Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μόνο ένας συνδυασμός στις εκλογές για το Επιμελητήριο Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο νυν Πρόεδρος Χρήστος Αρβανίτης

Με εκπλήξεις ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, η κατάθεση υποψηφιοτήτων, όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Ευρυτανίας. Μέχρι την τελευταία στιγμή, αναμενόταν να υπάρχει μόνο ο συνδυασμός του νυν προέδρου κ. Χρήστου Αρβανίτη. Ωστόσο, λίγες μόνο ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, άρχισαν να κατατίθενται υποψηφιότητες ενός ακόμη συνδυασμού, επικεφαλής του οποίου εφέρετο ο κ. Χρήστος Τσάμπρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προ αυτής της εξέλιξης, ο κ. Αρβανίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία, συνάντησε προσωπικά τον κ. Τσάμπρα, θέτοντας στην κρίση του ενωτικό κάλεσμα για ενιαίο συνδυασμό. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα «αρχηγίας» αλλά συστράτευσης και συμπόρευσης, επισημαίνοντας επίσης ότι το Επιμελητήριο Ευρυτανίας είναι - μακράν - το μικρότερο σε όλη την Ελλάδα και δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένταση και διχασμός μεταξύ των μελών του.
Η πρόταση όμως δεν έγινε αποδεκτή, αφού ο νέος υποψήφιος αντέτεινε το σκεπτικό ότι δεν είναι μόνο δικό του ζήτημα και συνεπώς δεν μπορεί να αποφασίσει και για λογαριασμό των συνεργατών του.
Προ αυτής της εξέλιξης, κάνοντας πράξη τους ισχυρισμούς του, ο κ. Χρήστος Αρβανίτης ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να μην επιμείνουν στην υποβολή υποψηφιοτήτων, όπως άλλωστε έπραξε και ο ίδιος.
Έτσι, λοιπόν, η επιμελητηριακή Κοινότητα της Ευρυτανίας δεν θα έχει περιθώρια επιλογής, αφού θα υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος θα ηγείται του μοναδικού συνδυασμού υποψηφίων συμβούλων.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας έχει ήδη ανακοινώσει, ότι οι εκλογές ανάδειξης μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν οριστεί για την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο κτίριο του Επιμελητηρίου.
Διευκρινίζεται ότι κατά την ψηφοφορία, οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο σχετικό έγγραφο, από το οποίο θα αποδεικνύονται τα προσωπικά τους στοιχεία.
Τέλος να επισημάνουμε ότι, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Επιμελητήριο μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.