Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Καρανίκα – Καραμπά για το ΧΥΤΑ


Με τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη 5 Αυγούστου ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλης Καραμπάς, προκειμένου να συζητήσουν για το πολύ σοβαρό της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Νομό μας.

Μετά την απόφαση του Νομάρχη Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου, να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στο Νομό, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ευρυτανίας κ. Καραμπάς ενημέρωσε και συζήτηση με τον κ. Καρανίκα το θέμα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων η οποία προτάθηκε στη σύσκεψη των ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα την 23-7-10.

Σύμφωνα με το κείμενο της πρότασης αυτής, οι ΦοΔΣΑ ζητούσαν την άμεση κατάρτιση τεχνοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας για το σύνολο των απαιτούμενων δράσεων και έργων στην Περιφέρεια, στην οποία να ενταχθούν και οι τυχόν υπάρχουσες ή προγραμματισμένες μελέτες.

Επειδή από την απόφαση αυτή προέκυπτε ο κίνδυνος να μην χρηματοδοτηθούν τα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ στην Ευρυτανία, ο βουλευτής Ευρυτανίας και ο Δήμαρχος Καρπενησίου συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης έτσι ώστε στην νέα μελέτη να ληφθούν υπόψη οι ήδη κατατεθειμένες προτάσεις και τα ώριμα έργα, όπως είναι αυτό του νομού μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επαφή με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, η οποία δεσμεύθηκε ότι όλα τα ώριμα έργα, στα οποία εντάσσεται και ο ΧΥΤΑ Ευρυτανίας, θα προχωρήσουν και διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσής του.