κώστας Μπακογιάννης 
(Δήμαρχος Καρπενησίου):
«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας εδώ όλους στο Καρπενήσι να καλωσορίζουμε αυτό το πάρα πολύ μεγάλο γεγονός. Όπως ξέρετε η φύση είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύπτει κανείς την Ευρυτανική φύση από το ποδήλατο. Ελπίζουμε να έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε πολλές τέτοιες διοργανώσεις, πολλά τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον. Διαπιστώνουμε με ενθουσιασμό ότι αυτός ο θεσμός βγάζει ρίζες και θα μπορέσουμε και του χρόνου να τον επαναλάβουμε. Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το Προεδρείο της ομοσπονδίας όλους τους αθλητές και να ευχηθώ και του χρόνου.»