Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ τίμησε τους δασκάλους που υπηρέτησαν στα σχολεία των χωριών του


Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ηνίοχος, Βερανζέρου 26, στην Ομόνοια, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ τίμησε την Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011, τους δασκάλους που υπηρέτησαν στα χωριά που εκπροσωπεί (Ψιανά – Ρωσκά – Στουρνάρα - Βύθισμα) από το 1950 και μέχρι κατάργησης των σχολείων και βρίσκονται εν ζωή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, από το Δήμο Καρπενησίου η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελευθερία Φραγκάκη εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη αλλά και την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων ως πρόεδρός της, από το Σύνδεσμο Γυναικών Ευρυτανίας η Πρόεδρος κ. Ελένη Ζαγανιάρη με την ταμία κ. Αθηνά Χριστοπούλου, από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων ο Γ. Γραμματέας κ. Βασίλης Τριχιάς, από το Λαογραφικό Μουσειακό Κέντρο Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ ο Γραμματέας κ. Νίκος Καρλιάμπας, που εκπροσωπούσε και το Σύλλογο Φίλων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ως Αντιπρόεδρος, και ο ταμίας κ. Παύλος Νταλλής. Επίσης ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Ρωσκάς κ.Λεωνίδας Μυζήθρας.
Για τους τιμώμενους εκπαιδευτικούς μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος τονίζοντας « …σήμερα έχουμε μαζί μας όσους από τους δασκάλους που υπηρέτησαν στα Δημοτικά Σχολεία των χωριών μας από το 1950 και μέχρι καταργήσεως τους μπορέσαμε να βρούμε …Αυτούς τους δασκάλους αισθανόμαστε την υποχρέωση να τιμήσουμε σήμερα. Με μία απλή τιμητική πλακέτα, ασήκωτη όμως από την αγάπη μας και τον σεβασμό μας. Σ’ αυτούς οφείλουμε ότι μάθαμε ανάγνωση και γραφή. Σ’ αυτούς οφείλουμε ότι κάποιοι προχώρησαν παραπέρα στα γράμματα….»
Για κάθε τιμώμενο εκπαιδευτικό μίλησαν μαθητές του οι οποίοι θυμήθηκαν με συγκίνηση στιγμές της μαθητικής ζωής τους και επιδώσανε τη σχετική τιμητική πλακέτα την οποία παρέλαβαν οι εκπαιδευτικοί αναπολώντας τις στιγμές που υπηρετούσαν στα χωριά μας.
Οι εκπαιδευτικοί που τιμήθηκαν είναι:
Τρούλλος Αντώνιος, υπηρέτησε στο Δ.Σ.Ρωσκάς το σχολ.ετος 1953-1954
Στουρνάρας Γεώργιος, υπηρέτησε στο Δ.Σ. Στουρνάρας το σχολ.έτος 1955-1956
Κατσάδα Σταυρούλα, υπηρέτησε στο Δ.Σ.Βυθίσματος το σχολ.ετος 1955-1956
Μάνδρος Γεώργιος, υπηρέτησε στο Δ.Σ. Ψιανών τα σχολ.έτη 1957-1959
Συρογιαννίδης Σπύρος , υπηρέτησε στο Δ.Σ.Βυθίσματος τα σχολ.ετη 1958-1960
Πρασσάς Κωνσταντίνος, υπηρέτησε στο Δ.Σ. Ψιανών τα σχολ.ετη 1963-1967
Αποστόλου Κωνσταντίνος, υπηρέτησε στο Δ.Σ. Ψιανών τα σχολ.ετη 1967-1970
Σαξώνης Δημήτριος, υπηρέτησε στο Δ.Σ.Ρωσκάς τα σχολ.ετη 1970-1972
Κώτσης Κωνσταντίνος, υπηρέτησε στο Δ.Σ. Ρωσκάς το σχολ.έτος 1972-1973
Από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς κάποιοι δεν μπόρεσαν οι ίδιοι να παραβρεθούν είτε επειδή μένουν στην επαρχία, είτε επειδή τα χρόνια δεν τους άφησαν.
Επίσης, ο σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ απένεμε επαίνους στα παιδιά των καταγόμενων από τα χωριά του, που πέτυχαν φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ .
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κοπή της βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαστάκης .