Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 439

* Δεν ήθελα να αναφερθώ στα όσα μύρια διαδραματίστηκαν στον πρώην Δήμο Φραγκίστας με την περιβόητη μετακίνηση της έδρα, όμως η τελευταία ψηλοκόντρα Μπαμπαλή – Μπίκα, με τσίγκλησε για τα καλά. Το τι έγινε και πως πήγε βόλτα η έδρα το ξέρουν τώρα ΟΛΟΙ. Ποιος «διαχειρίστηκε» το όλο ζήτημα, όπως το διαχειρίστηκε, το ξέρουμε ΟΛΟΙ. Τι ωφελεί λοιπόν να λέγονται τώρα διάφορα που δεν προσφέρουν τίποτα; Σε τι αποσκοπεί αυτή η κίνηση; Ο Κώστας Μπίκας, κατέθεσε την άποψή του για το θέμα αυτό, μετά τις εκλογές και αυτό λέει πολλά και λέει πολλά, γιατί αν ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Φραγκίστας, μιλούσε για το θέμα αυτό πριν τις εκλογές, θα γίνονταν χαμός. Ο κ. Μπαμπαλής, απαντώντας στον κ. Μπίκα, εξέφρασε την όποια πικρία του για την μη στήριξη στις εκλογές από επώνυμους του πρώην Δήμου Φραγκίστας και μάλιστα κομματικούς επώνυμους.
Όταν στην Φραγκίστα, έγιναν αυτά που έγιναν και το όλο παρασκήνιο, το γνώριζαν από πρώτο χέρι, ο Κώστας Μπίκας με τον Δήμαρχο, τον Γιώργο Αντωνίου και 2-3 άλλους, τι ήθελες να κάνουν κ. Μπαμπαλή; Όταν μάλιστα ήξεραν ότι και ο εκλεκτός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, στον νεοσύστατο Δήμο είχε εκφραστεί και υπέρ της μετακίνησης της έδρας, λογικό είναι και γι΄ αυτούς να αντιδράσουν όπως αντέδρασαν. Επειδή λοιπόν ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και πόσο μάλιστα στην πολιτική, υπό τον πράσινον ήλιον του ΠΑΣΟΚ, καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να δίνονται ξεκάθαρες εξηγήσεις, γιατί και στην πολιτική οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και εδώ όπως αποδείχτηκε, στον τομέα αυτό πολλά δεν πήγαν καλά. Οι κόντρες δεν ωφελούν και πόσο μάλιστα μεταξύ προσώπων που έχουν δυνατότητες και όραμα για προσφορά σε αυτό τον τόπο.

* Στην ΔΗΣΥ, ανήκει και επίσημα από την περασμένη εβδομάδα ο Ηλίας Χορμόβας. Ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ., πήγε με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, καθότι με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια. Όπως πληροφορήθηκα, ανάλογες μετακινήσεις πολιτικών προσώπων με ευρυτανικές ρίζες, θα έχουμε και άλλες, πολύ συντόμως. Δυο – τρείς μάλιστα από αυτές θα κάνουν μεγάλη αίσθηση όταν ανακοινωθούν. Υπομονή αδέλφια και τα καλά μαντάτα εδώ θα τα μάθετε.

* Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Τοπικής Καρπενησίου της Νέας Δημοκρατίας, παραβρέθηκε πληροφορήθηκα και ο Δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε την δημοτική τοπική οργάνωση για την στήριξη που του παρείχε στις δημοτικές εκλογές. Που είδαν κάποιοι το περίεργο στην όλη υπόθεση και έτρεξαν να ρίξουν το δηλητήριό τους. Ο κ. Μπακογιάννης στον Δήμο Καρπενησίου βγήκε Δήμαρχος με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα αν αυτό δεν αρέσει σε μερικούς «παλιακούς», τι να κάνουμε…

* Δεν θα κλείσει τελικά η σήραγγα παρά τα όσα ειπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, από πολλούς και διάφορους περί του αντιθέτου. Ευθύνες για το ζήτημα αυτό έχουν αρκετοί από αυτούς που είπαν, όσα είπαν. Το θέμα δεν είναι τι θα πούμε, αλλά τι θα κάνουμε και εδώ είδαμε ότι έγιναν κινήσεις θετικές και απόλυτα αποτελεσματικές και αυτό είναι το τελικό ζητούμενο.

* Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ έφυγε, ΖΗΤΩ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Ευχή όλων των πολιτών, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να πετύχει και μαζί του οι νέοι αυτοδιοικητικοί που επιλέχθηκαν από τον λαό για να διακυβερνήσουν τον τόπο μας. Κάτι ανάλογο ελπίζουμε και για την Ευρυτανία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν. Θα ήθελα όμως να γυρίσω το χρόνο πίσω, στον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και να ρωτήσω εκείνους που «υπηρέτησαν» τον θεσμό από την θέση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου, είναι ευχαριστημένοι με το έργο τους, κοιμούνται ήσυχα το βράδυ; Απευθύνομαι σε κείνους τους 3-4, που βρέθηκαν στο ύπατο αυτό αξίωμα χωρίς να το αξίζουν και κυρίως χωρίς ποτέ να το σεβαστούν. Ομιλώ φίλες και φίλοι, αδέλφια Ευρυτάνες, για εκείνους, που πέρασαν από τις καρέκλες των Δημαρχείων, χωρίς να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΕ σε αυτό το έρμο τον τόπο. Αναφέρομαι σε εκείνους που για 4 ολόκληρα χρόνια, δεν κοίταξαν τον κόσμο ΠΟΤΕ στα μάτια, δεν αντιμετώπισαν ποτέ τους Δημότες ως συνδημότες τους και αδέλφια, αλλά ως πολίτες κατώτερης κατηγορίας. Κάνω λόγο για εκείνους που αντί για έργο άφησαν πίσω τους χρέη και αγανάκτηση, για εκείνους που δεν έβαλαν ούτε ένα λιθαράκι σε κάποια χωριά του τόπου, λες και ήθελαν να τα εκδικηθούν. Ένας εξ΄ αυτών μάλιστα, «έφυγε», κάνοντας μόνο ένα έργο σε όλη την τετραετή θητεία του και αυτό στο χωριό του. Είναι κατάντημα να έχεις 10 χωριά στον Δήμο σου και να μη σε νοιάζει για τα περισσότερα. Κρίμα, γιατί κάποια από αυτά τα χωριά, δεν μπόρεσαν να αισθανθούν την δικαίωση, ούτε και με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, που ως πολιτικός ήταν ο πιο δίκαιος των Ελλήνων. Μετά τους ξεριζωμούς και την πολύχρονη ταλαιπωρία, ήλθε και το τελειωτικό «χτύπημα» από αυτούς τους λεβέντες και … ξεψύχησαν. Κρίμα για τα χωριουδάκια αυτά, που έπεσαν στην εποχή που βασίλεψαν στον τόπο μας, κάποιοι ανύπαρκτοι αυτοδιοικητικοί, που σε παλιότερες εποχές, δεν ήξεραν ούτε που βρίσκεται το καφενείο του χωριού τους…
ΕΝΑΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ «ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ» ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

* Ο «ΜΙΚΡΟΣ» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΕΙ ΚΔΑΠ ΜΕΑ..
Πριν μερικές μέρες πηγαίνοντας τον γιό μου στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ είδα μια πολύ γνώριμη φατσούλα. Ήταν ο «μικρός» Παναγιώτης το παιδί που έχουμε δει όλοι να περπατάει στην πόλη μας σέρνοντας ένα αυτοσχέδιο αυτοκινητάκι, κουνώντας το κεφάλι και από πίσω τη μητέρα φύλακα άγγελό του.
Σήμερα ζεί στο ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Καρπενησίου μαζί με τη μητέρα του και τα πρωινά πηγαίνει στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους πήραν την πρωτοβουλία να ελαφρώσουν τα βάσανα του και να τον εντάξουν πάλι στην κοινωνία.
Το μέλλον των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες θα είναι σίγουρα ελπιδοφόρο όταν οι πολίτες της κοινωνίας μας δεν φοβούνται την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα και όταν ο καθένας από εμας αναλάβει την ευθύνη να κάνει το αύριο τους λίγο τουλάχιστον καλύτερο από το σήμερα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αν. Κριπάση
Δασοπόνος-Συνταξιούχος Δημοσίου