Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΚΑΦΑΝΤΑΡΕΙΑ 2010 Τιμήθηκε ο Πρωθυπουργός του ήθους και της προσφοράς στην δημοκρατία


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου τέκνου της Ανατ. Φραγκίστας Γεωργίου Καφαντάρη, που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επί σειρά ετών Υπουργός σε κορυφαία Υπουργεία.
Η μεγάλη γιορτή-αφιέρωμα στον αείμνηστο Γιώργο Καφαντάρη ξεκίνησε την Κυριακή 8 Αυγούστου με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στον ανδριάντα του μεγάλου πολιτικού που βρίσκεται στην πλατεία της Ανατ. Φραγκίστας. Στη συνέχεια, ακολούθησαν η ομιλία του Δημάρχου Φραγκίστας κ. Θωμά Μπόνια, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καφαντάρη και χαιρετισμοί από τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος "Γεώργιος Καφαντάρης" κ. Κώστα Κωστόπουλο.
Στην συνέχεια οι επίσημοι ξεναγήθηκαν από τον κ. Κωστόπουλο στο Ίδρυμα και μετά την τράπεζα, χορευτικό από το Ραπτόπουλο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Ακολούθησε γλέντι με τους παρευρισκόμενους να διασκεδάζουν, ως τις πρώτες πρωινές ώρες, με το συγκρότημα του πασίγνωστου Αποστόλη Τσιαχρή.
Άπαντες έδωσαν ραντεβού για το καλοκαίρι του 2012 όπου και πάλι η Ανατ. Φραγκίστα θα τιμήσει τον αείμνηστο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γεώργιο Καφαντάρη. Πιστεύουμε όμως-και αυτό ας το αφουγκραστούν οι υπεύθυνοι-ότι ''ΤΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΕΙΑ'' είναι πλέον ένας θεσμός που θα πρέπει να πάρει πανελλήνια εμβέλεια. Το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε πολιτιστική Αυγουστιάτικη εκδήλωση ρουτίνας. Στα ''ΚΑΦΑΝΤΑΡΕΙΑ΄΄ τιμάται ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς γίγαντες της ιστορίας του τόπου μας και κατ' επέκταση όλης της Ελλάδας. Ο Γ. Καφαντάρης δεν διετέλεσε Δήμαρχος σε κάποιο Δήμο της Ευρυτανίας ή της πατρίδας μας. Ο σπουδαίος αυτός πολιτικός, νομικός, συγγραφέας, ποιητής και έγκριτος δημοσιογράφος, υπήρξε για την πατρίδα μας ένα μεγάλο κεφάλαιο με ουσιαστική προσφορά στην πατρίδα, στην Δημοκρατία και στον άνθρωπο.