Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Περγαντά στο Καρπενήσι και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και στελέχη της Κυβέρνησης στους Δελφούς



Το Καρπενήσι επισκέφθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς τιμώντας τον πολιούχο Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη.
Ο κ. Περγαντάς παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες της ευρύτερης περιοχής και αυτοδιοικητικούς. Επίσης είχε συνεργασία με τον βουλευτή Ευρυτανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλία Καρανίκα, τον δήμαρχο Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά (φωτο) και όπως όλα δείχνουν υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και την Γραμματέα τη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευρυτανίας Βέτα Καρφή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ άλλων δόθηκε έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση των μοναδικών φυσικών πόρων και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Περγαντάς αφού τόνισε ότι η Ευρυτανία αποτελεί προνομιακό πεδίο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής, αναφέρθηκε στην πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου λέγοντας: «Προχωρούμε με ανοιχτές συνεργασίας, καθαρό λόγο, διαφάνεια, αξιοκρατία και συγκεκριμένους στόχους επενδύοντας παράλληλα στους ανθρώπους του τόπου μας ώστε η Στερεά Ελλάδα να αποτελέσει πρότυπο δημιουργίας και ανάπτυξης». Την περασμένη Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισκέφθηκε τους Δελφούς όπου παραβρέθηκε στην Συνάντηση Διαλόγου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις εργασίες της οποίας άνοιξε με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Ακαδημαϊκοί, Πρυτάνεις των ΑΕΙ, πρόεδροι των ΤΕΙ, εκπρόσωποι φορέων, ο υπουργός Έρευνας της Πορτογαλίας Χοσέ Μαριάνο Γκάκο και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ προανήγγειλε και νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος πανεπιστημιακής κοινότητας και κοινωνικών φορέων έτσι ώστε ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας να παράγει γνώση η οποία θα έχει σχέση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας». Εν τω μεταξύ χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα και το Δ.Σ. καθώς επίσης και με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κκ Νικόλαο, συζητήθηκε ο ρόλος της εκκλησίας στην σημερινή συγκυρία, ένας ρόλος σύνθετος που έχει να προσφέρει πολλά στους πολίτες. Ο κ. Περγαντάς επικέντρωσε στην πολύ καλή συνεργασία με την εκκλησία την οποία καλλιέργησε και ως νομάρχης. Επεσήμανε ακόμα ότι θεωρεί την εκκλησία βασικό κοινωνικό εταίρο στην προσπάθεια αντιμετώπισης πολλών κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα. Στη συνέχεια στη σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο κ. Αλ. Διαμαντάρα και το Δ.Σ. του ΕΒΕ Φθιώτιδας μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την άμεση εξέλιξη του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την περίπτωση νέας ΒΙΠΕ αλλά και την αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας. Ακολούθως στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς με την ΓΓ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια όπως η εξέλιξη έργων και η ανάπτυξη δράσεων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πλήρη εφαρμογή και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. «Το ΕΣΠΑ αποτελεί το πιο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη δράσεων και την αναβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς.