Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ -«Μετά την ένταξη του έργου κατεδάφισης του ΚΤΕΛ στο ΕΣΠΑ, έχουν μείνει πολλοί εκτεθειμένοι για τις μέχρι τώρα δηλώσεις τους»


Την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης του παλαιού κτηρίου ΚΤΕΛ καθώς και των εργασιών αντιστήριξης του χώρου, εξασφάλισε η απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ, που υπεγράφη τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά.

Το έργο «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 903.953 Ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 782.848 Ευρώ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς τονίζει: «Στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή, έχω μάθει να μην αφήνω εκκρεμότητες και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν σημαντικά και μεγάλα έργα στην περιοχή δουλειάς και ευθύνης μου.

Με χαρά και ικανοποίηση ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αποδέχθηκε, τόσο την πρόταση του δήμου Καρπενησίου, όσο και την εισήγηση μου για πλήρη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου από το ΕΣΠΑ και χωρίς επιβάρυνση από τους ίδιους πόρους του δήμου Καρπενησίου.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη, έχουν μείνει πολλοί εκτεθειμένοι για τις μέχρι τώρα δηλώσεις και απόψεις τους. Η σοβαρή δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ίσως ο πανδαμάτωρ χρόνος, τους συνετίσουν στο μέλλον και ιδιαίτερα εν μέσω δύσκολων στιγμών που διέρχεται η πατρίδα μας και οι πολίτες της.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας δια των εκπροσώπων της, θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε ώριμη και σοβαρή αναπτυξιακή πρόταση από όποιον φορέα και αν προέρχεται».