Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Διεμβολίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα η Ντόρα Μπακογιάννη - Επαφές και συναντήσεις Οικονόμου στη Λαμία

Δεν προλάβαινε το τριήμερο που μας πέρασε τις συναντήσεις, τη μία μετά την άλλη, ο Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα.
 Ο κ. Οικονόμου κατά την τριήμερη παραμονή του στη Λαμία, είχε πολλές διαδοχικές συναντήσεις με τα μέλη της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας τα οποία διαμένουν στη Φθιώτιδα, με τα μέλη της Τ.Ο.Λαμίας, αλλά και με δεκάδες μέλη άλλων κομμάτων, όπως από τον ΛΑ.Ο.Σ., μα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα από τη Ν.Δ. της Φθιώτιδας.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο κ. Οικονόμου είχε πολλές ιδιαίτερες συναντήσεις με επώνυμα μέλη του  ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ΝΔ που βλέπουν το κεντρώο Κίνημα της ΔηΣυ ως μια διέξοδο μπροστά στα αδιέξοδα που τους έχουν δημιουργήσει τα κόμματα τους, πολιτικά άλλα και προσωπικά αδιέξοδα.
Με μυστικές συναντήσεις, μυστικά δείπνα, αλλά και καφεδάκια, πέρασε όλο το τριήμερο ο κ. Οικονόμου στη Λαμία. Μάλιστα έδωσε ραντεβού για νέες συναντήσεις στο άμεσο μέλλον λόγω ...έλλειψης χρόνου! Τα ονόματα των ανθρώπων που συναντήθηκαν με τον κ. Οικονόμου γνωστά, κάποια δε εξ αυτών πολύ γνωστά... Ωστόσο δεν έγιναν δηλώσεις ούτε υπήρξαν κάποιες ανακοινώσεις, απόλυτη σιωπή από τα στελέχη της ΔηΣυ τα οποία οργανώνονται αθόρυβα. Τι ακριβώς είπαν στις συναντήσεις αυτές με τον κ. Οικονόμου μάλλον θα το δούμε στο μέλλον καθώς θα εξελίσσονται τα πράγματα... και στο οποίο μέλλον έχουμε να δούμε πολλές εκπλήξεις στη Φθιώτιδα όπως όλα δείχνουν...
Πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φαίνεται να οδηγούνται προς τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού η απογοήτευση των πολιτικών επιλογών των κομμάτων τους, καθώς και το συνεχιζόμενο "καπέλωμα" από τους εγκάθετους των ηγεσιών τους. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει πια κάθε έλεγχο στις τοπικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων αποχωρούν και οδηγούνται άλλα προς τα αριστερά (Δημοκρατική Αριστερά, Άρμα Πολιτών, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) και άλλα προς το κέντρο (ΔηΣυ). Στη ΝΔ μία από τα ίδια αφού η στροφή όλο πιο πολύ προς τη "Λαϊκή Δεξιά" οδηγεί τους δημοκρατικούς κεντροδεξιούς και φιλελεύθερους Νεοδημοκράτες προς το κέντρο δηλαδή ουσιαστικά προς τη ΔηΣυ. Όσο για τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, αυτές βρίσκονται υπό διάλυση και οι περισσότερες έχουν βάλει λουκέτο εδώ και πολύ καιρό.
Στη Φθιώτιδα η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί βουλευτική έδρα αφού λειτουργεί όχι μόνο σαν εναλλακτική πολιτική πρόταση στην εκλογική περιφέρεια, αλλά επιπλέον αποτελεί και μία διέξοδος για όλους αυτούς που εναντιώνονται στην "ελέω Θεού" παράδοση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στον κ. Σταϊκούρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως το περιβάλλον Σταϊκούρα είναι σχεδόν το μοναδικό εκ των βουλευτών της ΝΔ που αντιδρά τόσο στην προέλαση της ΔηΣυ στη Φθιώτιδα. Η ΔηΣυ αποτελεί όσο κανένας πολιτική απειλή -η μοναδική ίσως- για τον κ. Σταϊκούρα και το περιβάλλον του στη Φθιώτιδα. Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτή τη φορά -όπως και κάθε φορά άλλωστε- τα πικρόχολα σχόλια δυσαρέσκειας από το περιβάλλον του βουλευτή της ΝΔ.
Όπως και να΄χει όλα δείχνουν η Φθιώτιδα αποτελεί πλέον "κάστρο" της ΔηΣυ, ανάλογο της Ευρυτανίας και της Κρήτης... και προβλέπονται μεγάλες εκπλήξεις...