Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Κλ. Περγαντά στην Εύβοια



Με τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Αυλίδας, Ανθηδώνας και Ληλαντίων συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Εύβοια.




ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Ο δήμαρχος Χρήστος Παύλου (και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) ενημέρωσε τον κ Περγαντά για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου μεταξύ των οποίων η υδροδότηση του δήμου και η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ (έργο που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του), την αποχέτευση όμβριων και αποχέτευση λυμάτων (έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ), για τα προβλήματα δόμησης των βιομηχανιών κλπ.

Ο κ. Περγαντάς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και υπενθύμισε ότι η Αυλίδα γειτνιάζει με τη Βοιωτία γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής «από πρώτο χέρι».

Υπογραμμίζοντας ότι η αιρετή περιφέρεια διαθέτει πόρους και αρμοδιότητες δεσμεύτηκε ότι ως Περιφερειάρχης θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των δυνατοτήτων που παρέχουν το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής και τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών και τόνισε: «Για την περιοχή πρώτη προτεραιότητα είναι να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να πίνετε καθαρό νερό».





ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΗΔΩΝΑΣ

Ο δήμαρχος Ανθηδώνας Γιώργος Σανιδάς παρουσιάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα το δήμο αναφέρθηκε στα:

-Διαπλάτυνση του δρόμου Χαλκίδας Δροσιάς.

-Ένταξη στο ΕΣΠΑ Γυμνασίου Λυκείου Δροσιάς (προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ)

-Άμεση ανέγερση 2ου δημοτικού σχολείου, ενώ πρόσθεσε: «Ως Περιφερειάρχης θα βρείτε έτοιμες μελέτες για επέκταση λιμενικού καταφυγίου, ανάπλαση παραλίας Δροσιάς διάνοιξη καινούργιων δρόμων και αποχέτευσης.

Ο κ Περγαντάς διαβεβαίωσε ότι με τις δυνατότητες που παρέχει ο Καλλικράτης στους νέους περιφερειάρχες που τους καθιστά μικρούς κυβερνήτες του τόπου τους και με τη συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου και σημερινού δημάρχου θα ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.





ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Ο δήμαρχος Ληλαντίων Χρήστος Καρυστινός έθεσε ως βασικές προτεραιότητες για το δήμο τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα και την παράκαμψη Βασιλικού.

Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα του Λήλαντα θα είναι από τα πρώτα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο Περιφερειακό συμβούλιο καθώς η πολιτεία μέχρι σήμερα από την εμπλοκή πολλών αρμοδιοτήτων και τη γραφειοκρατική δομή της δεν έχει μπορέσει να λύσει ένα θέμα που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και τόνισε «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για την ίδια την επιτυχία του Καλλικράτη»




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο κ Περγαντάς την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς και δημοτικά συμβούλια της Εύβοιας ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για να αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του ψηφοδελτίου και να οργανωθούν κλιμάκια επισκέψεων σε όλο το νομό.