Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δυναμώνουμε – ψηφίζουμε 
το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές
Ψηφίζουμε τους υποψηφίους 
της Λαϊκής Συσπείρωσης 
στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι

Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ.
Στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σημείωσαν μια σημαντική παρουσία και άνοδο σε όλες τις περιφέρειες σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη του 2012.
Αποτελεί επίσης θετικό στοιχείο για το λαό, η ανοδική τάση σε 214 δήμους και η είσοδος στο β’ γύρο των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία.
Καλούμε το λαό την επόμενη Κυριακή να ενισχύσει αυτή τη θετική τάση με τη μαζική υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμμετέχουν στο β’ γύρο, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές που αποτελούν σημαντική πολιτική μάχη για το μέλλον του λαού και της χώρας μας.
Απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν αποχή και τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Την ερχόμενη Κυριακή συμμετέχοντας στις εκλογές έχουν τη δυνατότητα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που είναι στο β’ γύρο, να στείλουν με ενεργητικό θετικό τρόπο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των αυταπατών και των ψεύτικων ελπίδων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Στους δήμους και τις περιφέρειες που η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμμετέχει στο β’ γύρο, καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί». Ο λαός να δείξει ότι επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ. Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του «μικρότερου κακού» στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές. Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

Στις ευρωεκλογές μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και οι δυνάμεις που την στηρίζουν.
Να κάνουμε ένα βήμα χειραφέτησης από τους εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου και της εξουσίας του.
Να κάνουμε ένα βήμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Να βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία και πρόοδο για να απαλλαγούμε από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων και οριστικά από την πολιτική που μας καταδικάζει στην ανεργία, στην ανέχεια και την ανασφάλεια.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία, τους ανέργους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους στις ευρωεκλογές να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, γιατί αποτελεί άμεση ανάγκη και προϋπόθεση για ν’ ανοίξει ο δρόμος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια κυβέρνηση κι αν την εφαρμόζει.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την επόμενη μέρα, τη ζωή και τον τόπο μας.
Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους. Όποιος και όποια δυσανασχετεί αντιτάσσεται στα μέτρα της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από την επιλογή του στον α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, είναι ανάγκη να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ.
Οι αγωνιστές, όλοι όσοι πήραν μέρος σε απεργιακούς και άλλους λαϊκούς αγώνες, οι φτωχοί αγρότες των μπλόκων της αγροτιάς, οι ριζοσπάστες, οι αριστεροί, ακόμη και με τις όποιες επιφυλάξεις και ερωτήματα που μπορεί να έχουν με το σύνολο των θέσεων του ΚΚΕ, μπορούν να το εμπιστευθούν και είναι βέβαιο ότι η ψήφος τους θα πιάσει τόπο για την ενίσχυση των αγώνων, την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Υπάρχει η πείρα από τη δράση του ΚΚΕ για να συστρατευτούμε στη μάχη να δυναμώσει η δύναμη, η ελπίδα του λαού για μια νικηφόρα πορεία.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει καθημερινά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των τοπικών και περιφερειακών οργάνων που την στηρίζουν. Όλες οι άλλες δυνάμεις πολεμούν με κάθε μέσο τη δυνατότητα ο λαός να επιλέξει το δρόμο που υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δίνει προοπτική να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας και όλο το χρέος, ανατρέποντας τους ιδιοκτήτες του συσσωρευμένου πλούτου. Λαός κυρίαρχος, ικανός να αναδείξει τη δική του διακυβέρνηση, της λαϊκής εξουσίας, σημαίνει λαός ικανός να πάρει στα χέρια του, να κάνει τον πλούτο που υπάρχει λαϊκή περιουσία για την ευημερία του. Τότε γίνεται πράξη ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας υπέρ του λαού, οι σχέσεις με λαούς και χώρες με κριτήριο το αμοιβαίο συμφέρον.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ – ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΙΡΑ
Η ΕΕ δεν αλλάζει προς το συμφέρον των λαών, είτε με δεξιές – κεντροδεξιές, είτε με κεντροαριστερές- αριστερές κυβερνήσεις. Παρά τις όποιες διαφορές εμφανίζουν, τελικά συναντιούνται στον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη, που πρώτο κριτήριο έχει το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι αντιλαϊκή η βάση και ο στόχος συγκρότησης της ΕΕ, γι’ αυτό αντιλαϊκή είναι η πολιτική σε όλα τα κράτη – μέλη της, από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, και της Μέρκελ και του Ολάντ, και των ευρωαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συμμετείχαν σε κυβερνήσεις.
Τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, τον εκβιασμό ότι αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Θέλουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία. Λένε ψέματα, όταν υπόσχονται ανακούφιση μέσα από την έξοδο στις αγορές. Πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες βγαίνουν κερδισμένοι και όχι ο λαός που συνεχίζει να ματώνει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Στα παλιά μνημόνια διαρκείας και στους μηχανισμούς επιτήρησης θα προστεθούν καινούργια. Αυτή την αλήθεια κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύει στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει χωρίς αντίσταση, σύγκρουση με τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ.
Οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δεν τον φέρνουν σε πραγματική αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην απέναντι πλευρά από το λαό εγκλωβίζοντας και με τη διγλωσσία του ριζοσπάστες αγωνιστές, ότι τάχα μια δυνατή ευρωπαϊκή αριστερά θα εξανθρωπίσει την ΕΕ, όπως και προηγούμενα έλεγαν άλλα κόμματα. Ο ευρωμονόδρομος στον οποίο υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας. Ακόμη και τους 400 εφαρμοστικούς νόμους τούς παραπέμπει στο μέλλον. Οι διεθνείς σύμμαχοι και τα στηρίγματα που επικαλείται, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Mεσογειακού Nότου είναι εχθροί του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Γι’ αυτό ο πρόεδρός του τόνισε δημόσια ότι «η Ελλάδα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι αυτό δεν αμφισβητείται». Διακηρύσσει ακόμη ότι επιδιώκει κοινωνική συναίνεση μετά τις εθνικές εκλογές και ότι μπορεί να συνεργαστεί με δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης αν «χειραφετηθούν» οι ηγεσίες τους. Έπεσε πλέον και το τελευταίο «αριστερό» φύλλο συκής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελούν δημαγωγία τα περί ανατροπής που λέει. Κανένας εργαζόμενος, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, δεν πρέπει να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά συναίνεση, στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που έχουν ματοκυλίσει τους λαούς.
Τα κόμματα όπως η «Ελιά» και το «Ποτάμι» φτιάχνονται με τα ίδια παλιά υλικά και δηλώνουν διαθέσιμοι για συμμετοχή σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας.
Απομονώνουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η εγκληματική της δράση προκύπτει από τη ναζιστική της ιδεολογία. Υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις σήμερα για να καταλάβει ο καθένας ότι είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων. Γι’ αυτό το σύστημα τους στηρίζει, για να τους αξιοποιεί σε βάρος του λαού. Στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έβαλαν μπροστά τους ναζί, τους ομοϊδεάτες της ΧΑ, για να ματοκυλίσουν τους λαούς.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ
Αυτό θα είναι το πραγματικά νέο. Οι άλλες επιλογές, ανεξάρτητα αν έχουν το σύνθημα της κυβερνητικής σταθερότητας ή της κυβερνητικής εναλλαγής είναι η μεγάλη παγίδα σήμερα.
Μην ξεχνάς την πείρα σου. Κυβερνήσεις ανατράπηκαν, οι πολιτικές τους έμειναν. Το θέμα είναι να ανατραπούν οι σφετεριστές του πλούτου του λαού. Να γίνει λαϊκή περιουσία η ιδιοκτησία τους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους γνωρίσαμε μέσα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής. Τι περιμένεις;

Η ψήφος στο ΚΚΕ:
-Εκφράζει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, την άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος.
-Αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
-Δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη ημέρα όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια.
-Δίνει δύναμη να μη συμμετέχει η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.
-Δυναμώνει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.
-Είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.
-Για να έχει ο λαός συμπαραστάτες ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους.
-Για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της ανατροπής.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ