Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

*Λοιπόν πριν κάμποσα χρόνια στο χωριό μου διεξάγονταν εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της Κοινότητας. Υποψήφιοι ήταν ο παλιός ή καλύτερα ο απερχόμενος Πρόεδρος και ένας συγγενής μου.
Το βράδυ προ των εκλογών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σπίτι μας, με την συμμετοχή στελεχών του Συνδυασμού, προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες κινήσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες. Εκεί λοιπόν, ο θείος μου που ήταν υποψήφιος σύμβουλος, έχοντας στα χέρια του τον εκλογικό κατάλογο, ρωτούσε τον υποψ. Πρόεδρο: «Ο τάδε τι θα κάνει Σπύρο;» Άστον αυτόν, είναι γκρας, δεν φεύγει με τίποτε, μου το υποσχέθηκε» απαντούσε» Γκρας σημαίνει κατά την εξήγηση που δόθηκε σίγουρος, όπως σίγουρο όπλο θεωρούνταν ο γκρας. Από τους 150 που είχαν δικαίωμα ψήφους ο Πρόεδρος στην καταμέτρηση έβγαλε περί τους 110 γκράδες, που μεταφράζεται σε σίγουρη νίκη καθότι αν λάβεις 120 από τους 150 είσαι βγαλμένος. Δυστυχώς για τον θείο το βράδυ της Κυριακής των εκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο καθότι από τους 120 που υπολόγιζε πήρε μόνο 73 , ο αντίπαλος 77 και η Προεδρία χάθηκε. Τρείς μέρες αργότερα συναντήθηκαν στο καφενείο ο Πρόεδρος με τον θείο μου και ακολούθησε ο εξής διάλογος: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Μη μου πεις τίποτε Κώστα, χάσαμε στις λεπτομέρειες» και η απάντηση: «Ποιες λεπτομέρειες Σπύρο μου, εσύ με τόσους γκράδες να χάσεις τον πόλεμο, δεν δικαιολόγησε». «Έχεις δίκιο είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος και παρήγγειλε καφέ για να αλλάξει κουβέντα.

*Άκρα του τάφου σιωπή εδώ και λίγες μέρες από τους δήμους όσον αφορά τους ελέγχους που είναι σε εξέλιξη για τα οικονομικά των Δήμων. Ο λόγος δεν είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο αλλά η «άτυπη» απόφαση του ΣΔΟΕ να μην ανακοινώνει τα αποτελέσματα των ελέγχων στους δήμους της χώρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά, οι επιθεωρητές έχουν βγάλει «λαβράκια» και τα αποτελέσματά  θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές. Όσον αφορά για την επικείμενο έλεγχο στον Δήμο Αγράφων, ενημερώνω τις λεβεντιές ότι ο κ. Δρόσος και οι συνεργάτες του, περιμένουν την εντολή του κ. Ρακιτζή για να ανηφορήσουν στα τόπια μας. Λίγο υπομονή, όλα θα γίνουν όπως προβλέπει ο Νόμος.

*Ούτε το 1/3 της Βουλής δεν θα είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν είχαμε εθνικές εκλογές. Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απώλεσαν στις ευρωεκλογές της Κυριακής έντεκα και πλέον μονάδες, από το ποσοστό που είχαν λάβει μαζί στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Ως εκ τούτου, αν οι χθεσινές εκλογές ήταν βουλευτικές τα δύο κόμματα μαζί, θα κέρδιζαν μόνο 94 έδρες στο κοινοβούλιο, δεν θα συμπλήρωναν δηλαδή ούτε το 1/3 του συνόλου των βουλευτών. Σε πραγματικούς αριθμούς αυτό σημαίνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχαναν τις 68 από τις 162 που καταλαμβάνουν σήμερα, αφού η μεν ΝΔ θα κέρδιζε 70 έδρες, το δε ΠΑΣΟΚ ή Ελιά μόνο 24. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτο κόμμα και λαμβάνοντας το μπόνους των 50 εδρών θα εξέλεγε 130 βουλευτές. Περισσότερες έδρες από τον ΠΑΣΟΚ/Ελιά θα κέρδιζε η Χρυσή Αυγή, η οποία υπολογίζεται ότι θα εξέλεγε 28 βουλευτές, 20 βουλευτές θα είχε το Ποτάμι, 18 το ΚΚΕ και δέκα βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

*Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π/Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» διοργανώνει την 4η Περιφερειακή Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων Συλλόγων Εκπ/κών A/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και καλεί τα μέλη του και τους φίλους του να παραβρεθούν στην συνάντηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την 1η  Ιουνίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 7:00 μ.μ. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θηβών, Λιβαδειάς, Λαμίας, Ευρυτανίας και Χαλκίδας. Μπράβο στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που μοσχοβολάμε ελληνική παράδοση.