Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟΨΗ

Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τον λόγο τους ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους και όταν λένε κάτι το έννουν. Υπάρχουν πάλι άνθρωποι που λένε πολλά,  κάνουν ελάχιστα, και όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή της απόφασης με προφάσεις και φτηνές δικαιολογίες όχι μόνο δεν τιμούν το λόγο τους, όχι μόνο πράττουν το εντελώς αντίθετο από αυτό που διακήρυσσαν αλλά  προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που κάνουν είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και είναι δε σωτήρια πράξη.

Αυτό στην πολιτική γίνετε  συνέχεια και από  συνήθεια το θεωρούμε δεδομένο. Όμως  εμείς  σαν Ευρυτάνες  θα ασχοληθούμε  με τον εκπρόσωπο  του Ελληνικού κοινοβουλίου  που εκλέχτηκε με την ψήφο  μας. Άσχετο εάν τον ψηφίσαμε σε προσωπικό επίπεδο, η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας τον έκρινε ως την καλύτερη επιλογή. Όμως πόσοι από αυτούς που τον ψήφισαν πίστευαν ότι ο κύριος Κοντογεωργος  θα ψήφιζε τόσο σκληρά μέτρα που θα έκανε την ζωή τους  αβίωτη με συνέπειες που δεν φανταζόταν ούτε στους πιο φρικτούς εφιάλτες τους?
Ας πάρουμε τα πράγματα από το σημείο που οι Ευρυτάνες  πριν 1 χρόνο και κάτι καταψήφισαν τον προηγούμενο βουλευτή κ. Καρανίκα ο οποίος είχε  ψηφίσει δυο μνημόνια με πολύ δύσκολα  και σκληρά μέτρα και είχε ανοίξει με την ψήφο του και την στάση του τους ασκούς του αίολου για την καταστροφή ανθρώπινων οικογενειών, παραχώρηση δικαιωμάτων Εθνικής κυριαρχίας, ξεπούλημα και υποταγή της χώρας μας στους δανειστές και ότι άλλο συνεπαγόταν από τα άρθρα και τις διατάξεις των μνημονίων.
Ο κ. Κοντογεώργος ακολουθώντας σαν πιστό σκυλάκι τον αρχηγό τους  έπραξε ακριβώς  ίδια με τον κ. Σαμαρά. Στην αρχή αντιμνημονιακά  και αργότερα όταν ο αρχηγός του κέρδισε  στις εκλογές και έγινε φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής των μνημονίων ο κ. Κοντογεώργος  προσάρμοσε τις  πολιτικές του πράξεις στα χνάρια  του αρχηγού  του. Έκανε την μεγάλη κολοτούμπα και το χειρότερο εάν και γνώριζε τις συνέπειες  από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου  γνωστότερου  ως 3ο  μνημόνιο και από την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου,  το ψήφισε στην Βουλή.
Εμείς στον Ευρυτανικό Παλμό  τόσο στον κ. Καρανίκα όσο και στον κ. Κοντογεώργο  στείλαμε ανοιχτές επιστολές που σχεδόν τους παρακαλούσαμε να μην ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά  πολυνομοσχέδια τα αποτελέσματα των οποίων έχουν επιφέρει μαρασμό στους συνανθρώπους μας.
Θα ήμασταν ευτυχείς αν εισακουγόμασταν από τους προαναφερθέντες κυρίους. Όμως  αυτοί προτίμησαν την σκληρή κομματική γραμμή και την διάσωση της όποιας πολιτικής τους  καριέρας. Ξέχασαν που γεννήθηκαν και πως μεγάλωσαν. Ξέχασαν τους ανθρώπους που σε καθημερινή βάση έρχονταν σε επαφή και υπακούοντας τυφλά σε άνωθεν εντολές φτάσαμε να βιώνουμε την σημερινή κατάσταση. Και αν ο κ. Καρανίκας ανήκει πολιτικά στο  παρελθόν, ο κ. Κοντογεώργος βρίσκετε  σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που το βράδυ της  Τετάρτης θα  κληθεί  με την ψήφο του να τιμήσει το λόγο του ή να  διαψευστεί για μια ακόμη  φορά .
Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μνήμη ελέφαντα  για να καταλάβει γιατί λέμε  ότι ο κ.Κοντογεώργος  έχει σήμερα την ευκαιρία να τιμήσει επιτέλους τον λόγο  του και  να κάνει υπερήφανους τους Ευρυτάνες  για τον εκπρόσωπο τους  στην Βουλή άσχετα εάν συμφωνούν ή διαφωνούν πολιτικά και να λυτρώσει τους Έλληνες από το καθεστώς ομηρίας και κατοχής που έχουν περιέλθει.
Ο κ. Κοντογεώργος  πριν ψηφιστεί  το 3ο  μνημόνιο υποστήριξε δημόσια ότι  δεν θα ξαναψηφίσει νέα μέτρα που πλήττουν την ζωή των συμπατριωτών του αλλά και όλων των Ελλήνων. Στην συνέχεια βέβαια γρήγορα ξέχασε αυτή την υπόσχεσή του και στήριξε την κυβέρνηση και τον Υπουργό  Οικονομικών στην ψήφιση του φορολογικού.
Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να πράξει αυτό που υποσχέθηκε, να απαλλαγεί από τα στενά κομματικά δεσμά και έστω την τελευταία στιγμή  να θυμηθεί τους συνανθρώπους του, να αφήσει στην άκρη τις φτηνές δικαιολογίες ότι έτσι σώζει την Ελλάδα και πιάνουν τόπο οι  μέχρι τώρα θυσίες του Ελληνικού λαού, η σωτηρία της πατρίδας περνάει μέσα από τέτοια προγράμματα  και εάν βγούμε από το ευρώ καταστρεφόμαστε κλπ και να σκεφτεί ότι στο προηγούμενο διάστημα αλλά και στην δική του βουλευτική  θητεία τα μόνα που έχουν συμβεί είναι:
Α. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί στο 30% , στους νέους δε βρίσκετε κοντά στο 65%
Β. Οι αυτοκτονίες που απορρέουν από οικονομικά  προβλήματα έχουν φτάσει σχεδόν όσο και ο πληθυσμός του Καρπενησίου.
Γ. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει οικογένειες  στην απόγνωση.
Δ. Στον νομό μας οι οικοδόμοι έχουν να δουν μεροκάματο εδώ και χρόνια.  Για ρώτησε κ. Βουλευτά μου, πως τα βγάζουν αυτοί οι άνθρωποι πέρα, για ρώτησε τους ηλικιωμένους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.  πως αγοράζουν τα φάρμακα τους, πως θα σπουδάσουν όσοι πέρασαν στις σχολές, τι γίνετε στην αγορά και ότι άλλο  νομίζεις  και μετά αποφάσισε.
Πολλά  ακόμη θα μπορούσαμε να αριθμήσουμε και ακόμη περισσότερα επιχειρήματα για να σε πείσουμε για τα αρνητικά αποτελέσματα που επιφέρουν στην ζωή των ανθρώπων τέτοιου τύπου νομοθετήματα.
Τώρα έχεις πραγματικά την ευκαιρία να αποδείξεις στον εαυτό σου , στους Ευρυτάνες που γνωρίζεις πολύ καλά , αλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι τιμάς το λόγο σου. Το πολυνομοσχέδιο  αποτελείτε από μέτρα καταστροφής της Ελληνικής οικογένειας και της Ελληνικής κοινωνίας.
Κάθε άλλη άποψη περί αναγκαιότητας , σωτηρίας της χώρας κλπ φαντάζει τουλάχιστον αστεία προς την καταστροφή  που επιφέρει…
Δώστε την ψήφο σας όπως πραγματικά  σας προστάζει η συνείδηση  σας  και όχι όπως σας επιβάλλουν οι υποτακτικοί, υπαλληλίσκοι εχθροί της πατρίδας και του  τόπου.    
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ