Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, για κλοπή σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Αναζητείται ο 31χρονος συνεργός τους

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, για κλοπή σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων  
       
Συνελήφθησαν σήμερα (28-12-2011) πρώτες πρωϊνές ώρες, σε περιοχή του Δήμου Μακρακώμης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης και του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, δύο (2) 28χρονοι  αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, βραδινές ώρες της 27/28-12-2011, κινούμενοι με δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, είχαν αφαιρέσει από μονάδα με φωτοβολταϊκά συστήματα στην αγροτική περιοχή Γραμμένης-Αρχανίου, καλώδια χαλκού βάρους 500 κιλών περίπου και τα είχαν αποθέσει στην είσοδο της ανωτέρω εγκατάστασης. Περί την 04:00 ώρα, που άρχισαν να τα φορτώνουν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί (που είχαν ενημερωθεί για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή) τους προσέγγισαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, ενώ ο 31χρονος συνεργός εκμεταλλευόμενος το σκότος, κατάφερε να διαφύγει με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των συλληφθέντων, έμφορτο με τα χάλκινα καλώδια, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης στη διάπραξη της κλοπής.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.