Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποταμιά - Μυρίκη 0-2 Σπουδαίο διπλό για τετράδα

Μεγάλο διπλό πήρε η Μυρίκη, επικρατώντας της Ποταμιάς με 2-0, σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι, καλύτεροι στην έναρξη του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο 20λεπτο, κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα, να χάσουν πολλές ευκαιρίες, να πετύχουν γκολ και γενικά να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο επί ενός αντιπάλου, που δεν ξεκίνησε καλά και έδειχνε να πελαγοδρομεί.
Στην συνέχεια και μετά το 25΄,  οι γηπεδούχοι του Σπύρου Κολόκα ισορρόπησαν τον αγώνα, πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο όμως το ημίχρονο τους βρήκε να είναι πίσω στο σκορ καθότι δεν μπόρεσαν ν α αξιοποιήσουν τις 2 καλές στιγμές που δημιούργησαν με τους Μυσίρη και Σφακιανάκη.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πολύ για την ισοφάριση, έφτασαν στο 90΄ σε ένα γκολ, που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, ωστόσο όμως στις καθυστερήσεις δέχτηκαν και 2ο τέρμα και έτσι γνώρισαν ακόμη μια ήττα μένοντας έτσι στους 5 βαθμούς.
Η Μυρίκη με την νίκη της αυτή, 4η στην συνέχεια, έφτασε στους 13 βαθμούς, 2 πίσω από τους πρωτοπόρους Άγραφα και Κρέντη και περιμένει με άλλο αέρα το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, ενώ η Ποταμιά παίζει εκτός έδρας με τον Απεραντιακό.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Σιταράς έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατέληξε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
3΄: Συνδυασμός Μπουμπουρή Α.- Σαΐτη-Σιταρά, πλασέ του τελευταίου από κοντά μετά από σέντρα του δεύτερου πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουτούμπα.
4΄: 1-2 Λιάγκα-Οικονόμου, σουτ του τελευταίου μπλόκαρε σταθερά ο Κουτούμπας.
6΄: Μπαλιά του Λιάγκα στον Σιταρά, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στην συνέχεια της φάσης ο Σαΐτης σούταρε σχεδόν από το ύψος της περιοχής, με τον Κουτούμπα να διώχνει σε κόρνερ.
13΄: Πάσα του Λιάγκα στον Σαΐτη, ο οποίος σούταρε από αριστερά πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
16΄: Χτύπημα φάουλ του Ράπτη από δεξιά, ο Σιταράς με ωραίο τρόπο έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Οικονόμου, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα (0-1).
23΄: Μπαλιά του Γιαννακόπουλου στον Μαντζιούτα, διαγώνιο σουτ του τελευταίου από δεξιά κόντραρε και πέρασε παράλληλα έξω από το τέρμα της Μυρίκης.
27΄: Ο Μισύρης εκμεταλλεύτηκε από τις κόντρες και βγήκε μέσα από την περιοχή και αριστερά μόνος απέναντι στον Μεριγκούνη, όμως ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του αντιπάλου του σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
45΄: Μπαλιά του Φλωράκη στον Σφακιανάκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά πλάσαρε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
45΄+2΄: Φάουλ του Σαΐτη από αριστερά έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Γύρισμα του Σφακιανάκη από δεξιά, ο Κολόκας απομάκρυνε σωτήρια προ του Μισύρη.
66΄: Σέντρα του Παχή από αριστερά, κεφαλιά του Λιάγκα από καλή θέση πέασε ψηλά άουτ.
69΄: Από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ποταμιάς, ο Σαΐτης έφυγε από το κέντρο μόνος απέναντι στον Κουτούμπα, με τον τελευταίο να αποκρούει το σουτ του ποδοσφαιριστή των «κόκκινων».
82΄: Ο Ράπτης πάσαρε δεξιά του στον Σαΐτη, ο οποίος επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Κουτούμπα αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
84΄: Μαντζιούτας πάσαρε δεξιά του στον Γιαννόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο πολύ καλός Μεριγκούνης.
87΄: Σέντρα του Σφακιανάκη από την δεξιά πλευρά, ο Γιαννακόπουλος έκανε επιθετικό φάουλ εξ επαφής στον Μεριγκούνη και έτσι θεωρήθηκε ως μη γενόμενο το γκολ του Μαντζιούτα, που σημειώθηκε στην επαναφορά με σουτ.
94΄: Ο Φούκας ελίχτηκε όμορφα και με σουτ από δύσκολη θέση σημάδεψε την αριστερή κλειστή γωνία του Κουτούμπα κάνοντας το 0-2. .
Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Κουτούμπας, Μπούρας Α. (63΄ Γιαννόπουλος), Γκορόγιας Ι., Αζακάς, Ζαγκότσης Γ., Κατής (73΄ Σαπούνης), Γιαννακόπουλος, Κοτρώνης (30΄ Σφακιανάκης), Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Μισύρης
Μυρίκη (Βασ. Φούκας) : Μεριγκούνης, Παχής, Ράπτης, Κολόκας, Ζαλοκώστας, Μπουμπουρής Α., Οικονόμου, Πλατιάς (59΄ Φούκας), Σιταράς (54΄ Γκορόγιας Δ.), Σαΐτης (88΄ Μπουμπουρής Γ.), Λιάγκας Η.
Διαιτητής : Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης 2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)