Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εθελοντικός καθαρισμός στο χωριό απ΄τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου


Με χαρά και ενδιαφέρον τα παιδάκια του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας της Κρέντης, συμμετείχαν στον καθαρισμό του πάρκου και των δρόμων του χωριού, την περασμένη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, υπό την καθοδήγηση του εφημερίου τους, όλα τα παιδιά με μια σακούλα στα χέρια έλαβαν μέρος στον συμβολικό αλλά και ουσιαστικό καθαρισμό του πάρκου, της πλατείας και των δρόμων, μαζεύοντας σκουπίδια και διάφορα άχρηστα αντικείμενα παίρνοντας και δίνοντας μαθήματα για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Μετά από αυτή την συμβολική κίνηση, το μήνυμα των παιδιών προς όλους τους Κρεντιώτες και όχι μόνο είναι:
Ας μην πετάμε σκουπίδια στο δρόμο, αλλά στους κάδους. Ας μην τα βγάζουμε από το σπίτι μας , αλλά όταν πρόκειται να περάσει το απορριμματοφόρο.
Ας μην πετάμε σαπουνόνερα στους δρόμους.
Ας διατηρούμε πάντα καθαρούς τους δρόμους, τις αυλές μας, το χώρο της Εκκλησίας μας, του κοιμητηρίου και φυσικά της πλατείας και του Σχολείου μας.
Ας προστατεύσουμε το δάσος.
Ας φυτέψουμε όσο πιο πολλά δέντρα μπορούμε.
Επόμενη δραστηριότητα των παιδιών, με θέμα το περιβάλλον, η δενδροφύτευση στην λάκα του Αη- Θανάση που βρίσκεται πλησίον του κοιμητηρίου του χωριού.
Η ωραία αυτή πρωτοβουλία των παιδιών, επιβραβεύτηκε από τους μεγαλύτερους,με κέρασμα που προσφέρθηκε σε καφενείο του χωριού.