Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: “Δυστυχώς η Ελληνική ιστορία εκτός από γενναίους Άνδρες Ηγέτες, γέννησε και τους Εφιάλτες που σε κάθε εποχή δούλευαν για τους ξένους”

Με βαρείς χαρακτηρισμούς και σκληρά λόγια, καταφέρεται κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της χώρας η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ευρυτανίας, στο παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Πιο συγκεκριμένα η ΝΟΔΕ, χαρακτηρίζει ως εφιάλτες, καιροσκόπους, εκβιαστές και κολοτούμπες τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που δουλεύουν για τους ξένους και καλεί τους Ευρυτάνες να δείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και  να απομονώσουν οριστικά  αυτούς τους Εφιάλτες. Παρά ταύτα η ΝΟΔΕ πιστεύει ότι με τις κυοφορούμενες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό θα ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και η χώρα υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Πριν λίγες ημέρες εορτάσαμε την επέτειο της 28η Οκτωβρίου του 1940 με τις γνωστές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Ήταν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού ανάμεσα σε τόσες άλλες (Επανάσταση του 1821,βαλκανικοί πόλεμοι, μάχες κατά των Περσών στην Αρχαία Ελλάδα κ.λπ.).  Στις ανωτέρω περιπτώσεις  οι Έλληνες εμπνευσμένοι από τις ηγεσίες τους και τα ιδανικά τους έγραψαν ιστορία με την ανδρεία τους κάτι που ανεγνώρισαν εχθροί και σύμμαχοι. Πόσο αλήθεια διαφέρει η εικόνα της σημερινής Ελλάδας, μιας χώρας ρακένδυτης, να επαιτεί συνεχώς οικονομική βοήθεια από τους συμμάχους δανειστές της(βιαστές της). Δυστυχώς η Ελληνική ιστορία εκτός από γενναίους Άνδρες- Ηγέτες  γέννησε και τους Εφιάλτες που σε κάθε εποχή δούλευαν για τους ξένους. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται η σημερινή κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με τους πρόθυμους  συνεργάτες του(καιροσκόπους, εκβιαστές και κολοτούμπες). Αφού δυσφήμισε την χώρα διεθνώς έπειτα πήγε για να ζητήσει δανεικά. Αλήθεια ποιος  δανείζει έναν απατεώνα; Στην αρχή ο Γ. Παπανδρέου και η παρέα του πανηγύριζαν, γιατί φέρνοντας το ΔΝΤ μας έσωσαν. Στην συνέχεια (το περασμένο Μάρτιο) πανηγύριζαν πάλι, γιατί εξασφάλισαν επιμήκυνση του δανείου και μας έσωσαν ξανά. Λίγους μήνες μετά (τον Ιούνιο) ο Γ. Παπανδρέου μας έσωσε για τρίτη  φορά  και πανηγύριζε πάλι, τη στιγμή που το άβουλο πλήθος τον βουλευτών του, (μεταξύ  αυτών και ο  Ευρυτάνας ένθερμος υποστηρικτής του βουλευτής κ. Καρανίκας), μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, τον αποθέωνε. Μέχρι τότε η λέξη <κούρεμα> ήταν απαγορευμένη και έμπαινε πιπέρι στο στόμα όποιου την έλεγε. Τον Ιούλιο ο Γ. Παπανδρέου πανηγύρισε για τέταρτη φορά, αφού και πάλι (τι σύμπτωση) μας έσωσε με το (φτου, πιπέρι)<κούρεμα >του χρέους μας κατά 21%. Πριν λίγες ημέρες ο πανηγυρίζων πρωθυπουργός πάλι μας έσωσε, αφού το χρέος μας κουρεύεται κατά 50%.Για σταθείτε, ρε παλικάρια (του Πασόκ και συνενόχων)...Γιατί αφού μας σώσατε πέντε φορές, το 2020 το χρέος μας (αν τελικά επιβιώσουμε) θα είναι όσο το παραλάβατε το 2009; Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε καλούμε τους Ευρυτάνες να δείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και  να απομονώσουν οριστικά  τους Εφιάλτες. Πιστεύουμε ότι με τις κυοφορούμενες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό θα ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και η χώρα υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Άλλωστε οι Έλληνες ήταν πάντοτε καλοί έμποροι, καλοί επιχειρηματίες, καλοί ναυτικοί, αγρότες, εργάτες κ.α. χρειάζονται  όμως κίνητρα, αναπτυξιακά μέτρα και αλλαγή νοοτροπίας για να σταθούν πάλι   στα πόδια τους αφού το κράτος δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε δανεικά. Άλλωστε ποιός δανείζει τους <<διεφθαρμένους-τεμπέληδες>> Έλληνες;;;