Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΜΠΙΚΑ ΚΑΤΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ



Κεραυνούς εξαπολύει ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φραγκίστας, εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, με ανοιχτή επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ. Ο Κώστας Μπίκας, κατηγορεί τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων ότι προεκλογικά δεν σεβάστηκε κανένα, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του ως πολιτική κατάντια. Απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Μπαμπαλή, ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Φραγκίστας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και όχι ευνοϊκού για αυτόν, τονίζει με έμφαση ότι αυτός ο ισχυρισμός μάλλον δεν τον τιμά, καθότι φαίνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, δεν μπόρεσαν να δουν τα πράγματα ξεκάθαρα.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό του για τα σκουπίδια, ο Κώστας Μπίκας αναφέρει ότι ο κ. Μπαμπαλής υπερέβαλλε και σίγουρα δεν τον τιμά ιδιαίτερα η επισήμανση του σε αυτόν τον τομέα, διότι τα σκουπίδια μαζευόταν ανά εβδομάδα, καθότι υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες.
Τέλος ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Φραγκίστας θεωρεί ότι δεν είναι σοβαρή και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση από έναν υποψήφιο Δήμαρχο, η συμβουλή του και η προτροπή του να μην πληρώνουν οι δημότες τα ανταποδοτικά τέλη και μάλιστα προεκλογικά. Φαίνεται ότι είναι «Θιασώτης» του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.


Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στην επιστολή που ακολουθεί και αναμένεται να συζητηθεί ιδιαιτέρως:
«Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ανοίξω καμιά αντιπαράθεση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων τον κ.Θόδωρο Μπαμπαλή, αλλά φαίνεται, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την δική του ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ και το δικό του κενό, υπερέβη τα εσκαμμένα, την κόκκινη διαχωριστική γραμμή, με επιστολή του σε τοπική εφημερίδα στις 26/1/2011, θεωρώντας ότι ο Δήμος Φραγκίστας ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την δική του πανωλεθρία στον Δήμο Αγράφων. Λάθος πέρα για πέρα. Μόνο ένας με το δικό του θράσος θα μπορούσε να τα γράψει. Φαίνεται στη 12χρονη ενασχόληση του με τα κοινά δεν έμαθε ούτε τα βασικά για την λειτουργία του Δήμου. Με αυτές τις θέσεις ήθελε να βγει και Δήμαρχος; Άραγε οι χωριανοί του τον ήθελαν για δήμαρχο; Όταν στο Δήμο του χάνει τοπικά συμβούλια, και στο σύνολο σταυρών στο δήμο του, δεν είχε την πλειοψηφική διαφορά να του δώσει τον αέρα της νίκης. Δεν μπόρεσε να πείσει ότι ήταν ικανός για να γίνει Δήμαρχος. Μήπως πολιτική κατάντια θεωρείται η δική του υποψηφιότητα;
ΑΛΛΟΘΙ δεν θα δώσουμε σε κανέναν ,πολύ δε περισσότερο στον υποψήφιο δήμαρχο οποίος δεν σεβάστηκε κανέναν.
Οι πολιτικοί άνδρες, θα πρέπει να έχουν το θάρρος, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, έστω και εκ των υστέρων και όταν μάλιστα τα γεγονότα τους διαψεύδουν και εάν χρειαστεί να ζητήσουν και μια συγγνώμη. Κάτι που από την πλευρά του υποψηφίου δημάρχου δεν είδαμε. Όπως δεν είδαμε και από κανέναν επίσημο κομματικό φορέα, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και βέβαια να δρομολογεί τις διαδικασίες ώστε να δούμε τι έφταιξε και είχαμε αυτές τις δυο συντριπτικές ήττες στον Νομό Ευρυτανίας, δίχως να υποτιμήσω την δυναμική που είχαν αναπτύξει οι υποψήφιοι του άλλου χώρου και οι οποίοι έγκαιρα είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα.
ΣΕΒΑΣΤΗ η άποψη του κ.Μπαμπαλή για το θέμα της έδρας, αλλά φιλτάτη η αλήθεια. Και σκληρή η πραγματικότητα. Τουλάχιστον περιμένουμε από τον κ.Μπαμπαλή, έστω και τώρα εκ των υστέρων ,να δεχθεί το σφάλμα του και να προτείνει ,-όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν –την αλλαγή της έδρας, καθότι θα διαπίστωσε ακόμη και ο ίδιος ,«ότι άνθρακες ο θησαυρός», εκτός αν δεν το έχει αντιληφθεί, όταν όλοι οι άλλοι αναγνωρίζουν το αυτονόητο. Ότι δεν προσφέρεται το Κερασοχώρι για έδρα του Δήμου. Η Φραγκίστα έχει , να επιδείξει καλύτερες προϋποθέσεις για την έδρα απ’ ότι το Κερασοχώρι. Όπως και η επάρκεια των κτιριακών υποδομών, εκτός φυσικά του Δημαρχείου, που αποτελεί κόσμημα για όλη την Ευρυτανία.
Όμως πέραν από όλα αυτά, ο ισχυρισμός του, ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Φραγκίστας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, όχι ευνοϊκού για αυτόν, μάλλον δεν τον τιμά, καθότι φαίνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, δεν μπόρεσαν να δουν τα πράγματα ξεκάθαρα. Δεν έχουν αναλύσει τα εκλογικά αποτελέσματα, ή το έχουν κάνει επιφανειακά, όπως τόσα και τόσα γεγονότα δυστυχώς αντιμετωπίζονται κατ αυτόν τον τρόπο. Και τούτο γιατί, εάν κάποιος δει τα πράγματα θα διαπιστώσει τα παρακάτω:
1ον.Σε σχέση με το 2006,στον πρώην Δήμο Αγράφων, δεν προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ,περίπου 750 !!!! άτομα, όταν ο ίδιος ισχυρίζονταν ότι στα χωριά των Αγράφων, θα ξεπεράσει τα 700 ψηφοδέλτια και τελικά παραλίγο να χάσει και στο χωριό του… Στον Δήμο Απεραντίων, η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων ήταν περίπου 750!!! ψήφοι, ενώ στον πρώην Δήμο Ασπροποτάμου, περίπου 400 ψήφοι ήταν η διαφορά.!!!!. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε άλλοθι τι δεν πήγε καλά και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Και φοβάμαι ότι με αυτά τα μυαλά τα ιδία αποτελέσματα θα έχουμε και στο μέλλον, εάν δεν συνέλθουμε γρήγορα.
2ο.Οπως τόνισε ο ίδιος σε εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα, στις «Φραγκίστες» πήγε καλά, πέραν του αναμενόμενου. Το αν δεν πήγε καλά στα άλλα διαμερίσματα, δεν του φταίει κανείς, αλλά καθαρά είναι θέμα αποκλειστικά δικό του, με τις λανθασμένες επιλογές του στα χωριά και με την ανύπαρκτη παρουσία του. Όταν έθετε την υποψηφιότητα του τον Σεπτέμβριο του 2010,γνώριζε ότι τα πράγματα δεν ήταν και τα καλύτερα γι αυτόν, εκτός και εάν δεν είχε πάρει χαμπάρι τι του γινόταν. Φαίνεται ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος τα ήθελε όλα, όνομα, έδρα, υποψηφιότητα Αγραφιώτη. Για αυτόν και για κάποιους άλλους δεν υπήρχε τίποτα άλλο, ήταν μονόδρομος. Η αλαζονεία σε όλο το μεγαλείο της.
-Φαίνεται ότι η ασχολία του με την τοπική αυτοδιοίκηση στον πρώην Δήμο Αγράφων, δεν τον ωφέλησε, καθώς εκεί το πρόβλημα του ήταν η διεκδίκηση της «καρέκλας», ,όταν με τον διαφόρους τρόπους, «πελέκισε» τα πόδια του πρώην Δημάρχου Αγράφων και «ενθρόνισε» μετά βαΐων και κλάδων τον Χρήστο Μπούρα, ως Δήμαρχο Αγράφων. Η εμμονή του για την «καρέκλα» μέχρι την τελευταία στιγμή, στις εκλογές του 2006 έφερε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα. Αυτά για να γνωρίζουν οι νέοι και να τα θυμούνται οι παλιοί.
-Δεν ζητήσαμε από τον κ.Μπαμπαλή, να απολογηθεί για το έργο της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Φραγκίστας, ούτε έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες του. Εξ άλλου ο ρόλος του ήταν άλλος προεκλογικά και ούτε είχε κανείς απαίτηση να απολογείται για τα πεπραγμένα των άλλων δημοτικών συμβουλίων. Κάτω από δύσκολες συνθήκες και ειδικά το 2010,μια πολύ δύσκολη χρονιά, κάναμε τα αδύνατα δυνατά, να σταθούμε στα πόδια μας και παραδώσουμε έναν Δήμο ,σε σχέση με άλλους σε ικανοποιητικό επίπεδο, αναγνωρισμένο από όλους
-Λόγω του προβλήματος που είχε ο Δήμος από την έλειψει υπαλλήλων, η είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, είχε αρχίσει από τον Μάιο του 2010 και όχι προεκλογικά. Θα σταματούσαμε την λειτουργία του Δήμου επειδή ήταν εκλογές; και μάλιστα τα ποσά αυτά που αναφέρει στην επιστολή του δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Με απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε ,ότι αν κάποιος δημότης δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώσει εφάπαξ να γίνετε και τμηματική πληρωμή. Εμείς τα τέλη τα προσφέραμε σε υπηρεσίες στους δημότες μας και οι τιμές ήταν καθηλωμένες στο έτος 2001, όταν μια «βάνα», κοστίζει πάνω από 300 ευρώ, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ.ΜΠΑΜΠΑΛΗ. Πάντως μόνον τα ανταποδοτικά τέλη δεν του «φταίξανε» για την ήττα του. Μάλιστα τοπικό διαμέρισμα του δήμου Φραγκίστας , κάλυψε την όποια θετική διαφορά ψήφων είχε αποκτήσει στον πρώην Δήμο Αγράφων και στον πρώην Δήμο Βίνιανης, στο οποίο οι κάτοικοι του ομαδικά και συνειδητά, δεν κατέβαλλαν τα ανταποδοτικά τέλη. Μήπως ο ίδιος και κάποιοι συνεργάτες του, συνειδητά υποστήριζαν αυτήν την συμπεριφορά (αφού και οι ίδιοι δεν είχαν καταβάλει τα Δημοτικά τέλη); Πάντως θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρή και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση από έναν υποψήφιο Δήμαρχο, η συμβουλή του και η προτροπή του να μην πληρώνουν οι δημότες τα ανταποδοτικά τέλη και μάλιστα προεκλογικά. Φαίνεται ότι είναι «Θιασώτης» του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.,
Για όσα προσωπικά μου καταλογίζει, θέλω να του γνωρίσω ότι στο Δήμο Φραγκίστας, είμαι σχεδόν μόνιμος κάτοικος και με οικογενειακή επιχείρηση, και όχι τουρίστας και ούτε ασχολήθηκα με τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης για επαγγελματική αποκατάσταση, (όπως άλλοι….), αλλά από την αγάπη που έχω στον τόπο μου και την θέληση για προσφορά.
Όσο για την μη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του , πως θα μπορούσα να συμμετάσχω σε έναν συνδυασμό, όταν οι θέσεις του επικεφαλείς ήταν άδικες ενάντια του χωριού μου? θέλοντας μόνο να εξυπηρετήσει κάποια αλλότρια συμφέροντα. Τις τρεις η τέσσερις φορές που με πήρε τηλέφωνο με βρήκε. Ποτέ δεν μου ζήτησε κάτι και εγώ αρνήθηκα (εκτός της συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του).Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τους υποψηφίους συμβούλους του, πόσο μάλλον να διώξω κάποιον από το συνδυασμό του.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό του για τα σκουπίδια, από την πλευρά μας κάναμε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα ,όπως είναι των σκουπιδιών. Ιδιαίτερα δε όταν η απόφαση του Νομάρχη Ευρυτανίας,-για τους δικούς πολιτικούς λόγους -τέλος Ιουλίου 2010-,να κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ, δίχως να προτείνει εναλλακτική λύση, δημιούργησε νέα δεδομένα για όλους τους αυτοδιοικητικούς. Ειδικά σε μας που δεν είχαμε άλλες λύσεις πλην του μοναδικού ΧΑΔΑ, που απέμεινε μετά την αποκατάσταση των δυο άλλων στον Δήμο Φραγκίστας, καθότι και προστριβές είχαμε στο παρελθόν και κορεσμένος ήταν και στο Δικαστήριο σύρθηκε ο Αντιδήμαρχος Φραγκίστας. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ.ΜΠΑΜΠΑΛΗ. Η δυσκολία αποκομιδής των σκουπιδιών υπήρχε, αλλά δεν είχαμε εμείς την αποκλειστική ευθύνη. Νομίζω ότι κ.ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ υπερέβαλλε και σίγουρα δεν τον τιμά ιδιαίτερα η επισήμανση του σε αυτόν τον τομέα, διότι τα σκουπίδια μαζευόταν ανά εβδομάδα, καθότι υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες.
Καταλαβαίνω τον πόνο του, γιατί η συντριβή του στις εκλογές ήταν μεγάλη. Να τον χαιρόμαστε, καθότι τέτοια ανάλυση ,ούτε ο αντίπαλος υποψήφιος Δήμαρχος δεν έκανε προεκλογικά.

Καρπενήσι 14/2/ 2011
Κωνσταντίνος Β Μπίκας


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ
Όλα, όπως θα γνωρίζουν οι αναγνώστες του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, ξεκίνησαν με την πρώτη επιστολή του Κώστα Μπίκα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας. Η αντίδραση του κ. Μπαμπαλή ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να ανοιχτεί μια κόντρα μεταξύ των δυο ανδρών που έχει φτάσει μέχρι εδώ. Για το μέγα θέμα της έδρας, ο Κώστας Μπίκας γνωρίζει περισσότερα από το καθένα στην περιοχή. Ξέρει από πρώτο χέρι, τι έγινε ή μάλλον τι δεν έγινε και διαμορφώθηκαν έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα. Θεωρούμε λοιπόν ότι η όποια συνέχεια της κόντρας αυτής δεν θα ωφελήσει κανένα. Για το λόγο αυτό, ας σταματήσει το όλο ζήτημα ως έχει, γιατί ό κόσμος ξέρει πολύ καλά και δη οι κάτοικοι της Φραγκίστας, τι έχει προσφέρει στον τόπο του ο Κώστας Μπίκας καθώς και ποια ήταν η επίσημη θέση του κ. Μπαμπαλή για την έδρα. Πέρα όμως από αυτό, πιστεύουμε ότι για την υπόθεση αυτή, της οποίας η κολόνια κρατάει πολύ, θα πρέπει να μιλήσει ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, για να λυθούν έτσι όλες οι απορίες που βασανίζουν ακόμη πολύ κόσμο.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ