Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η Μαρία Βούρτσα - Μαρούλη εξελέγη Πρόεδρος του Τ.Σ. στην έδρα του Δήμου Αγράφων

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προνομιακός χώρος άσκησης πολιτικής οφείλει να προάγει συνεχώς την ισότητα των φύλων. Η ένταξη του φύλου σε όλες τις διαστάσεις της πολιτικής είναι κρίσιμος παράγοντας ουσιαστικοποίησης της δημοκρατίας και στροφής της σε ένα όλο και πιο ανθρωποκεντρικό μοντέλο. Παράλληλα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι, ίσως, το ιδανικότερο επίπεδο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική. Είναι το επίπεδο που έχει ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή. Επιτρέπει περισσότερο από κάθε άλλο τη συμφιλίωση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Είναι το κοντινότερο επίπεδο στις τοπικές κοινωνίες, γεγονός που διευκολύνει τη συμμετοχή στα κοινά.

Με βάση τα παραπάνω, αιτιολογείται στο ακέραιο η συμμετοχή του ασθενούς φύλλου, στα κοινά του τόπου μας, όπου αρκετές γυναίκες κατέβηκαν στις εκλογές διεκδικώντας την ψήφο μας.
Μια από αυτές είναι και η Μαρία Βούρτσα – Μαρούλη, σύζυγος του Σπύρου Βούρτσα, μητέρα 3 τέκνων, που ζει με την οικογένειά της στην Κρέντη. Η Μαρία που είναι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, εξελέγη την περασμένη Κυριακή Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της έδρας του Δήμου Αγράφων, στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει καλά και στην πολιτική.

«Είμαι ευτυχισμένη που εκλέχτηκα Πρόεδρος στην έδρα του Δήμου μας και μέσα από την εφημερίδα σας θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στήριξαν τον αγώνα μου αυτό, τους συγχωριανούς μου και ειδικότερα αυτούς  που ήλθαν από μακριά για να με ψηφίσουν καθώς και τον νέο Δήμαρχό μας κ. Θοδωρή Μπαμπαλή που με εμπιστεύτηκε. Το αποτέλεσμα με γεμίζει με μεγάλη χαρά αλλά μου δημιουργεί και τεράστιες ευθύνες για την συνέχεια. Υπόσχομαι να κάνω ότι το καλύτερο και πιο ορθό για το Κερασοχώρι και την Κρέντη, συνεργαζόμενη πάντα με τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και φυσικά τους συναδέλφους μου στο Τοπικό Συμβούλιο. Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους»