Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Άξιος Κυπελλούχος Ευρυτανίας ο Απεραντιακός με άνετη νίκη επί του Βελουχιού με σκορ 3-0



Η ομάδα του ΑΠΟΚ την περίοδο 1980-81 με τον αείμνηστο Κώστα Παππά στην σύνθεσή της.

Δικαίωση για τον Δημήτρη Βελαέτη και τον Κώστα Πασά η κατάκτηση του τροπαίου

Το πρώτο του τρόπαιο στην σύντομη παρουσία του στο ευρυτανικό ποδοσφαιρικό στερέωμα κατέκτησε ο Απεραντιακός, επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας του Βελουχιού με σκορ 3-0.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά, που δύσκολα πλέον θα τα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία μετά την «σφαγή» στην Σπερχειάδα, πήρε απόλυτα δίκαια το κύπελλο, καθότι ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου, ενώ έπαιξε και κατά διαστήματα καλή μπάλα.

Ο τελικός συνεχίστηκε από το 9ο λεπτό, καθότι σε εκείνο το σημείο είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης με το σκορ να είναι ισόπαλο με 0-0.
Ο καλός καιρός που επικρατούσε την περασμένη Τετάρτη στην ευρυτανική πρωτεύουσα προσφέρθηκε για να συγκεντρωθούν στο γήπεδο γύρω στους 200 φιλάθλους, στην πλειοψηφία τους φίλοι του ΑΠΟΚ αλλά και αριθμός ρεκόρ για τα ευρυτανικά ποδοσφαιρικά δεδομένα.
Πριν την έναρξη του αγώνα και μετά από πρόταση του πρώην Αντινομάρχη Βασίλη Θεοδωρόπουλου και σχετική απόφαση της ΕΠΣ Ευρυτανίας, κρατήθηκε πριν την έναρξη ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά, που σκοτώθηκε σε τροχαίο, ο οποίος την περίοδο 1980-81 είχε φορέσει την φανέλα του Βελουχίου.
Στην διπλανή σελίδα, ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στην μνήμη του Κ. Παππά, από το αρχείο του προσωπικού του φίλου αλλά και συμπαίχτη του την περίοδο 1979-81 Βασίλη Θεοδωρόπουλου.
Στον 21ο αυτό τελικό, παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημήτρη Πεταρούδη καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Απεράντιος στην καταγωγή, κ. Λάμπρος Τσιτσάνης. Ακόμη παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΝΕ και νυν Αντιδήμαρχος Αγράφων Χρήστος Δημητρόπουλος όπως και ο Αρχιδιαιτητής Νίκος Λαθύρης.
Όπως προβλέπετε από τον ΚΑΠ, ο αγώνας ξεκίνησε με ελεύθερο λόγω της διακοπής και όχι με σέντρα.
Οι Απεράντιοι, καλά διαβασμένοι από τον Κώστα Πασσά, που στα τελευταία ματς πέτυχε να αλλάξει προς το καλύτερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του,  μπήκαν δυνατά στον αγώνα αναζητώντας από την αρχή το γκολ που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της κούπας. Ο Απεραντιακός με συνεχές πρέσινγκ και πολύ τρέξιμο έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και στο 17΄ με καρφωτή κεφαλιά του Γεωργακόπουλου που πέρυσι φόραγε την φανέλα του ΑΠΟΚ, πήρε κεφάλι στο σκορ.
Το Βελούχι προσπάθησε να αντιδράσει όμως τόσο στο 18΄ στο πλασέ του Πολυτσέρη όσο και στο 20΄στο δυνατό σουτ του Μπόνια, ο Τσάμης είχε κατεβασμένα τα ρολά του.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Θ. Μπισμπίκης σε ανεπανάληπτο τετατετ απέναντι στον Ρεσίτη χάνει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Μπουγατσιά, επιχείρησε σουτ, το οποίο όμως πέρασε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
Το ημιχρόνιο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για το Βελούχι, με τον Ζαλοκώστα να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία του Τσάμη.
Στην επανάληψη ο Απεραντιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και η κυριαρχία του αυτή μεταφράστηκε στο τελικό και απόλυτα δίκαιο 3-0. 
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του Β΄ Ημιχρονίου, ο Λεπτάκης από θέση γκολ, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Βελουχιού.
Στο 53΄ όμως, ο Μπουγατσιάς πιο έυστοχος από τον συμπαίχτη του με κεφαλιά έκανε μέσα σε έξαλλος πανηγυρισμούς το 2-0.
Στο 71΄ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Πανακούλιας έβγαλε ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Βελουχίου, ο Κρασιάς προσπάθησε να την γυρίσει στον τερματοφύλακά του, όμως στην πορεία της παρενέβη ο Αρουτίδη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Το τελευταίο σφύριγμα του πολύ καλού κ. Κυραικόπουλου από τον Σύνδεσμο Φθιώτιδας, βρήκε τους νικητές να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους και τους ποδοσφαιριστές των Κυπελλούχων να στέλνουν με ΩΠΑΑΑ.. τον πρόεδρο τους Δημήτρη Βελαέτη, στα ουράνια.
Ακολούθησε ως είθισται η απονομή, με τον αρχηγό του ΑΠΟΚ Γιώργο Κρασιά να παραλαμβάνει από τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΣ κ. Γ. Παπαντζίμα το κύπελλο του φιναλίστ. Στην συνέχεια οι κυπελλούχοι 2011 πήραν τα μετάλλια τους, ενώ το βαρύτιμο τρόπαιο σήκωσε στους Καρπενησιώτικους αιθέρες ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Κατσίκας, που το παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Δημήτρη Πεταρούδη.
Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στην καθοριστική συνεισφορά του Δημήτρη Βελαέτη στους Κυπελλούχους Ευρυτανίας. Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων ένας σπουδαίος άνθρωπος και πετυχημένος επιχειρηματίας, είναι γεγονός ότι με την παρουσία του, έδωσε πνοή στον χώρο του αθλητισμού στον τόπο μας και η κατάκτηση του Κυπέλλου αυτού είναι γι΄ αυτόν μια πραγματική δικαίωση. Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρίσκονται τέτοιοι υγιείς παράγοντες κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να ευχηθούμε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες.
Ανάλογη δικαίωση, αλλά σε επίπεδο αγωνιστικό, θεωρείτε η κατάκτηση του κυπέλλου και για τον αγωνιστή Κώστα Πασσά, έναν σπουδαίο προπονητή που μπορεί να διαχειριστεί όσο λίγοι την ψυχολογία ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Δ΄ Εθνική και ιδιαίτερα σε ευρυτανικές ομάδες.
Απεραντιακός : Τσάμης, Θαμνόπουλος (70΄ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης Δ., Κατσίκας, Μπισμπίκης Θ., Μπουγατσιάς (Αρουτίδης), Λεπτάκης, Κεφαλίδης, Νταβαρίνος Α.(76΄ Ντότσικας), Γεωργακόπουλος, Πανακούλιας
ΑΠΟΚ : Ρεσίτης, Πασσάς (46΄ Τσιλιμέκης), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντουφεκιάς (71΄ Γαλανός), Μπόνιας, Ζαραβέλης (67΄ Κουτσουπιάς), Ζαλοκώστας, Πάτρου, Πολυτσέρης.