Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΠΑΛ/ΧΩΡΙΟΥ-ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
και το χρέος μας το Μάρτιο 2011.


Μετά από 10 χρόνια γίνεται και πάλι απογραφή του πληθυσμού της πατρίδας μας. Η τελευταία απογραφή έγινε το Μάρτιο του 2001 αλλά από τότε πολλά άλλαξαν στην πατρίδα μας.
Το πιο σημαντικό και ανησυχητικό είναι το ανεξέλεγκτο ποτάμι μεταναστών που πλημμύρισε την πατρίδα μας και απειλεί τη συνοχή, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, διότι η μικρή σε έκταση και πληθυσμό χώρα δεν έχει δύναμη να αφομοιώσει το τεράστιο μωσαϊκό των δύο εκατομμυρίων μεταναστών που επέλεξαν ως προορισμό τους τον Ελλαδικό χώρο.
Ο «Καλλικράτης» είναι ένας άλλος νέος αυτοδιοικητικός θεσμός που θα δοκιμασθεί τα επόμενα δέκα χρόνια και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εποχή που στην ιδιαίτερα πατρίδα μας τα συγκοινωνιακά δρομολόγια περιορίζονται ή καταργούνται, τα νοσοκομεία συγχωνεύονται και τα σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.
Σκοπός της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ είναι η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της χώρας καθώς και το μέγεθος, τη σύνθεση, τα δημογραφικά, τα οικονομικά και άλλα χαρακτηριστικά του πληθυσμού μας.
Ο Σύλλογός μας στην προσπάθειά του να στηρίξει την επιβίωση της ιδιαίτερης πατρίδας και να προλάβει περαιτέρω εγκατάλειψη και ερήμωση του τόπου μας, ενθαρρύνει και προτρέπει όλους τους συγχωριανούς μας να βρίσκονται στο χωριό, στο Δήμο και την Ευρυτανία μας την ημέρα της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ, διότι τα επόμενα δέκα χρόνια η κατανομή των πόρων για συντήρηση των βασικών υποδομών όπως υδραγωγεία, αποχέτευση ή και άλλες άμεσες ανάγκες, θα γίνεται με βάση τα στοιχεία της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ.
Όσοι διαμένουν στην Αθήνα, το Αγρίνιο ή τη Λαμία, ας χρησιμοποιήσουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς ή τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα συμπαρασύροντας και φιλικά τους πρόσωπα για να απογραφούν στο χωριό τους. Ας μην λησμονούμε ότι αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε για το χωριό μας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό είναι θεμιτό και αποδεκτό αφού και το Προεδρικό Διάταγμα για την απογραφή ορίζει τα εξής: «ως αυτοτελής οικισμός ορίζεται ένα σύνολο οικοδομών, όπου μπορούν να κατοικήσουν 50 τουλάχιστον άτομα ανεξάρτητα αν αυτά κατοικούν όλο το έτος ή μια μόνο εποχή».
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» θα βοηθήσει το χωριό σας μόνο αν είστε παρόντες την ημέρα της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Γ. Καραντζούνης Σουλιώτης Ιωάννης Μαρία Ζαπαντιώτη