Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης στην καρδιά της Ελλάδας


Στον αείμνηστο πατέρα του Παύλο και στην μητέρα του Ντόρα, αφιέρωσε την νίκη, βαθιά συγκινημένος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Καρπενησίου
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας θα είναι για την επόμενη πενταετία ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος εξελέγη με ποσοστό 55,71% και 31 έδρες, έναντι 44,29% και 19 έδρες που πήρε ο αντίπαλός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Απόστολου.

«Όταν ξεκίνησα κάποιοι λέγανε που πας ρε Καραμήτρο;» είπε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας στους συγκεντρωμένους έξω από το εκλογικό κέντρο της Λαμίας όπου έφτασε από το Καρπενήσι και πρόσθεσε: «Μου είπανε ότι ο κόσμος τώρα θέλει κάποιοι να του χαϊδεύουν τα αυτιά. Μου είπανε ότι δεν είναι ώρα γι' αυτά. Η Στερεά Ελλάδα απέδειξε ότι η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η κοινωνία θέλει την αλήθεια, θέλει τη δικαιοσύνη, θέλει τη συνέπεια, θέλει την αλλαγή».
Επίσης, αφιέρωσε τη βραδιά της νίκης σε δύο ανθρώπους. «Πρώτα απ' όλα στον πατέρα μου. Δεν περνάει ημέρα συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που θα προτιμούσα να είναι κοντά μας. Και θα ήθελα να πω και δυο κουβέντες για τη μάνα μου, την οποία εσείς όλοι τη γνωρίζετε βέβαια ως πολιτικό και λογικό είναι τόσα χρόνια. Για μένα και την αδερφή μου που μας μεγάλωσε με μεγάλες δυσκολίες μένοντας πολύ νέα χήρα, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα αυτά που μας έχει προσφέρει». Ο κ. Μπακογιάννης, είπε ακόμη ότι «τα προβλήματα της περιφέρειας μας περιμένουν και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».
Ακόμη ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος ευχαρίστησε τους φίλους του που κατέκλυσαν το εκλογικό του κέντρο στο  Καρπενήσι και μετά συνοδευόμενος από το επιτελείο πήρε το δρόμο για την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία. «Πάμε για τα όμορφα,  έχουμε 5 χρόνια μπροστά μας είναι μεγάλη ευθύνη. Θα δουλέψουμε σκληρά  Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης  και απεύθυνε μήνυμα ενότητας προς όλους τους συνδυασμούς που εισέρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη
για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της 25ης Μαΐου
Την περασμένη Κυριακή δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες, από άκρη σε άκρη της Στερεάς Ελλάδας αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας.
Η Στερεά πρόταξε την ομάδα, το σύνολο, τη συνεργασία. Οι Στερεοελλαδίτες έσβησαν ιδεολογικές γραμμές και ξεπέρασαν κομματικές σκοπιμότητες. Έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Μας εμπιστεύτηκαν γιατί η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους μαζί, μία γροθιά να αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα αυτού του τόπου.
Την Κυριακή μεγάλος νικητής ήταν η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η συνέπεια. Από σήμερα πιάνουμε όλοι δουλειά για να κάνουμε πράξη όλα αυτά που οραματιζόμαστε.
Το μεγάλο ποσοστό γεννάει και μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη για το αύριο, ευθύνη για το μέλλον.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αποστόλου για τον εξαιρετικό, αξιοπρεπή και έντιμο προεκλογικό αγώνα που έκανε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας σε όλους τους νομούς και τους υποψηφίους που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που μας εμπιστεύτηκαν.
Μία νέα μέρα ξημερώνει.