Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τιμήθηκαν δεόντως 2 ευρυτανικά προϊόντα - Με επιτυχία οι γιορτές τσίπουρου και κάστανου σε Δομνίστα, Γρανίτσα και Αγία Τριάδα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η καθιερωμένη “Γιορτή του Τσίπουρου” στη Δομνίστα, το τριήμερο Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τoν O.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ, το Τοπικό Συμβούλιο Δομνίστας και το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας διοργάνωσαν μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή το τσίπουρο.

 Πλήθος κόσμου, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, βρέθηκαν τις τρεις ημέρες στη Δομνίστα γεύτηκαν ζεστά κάστανα, πολλούς παραδοσιακούς μεζέδες και το μοναδικό τσιπουρό…μελο.

Το αξιοσημείωτο και πολύ πρωτοποριακό της εκδήλωσης ήταν το γεγονός ότι η γιορτή μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από το site domnista.gr και μπορούσαν να δουν ζωντανά όσοι ήθελαν τι γινόταν στη πλατεία του χωριού, ενώ μέσω skype μπορούσαν να επικοινωνήσουν οι απανταχού Δομνιστιανοί με τους πατριώτες τους.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

Με επιτυχία στέφθηκε και η Γιορτή Τσίπουρου στη Γρανίτσα που πραγματοποίησε για 6η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου, άρχισαν τα μέλη του Συλλόγου να μεταφέρουν τα καζάνια απόσταξης στην πλατεία του χωριού και να ετοιμάζουν το χώρο προκειμένου να φιλοξενήσουν τους δεκάδες επισκέπτες, που βρέθηκαν στο χωριό για το τριήμερο.


Ο Σύλλογος προσέφερε δωρεάν ντόπιους νόστιμους μεζέδες, χειροποίητες πίτες που ετοίμασαν οι νοικοκυρές και φυσικά τσίπουρο, που έρρεε άφθονο.

Τον κόσμο διασκέδασε παραδοσιακοί μουσικοί και το γλέντι κράτησε ως αργά το απόγευμα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στο πρόεδρο κ. Θανάση Μπαλτά, όσο και στα μέλη του Συλλόγου, που δίνουν κάθε χρόνο το καλύτερό τους εαυτό για να πραγματοποιηθεί και πλέον να καθιερωθεί αυτή η ωραία γιορτή.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου - όχι του αναμενόμενου ίσως επειδή ήταν εξ αναβολής- πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή κάστανου στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας από το Δήμο Καρπενησίου. Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν κάστανα, ψημένα και βραστά καθώς επίσης και να πιουν τσίπουρο και κρασί. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και ντόπια ψητά κρέατα. Η ορχήστρα με δημοτικά τραγούδια έδωσε τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να χορέψει. Μια αξιόλογη εκδήλωση που κρατά εδώ και χρόνια και ευχόμαστε του χρόνου και καλύτερα.


Να σημειωθεί ότι το τριήμερο 28-29 και 30 Οκτωβρίου η επισκεψιμότητα στην Ευρυτανία έφτασε το 100%. Τα ευρυτανικά καταλύματα τόσο στο Δήμο Καρπενησίου, όσο και στο Δήμο Αγράφων ήταν πλήρης και αυτό δείχνει, ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Ευρυτανία συνεχίζει να είναι ένας από τους κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.