Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Συγκίνηση και αναμνήσεις στη συνάντηση μαθητών μετά από 30 χρόνια Συνάντηση Συμμαθητών-τριών Γενικού Λυκείου Καρπενησίου που φοίτησαν το 1978, 1979 κ


Στιγμές έντονης συγκίνησης ένιωσαν οι συμμαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου που φοίτησαν το 1978-1979 αποφοίτησαν το 1980 στη συνάντηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο 7 Αυγούστου 75 συμμαθητές κατέκλυσαν το προαύλιο του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου ώρα 6:30 μ.μ. 30 χρόνια μετά.

Οι πρώτες στιγμές αμηχανίας και απορίας, πως πέρασε ο χρόνος; Ξεπεράστηκαν γρήγορα. Τα καρτελάκια με τα ονόματα έκαστου στο πέτο που η οργανωτική ομάδα φρόντισε να υπάρχουν διευκόλυνε την αναγνώριση μεταξύ τους. Υπό τους ήχους του παραδοσιακού κουδουνιού στοιχήθηκαν «αγόρια κορίτσια». Ο Γιάννης Ανδρεάκης έκανε την προσευχή, έγινε έπαρση και της σημαίας ψέλνοντας όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Η συντονίστρια Βασιλική Χαλκιά της καλωσόρισε με τα λόγια…. Αγαπημένες συμμαθήτριες
Κάλεσε τους απουσιολόγους να πάρουν «απουσίες» χρέη απουσιολόγων εκτέλεσαν η Μαρία Γαλανού από το τμήμα Α τάξης του 1980 και η Ευρυδίκη Τσίπρα από το τμήμα Γ.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν έγινε «προσκλητήριο απόντων».
Τρεις συμμαθήτριες τρία αγαπημένα πρόσωπα έφυγαν από τη ζωή. Η Ντίνα Ρογκάτσου, η Ελισάβετ Αθανασιάδου και η Σπυριδούλα. Στη μνήμη τους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο καθηγητής της τάξης του 1980 Γεώργιος Κρεμύδας χαιρέτισε τους μαθητές βαθεία συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση. Μίλησε για την ιστορία του κτιρίου του Γ.Λ. Καρπενησίου.
Όλοι οι μαθητές εισήλθαν στην τάξη και έγινε 10 λεπτο μάθημα από τον καθηγητή του Γεώργιος Τσατσαράγκο. Χτύπησε κουδούνι για διάλειμμα. Ακολούθησε μικρή δεξίωση ευγενική προσφορά από το Δ.Σ. του Συλλόγου των καθηγητών του Γ.Λ. Καρπενησίου. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν δύο τηλεφωνήματα ο Δημήτρης Μπομποτσιάρης τηλεφώνησε από το New Jersey και ο Κώστας Τερνιώτης από το Βαγκούβερ.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε σ’ έναν άλλο τόπο αναμνήσεων τον Άγιο Αθανάσιο στο ομώνυμο ταβερνάκι. Εκεί στην προβολή παλαιών φωτογραφιών όλοι νοστάλγησαν τα χρόνια της αμέριμνης νιότης τους.
Συγχαρητήρια στην ομάδα που οργάνωσε την άψογη αυτή συνάντηση. Συγχαρητήρια στον Ανδρεάκη Γιάννη, Γαλανό Γεώργιο, Τσιούνη Βασίλειο, Τσιάρα Πολυτίμη, Ρέπα Φωτεινή, Κατή Σπύρο,Αντωνόπουλο Γιάννη και τη Χαλκιά Βασιλική.