Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Γιώργος Χρυσαφόπουλος Προπονητής Α.Ο. Κρέντης: “... Αν μας προκύψει το πρωτάθλημα δεν θα πούμε όχι”


Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με παράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου, σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στις αθλητικές σελίδες του Ε.Π. τον Προπονητή του Α.Ο. Κρέντης. Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, διπλωματούχος πλέον προπονητής ερασιτεχνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, απόφοιτος της Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου UEFA B΄ , το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την ομάδα της Κρέντης, με σκοπό να κάνει μια καλή πορεία και να πάει την ομάδα αυτή όσο γίνεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μέχρι στιγμής, η καλή και συντονισμένη δουλειά που γίνεται και το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, βρίσκουν την Κρέντη στην 3η θέση της βαθμολογίας και στους 4 του κυπέλλου.
Η συνεισφορά του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί καθότι η ομάδα βρίσκεται μέσα στους στόχους της, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και την υπέρβαση αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος.
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, βαθύτατος γνώστης του τοπικού μας ποδοσφαίρου, το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής, τώρα καλείται από ένα άλλο πόστο να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, από το μετερίζι του προπονητή, στην ομάδα που κοουτσάρει έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της διοίκησης του Σωματείου, και φυσικά του ίδιου και των ποδοσφαιριστών.
Για να πάει καλά μια ομάδα, τονίζει ο νεαρός προπονητής, χρειάζεται να υπάρχει καλή διοίκηση, σωστή οργάνωση και όρεξη για δουλειά, στοιχεία που φέτος υπάρχουν στην Κρέντη κάτι που βγαίνει στο γήπεδο. «Πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά για να μπορέσεις να χτίσεις την ομάδα σου και να δώσεις όσο μπορείς περισσότερα μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που κουβαλάς. Να συνεργάζεσαι με παίκτες και διοίκηση και να θέτεις στόχους που να μπορείς να πετύχεις», αναφέρει στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο κ. Χρυσαφόπουλος και απαντώντας στο ερώτημά μας ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της Κρέντης, ξεκαθαρίζει, «όσο γίνεται καλύτερα ενώ αν προκύψει και το πρωτάθλημα, δεν θα πούμε όχι». Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί.
Κ. Χρυσαφόπουλε, φέτος κάνετε τα πρώτα σας προπονητικά βήματα στον Α.Ο. Κρέντης. Μιλήστε μας λίγο γι΄ αυτό το νέο σας βήμα στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου; Μετά από πολλά χρόνια στα γήπεδα όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών και με τη φανέλα κυρίως των δύο πιο ιστορικών σωματείων του Νομού μας του Α.Π.Ο.Κ και του ΑΙΟΛΟΥ, αλλά και άλλων σωματείων, αποφάσισα να ασχοληθώ με το κομμάτι της προπονητικής σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση στη ζωή μου καθότι ο προπονητής είναι ένα διαφορετικό κομμάτι στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και πιο επώδυνο από αυτό του ποδοσφαιριστή. Προκειμένου όμως να κάνω το επόμενο αυτό βήμα θα έπρεπε να αποβάλω από μέσα μου τον μέχρι πρόσφατα  ποδοσφαιριστή και να παρακολουθήσω κάποια σχολή προπονητών ποδοσφαίρου για να μπορώ να δουλέψω σωστά και υπεύθυνα στο χώρο αυτό . Είναι σαφώς ένα δύσκολο ξεκίνημα γιατί έχεις να κάνεις με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάθε ηλικίας , που ο καθένας έχει τη δική του νοοτροπία , το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του υποχρεώσεις (δουλειά , σχολείο κ.λ.π.). Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσεις αρκετά για  να μπορέσεις να χτίσεις την ομάδα σου και να   δώσεις όσο μπορείς περισσότερα μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που κουβαλάς. Να συνεργάζεσαι με παίκτες και διοίκηση και να θέτεις στόχους που να μπορείς να πετύχεις ανάλογα και με την ποιότητα που θα διαθέτει η ομάδα σου, με βάση πάντα τις  ερασιτεχνικές  υποχρεώσεις των παικτών ως προς την ομάδα . Θα πρέπει λοιπόν να συμβιβάζεσαι ακόμη και να ανέχεσαι κάποιες φορές  τις διάφορες  καταστάσεις που θα προκύπτουν είτε από τους παίκτες , είτε από την εκάστοτε διοίκηση .

Ποιος είναι ο ρόλος ενός προπονητή στο δικό μας τοπικό πρωτάθλημα; Δεν έχει καμία σχέση σε ποιο τοπικό πρωτάθλημα αγωνίζεσαι. Ο προπονητής σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή, ερασιτέχνη ή μη έχει τελείως διαφορετικό ρόλο . Σε ερασιτεχνικό επίπεδο ειδικά  ο ποδοσφαιριστής θα πάει στην προπόνηση  αν μπορεί και θα δουλέψει για περίπου 90 λεπτά υπό το προκαθορισμένο πρόγραμμα του προπονητή , αλλά σύμφωνα με τις δικές του δυνάμεις ή την διάθεση που θα έχει την ημέρα εκείνη . Αντίθετα ο προπονητής θα πρέπει να είναι πάντα εκεί για όσους παίκτες παραβρεθούν , να έχει σχεδιάσει την προπόνησή του δουλεύοντας και στο σπίτι του, να έχει και εναλλακτική λύση και να προγραμματίσει την προπόνηση ανάλογα με το χώρο που θα έχει στη διάθεσή του και τον αριθμό των παικτών . Είναι αυτός που θα δουλέψει τους παίκτες του , θα βελτιώσει τις αδυναμίες τους πάνω σε ατομική – υποομαδική και ομαδική τεχνικοτακτική , φυσική κατάσταση κ.λ.π. και θα τους προσαρμόσει έτσι ώστε  να τους οδηγήσει στο παιχνίδι. Τέλος ο προπονητής είναι αυτός που προσφέρει - μεταδίδει τις γνώσεις του στους παίκτες, με τη βοήθεια διαφόρων μεθόδων που απαιτούν σωστή ενημέρωση και γενικές – ειδικές  γνώσεις από την πλευρά του όπως προπονησιολογίας  ,αθλητικής  ψυχολογίας, αθλητιατρικής , αθλητικής παιδαγωγικής κ.λ.π. Οπότε όπως καταλαβαίνεται ο κάθε προπονητής θα πρέπει να είναι γνώστης των πραγμάτων και μέσα βέβαια και από τις εμπειρίες που έχει να μπορεί να δουλεύει σωστά χωρίς να προκαλεί προβλήματα στους παίκτες του είτε σωματικά είτε ψυχικά .

Έχει ταλέντο ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής;Ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής φυσικά και έχει ταλέντο . Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ποδοσφαιριστές άλλων περιοχών της πατρίδας μας. Αυτή τη στιγμή ήδη ξεχωρίζουν αρκετά παιδιά του Νομού μας που πρωταγωνιστούν με τις ομάδες τους στην Α΄ κατηγορία. Ως ταλέντο μπορεί να χαρακτηρισθεί ο νεαρός παίκτης με τις ιδιαίτερες φυσικές , νοητικές και ψυχικές ικανότητες για αθλητική απόδοση που ξεχωρίζει από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του με βασικότερα κριτήρια την τεχνική , την ταχύτητα , την αγωνιστική ευφυΐα και την προσωπικότητα. Τα ταλέντα όμως πρέπει να δουλεύουν συστηματικά και περισσότερο από τους άλλους παίκτες με εξειδικευμένους προπονητές  (ατομικά και ομαδικά) αν θέλουν να φτάσουν  ψηλά . Όσο περισσότερο εξειδικευμένοι είναι οι προπονητές ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές ηλικίες, τόσο περισσότερο αξιοποιούνται και εξελίσσονται τα ταλέντα.Εξάλλου οι απαιτήσεις του παιχνιδιού του αύριο είναι η βάση για την ποιοτική εκπαίδευση και προπόνηση του σήμερα . Γι’αυτό και συνιστώ στους γονείς των νεαρών ποδοσφαιριστών να προσέχουν ιδιαίτερα και να αναθέτουν  τα παιδιά τους σε ομάδες που έχουν εξειδικευμένους  προπονητές για κάθε ηλικία .

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είστε πλέον και διπλωματούχος Προπονητής. Η απόκτηση αυτού του διπλώματος έχει προσφέρει στη μέχρι τώρα δουλειά σας στην ομάδα ή είναι απλά ένας τίτλος;Τον Οκτώβριο του 2011 παρακολούθησα την 62η  UEFA B΄ Σχολή Προπονητών Ποδοσφαίρου που έγινε στον Πειραιά για να πάρω το δίπλωμα προπονητή για όλες τις  ερασιτεχνικές κατηγορίες  όπως επίσης και για Ακαδημίες  ποδοσφαίρου . Τελείωσα με αυτό και στην πορεία θα ξαναδώσω εξετάσεις για το δίπλωμα επαγγελματικών κατηγοριών. Η απόκτηση του διπλώματος μέσα από τις σχολές της ΕΠΟ σίγουρα σε αλλάζουν και σε κάνουν να διαβάζεις και να διδάσκεις  τελείως διαφορετικά το ποδόσφαιρο . Σίγουρα και έχω βοηθηθεί έως τώρα πολύ στη δουλειά μου , αλλά επειδή στην  ομάδα μου αυτή τη στιγμή οι μόνοι που δουλεύουν στις προπονήσεις  είναι τρεις – τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές , περισσότερο μπορώ να πω ότι δίνω λύσεις στα παιχνίδια παρά ότι προσφέρω τις υπηρεσίες μου μέσα στο γήπεδο . Αυτό που κάνω λοιπόν είναι το ελάχιστο και ίσως θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος άλλος εξίσου καλά . Η δουλειά του προπονητή φαίνεται μέσα από τις προπονήσεις , τον χρόνο εργασίας του και την ωριμότητα της ομάδας του. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για το έργο που προσφέρει στην ομάδα του ο προπονητής , ειδάλλως μιλάμε για ανώριμη ομάδα που πρέπει να λες στους παίκτες τι ακριβώς να κάνουν για να εκτελέσουν σωστά , δίνοντας έμφαση κυρίως στα τεχνικά ζητήματα .  

Ποια είναι η φιλοσοφία που πιστεύεις και θέλεις περνάς και στους παίχτες σου;Ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του φιλοσοφία  και δεν πρέπει να επηρεάζεται από τους ανθρώπους που κάθε φορά του λένε και κάτι διαφορετικό . Είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την ομάδα του . Γνωρίζω πως η προπονητική στα ομαδικά παιχνίδια είναι το χτίσιμο καλών αγωνιστικών συνηθειών και η εξαφάνιση των κακών . Ουσιαστικά το έργο του προπονητή είναι να πουλήσει ένα προϊόν που είναι η «Σκληρή δουλειά» . Μόνο έτσι χτίζονται οι καλές ομάδες . Μην ξεχνάμε  άλλωστε κάποια λεγόμενα στη γλώσσα του ποδοσφαίρου όπως : «Αν αποτύχεις στην προετοιμασία , προετοιμάζεσαι για την αποτυχία και πως η επιτυχία δεν είναι στόχος, είναι αποτέλεσμα». Όλα αυτά θα ήθελα να τα μεταδώσω μέσα από τη δουλειά μου στους παίκτες μου. Στην προκειμένη περίπτωση όμως επειδή  η ομάδα μου δεν έχει τη δυνατότητα να προπονείται για διάφορους και ευνόητους λόγους ,  εγώ  αυτό που προσπαθώ να τους περάσω πριν την έναρξη από κάθε παιχνίδι  είναι ότι φέτος βλέπουμε πως έστω και με αυτό τον τρόπο, γίνεται από όλους μας μια αξιόλογη προσπάθεια. Είναι γεγονός ότι στην ομάδα επικρατεί ένα πολύ καλό κλίμα σε όλους τους τομείς . Έχουμε καλούς  παίκτες και κάποιοι απ΄ αυτούς κουβαλάνε εμπειρία πολλών ετών και για τους λόγους αυτούς είμαστε πιο ψηλά από τους αρχικούς μας στόχους και έτσι είναι ευκαιρία να  πετύχουμε ακόμη  μεγαλύτερα πράγματα. Αν όμως και  το τονίζω αυτό, αν η φετινή ομάδα της Κρέντης είχε την δυνατότητα να προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς με αυτό το υλικό που διαθέτει  τότε πλέον θα μιλούσαμε πολύ διαφορετικά και η ομάδα θα είχε άλλη φιλοσοφία και άλλους στόχους, στόχους που εύχομαι στο μέλλον να τους πετύχει .

Η Κρέντη φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία της στην σύντομη παρουσία της στο ευρυτανικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Που οφείλετε αυτό και ποια η δική σας συμμετοχή στην καλή αυτή πορεία της ομάδας. Η φετινή Κρέντη μέχρι τώρα πιστεύω πως είναι η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Όλη αυτή η πορεία μέχρι τώρα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υπερπροσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο για την επίτευξη του στόχου μας  σε κάθε παιχνίδι που είναι μόνο η νίκη . Υπάρχει μια ομοιογένεια μεταξύ μας  και παίζουν πραγματικά όλα τα παιδιά για την φανέλα της ομάδας . Σπουδαίο ρόλο παίζει φυσικά και η διοίκηση της ομάδας που είναι πάντα κοντά στους παίκτες και χειροκροτεί κάθε φορά την προσπάθεια των παιδιών . Θέλω να πιστεύω πως και η δική μου συμμετοχή συμβάλει θετικά στην προσπάθεια αυτή , αλλά αυτό καλύτερα θα το κρίνουν οι παίκτες , η διοίκηση και ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα, όταν τελειώσουμε τις υποχρεώσεις της φετινής σαιζόν και κάνουμε όλοι μαζί τη συγκομιδή μας. Είμαι όμως σίγουρος πως έχω να προσφέρω πολλά πράγματα ακόμα μέσα όμως από σκληρή δουλειά και συνεργασία με τους παίκτες μου.

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για φέτος οι φιλοδοξίες αυτής της ομάδας;Οι φιλοδοξίες μιας ομάδας δεν πρέπει να σταματούν κάπου. Εμείς σαν ομάδα αγωνιζόμαστε σκληρά και κοιτάζουμε κάθε  παιχνίδι με διαφορετικό μάτι κάθε φορά. Πρέπει να κερδίζουμε και να προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι. Να βελτιώνουμε τα λάθη μας και να δίνουμε αυτό που μπορεί ο καθένας μας από τη μεριά του, οπότε οι φιλοδοξίες μας σαν ομάδα αλλά και σε προσωπικό επίπεδο συνεχώς θα μεγαλώνουν, αυξάνοντας έτσι κάθε φορά και τον πονοκέφαλο του προέδρου μας  έτσι ώστε να  προσπαθεί και αυτός μαζί με την υπόλοιπη διοίκηση  να μην μείνει ποτέ στάσιμη  η καλή πορεία και η ποιότητα που  διαθέτει η ομάδα μας στην Α΄ Ε.Π.Σ.Ν.Ε .

Αν τελικά βγείτε πρωταθλητές, θα μπορέσετε να αντέξετε μια δοκιμασία στην Δ΄ Εθνική;Μια ομάδα όπως είναι η δική μας φέτος μπορεί αν προσπαθήσει περισσότερο να κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα .  Σε καμία περίπτωση όμως η ομάδα μας  δεν είναι έτοιμη πιστεύω από οποιαδήποτε πλευρά και να το δούμε να μπορέσει να ανταπεξέλθει επάξια  στην Δ΄ Εθνική κατηγορία, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό άλλωστε το έχουμε δει  από κάποιες ομάδες της Ευρυτανίας κατά την πάροδο των χρόνων. Ακόμη και ο Α.Π.Ο.Κ. που είναι η πιο ιστορική ομάδα του Νομού μας και δουλεύει πολύ καλά και φυσικά κάτω από καλύτερες συνθήκες, με καλούς προπονητές - παίκτες  εδώ και πολλά χρόνια, κάποιες χρονιές είδαμε πως  δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε στη Δ΄ κατηγορία .   Μπορεί μέσα μας πολλές φορές να μας έρχεται καλή η ιδέα το να πάμε να παίξουμε  σε μια πιο πάνω κατηγορία, αλλά πέρα από εκεί επειδή τα έχω βιώσει αλλάζουν όλα και αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος θα βρεθείς στο κενό . Χρειάζεται να δουλέψεις πάνω σε γερές βάσεις για κάποια χρόνια και με καλό υλικό για να δημιουργήσεις μια τέτοια ομάδα. Πρώτα χτίζεις και μετά, τα αποτελέσματα και οι κατηγορίες θα έρθουν από μόνα τους .

Ποια είναι η σχέση σας με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας; Όπως έχω προαναφέρει στην ομάδα φέτος υπάρχει ομοιογένεια , σεβασμός και κατανόηση σε όλους τους τομείς και γι’ αυτό είμαστε σε αυτή τη θέση . Δεν είναι δείγμα δουλειάς στο γήπεδο παρά μόνο η καλή συμπεριφορά και ο καλός  χαρακτήρας των παιδιών. Αυτό με βοηθάει και μένα πάρα πολύ στο να περνάω στην ομάδα μου το καλό αθλητικό πνεύμα , τον σωστό ποδοσφαιριστή. Είμαστε όλοι μια παρέα που μέχρι τώρα δείξαμε πόσο έδαφος μπορείς να κερδίσεις μέσα απ’ όλα αυτά και ας μας λείπει το κομμάτι της προπόνησης .
Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι ναι μεν η ομάδα πάει καλά, όμως παίζει ένα μονότονο στυλ και δεν έχει επιθετικό πνεύμα;
Όταν η ομάδα πάει καλά σίγουρα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και το ίδιο ισχύει και για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας . Ξέρουμε όλοι μας και να μην κρυβόμαστε πως η ομάδα φέτος  ναι μεν είναι καλή , αλλά σε κανένα παιχνίδι έως τώρα δεν ήταν  πλήρης και με «γεμάτο» πάγκο . Οι πιο πολλοί παίκτες που έχουμε παίζουν μόνο σε μια θέση και όταν λείπει κάποιος από την βασική ενδεκάδα ή υπάρξει τραυματισμός  τότε έχουμε  σοβαρό πρόβλημα . Άρα  σαν προπονητής δεν έχω τις απαραίτητες λύσεις  από παιχνίδι σε παιχνίδι  και αυτό είναι σίγουρα ένα  μεγάλο πρόβλημα που όμως καλούμε κάθε φορά να το αντιμετωπίσω και ευτυχώς έως τώρα έχω δικαιωθεί με τις επιλογές μου. Η ομάδα της  Κρέντης σαφώς και έχει επιθετικό πνεύμα . Αυτό αποδεικνύετε από τα 25 γκολ που έχουν επιτευχθεί αλλά και από αυτά που έχουν χαθεί μέσα από κλασικότατες ευκαιρίες των παικτών μας . Οι παίκτες μου δεν μου έχουν πει μέχρι τώρα την φράση << γιατί χάσαμε σήμερα>>  Μου λένε << τι γκολ είναι αυτά που χάνουμε >>  και αυτό πιστεύω πως είναι η απάντηση από τους ίδιους σε αυτό που με ρωτάτε. Δεν μας φταίει το σχήμα ή το σύστημα  ούτε το πνεύμα. Όλα έρχονται και κατακτιούνται μέσα από τη σκληρή δουλειά  της προπόνησης πράγμα που δεν υπάρχει στην ομάδα μας και στον τομέα αυτό νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα.

Κάποιοι άλλοι επίσης λένε ότι φέτος δεν αγωνίζονται παίχτες από το χωριό. Πως έχει το θέμα; Όσα παιδιά  είναι από το χωριό της Κρέντης και βρίσκονται κοντά στις υποχρεώσεις της ομάδας αγωνίζονται όλα και μάλιστα στο αρχικό σχήμα . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παίζουν επειδή είναι παιδιά του χωριού .Την θέση στην 11άδα την διεκδικούν το ίδιο επάξια με τα άλλα παιδιά που είναι από αλλού . Είναι καλοί και υπολογίσιμοι παίκτες . Όσον αφορά τώρα κάποια παιδιά τα οποία δεν είναι συνεπείς ούτε καν στους αγώνες και σε αυτούς δίνω θέση στην 18άδα και αν το παιχνίδι είναι με το μέρος μας θα πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής .

Είστε ικανοποιημένος από την συνεργασία σας με την σημερινή Διοίκηση της ομάδας;Με την διοίκηση της ομάδας έχω πολύ καλή σχέση αλλά και συνεργασία και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θα είμαι αχάριστος αν πω ότι κάπου δεν μου φέρθηκαν καλά ή δεν με στήριξαν. Μακάρι να έχω τέτοιες συνεργασίες και στο μέλλον .

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου. Θα παραμείνεις στην Κρέντη ή θα μετακινηθείς σε άλλο Σωματείο;Δεν έχω σκεφτεί κάτι για την ώρα. Σίγουρα έχω και εγώ τις φιλοδοξίες μου και αυτό που θέλω σαν προπονητής είναι να δουλέψω και να συνεργαστώ  με μια ομάδα που να είναι εντός αγωνιστικού χώρου, να προπονείται κανονικά, να έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, αρμονική συνεργασία έτσι ώστε να αξιολογηθεί κάποια στιγμή η δουλειά μου μέσα από αυτά που θα μπορέσω να τους δώσω και να πάρω από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το αν θα παραμείνω στην Κρέντη δεν μπορεί να το ξέρει κανένας ακόμη. Πρέπει πρώτα να κλείσουμε τη χρονιά μας με θετικά αποτελέσματα και αν μας προκύψει το πρωτάθλημα δεν θα πούμε όχι. Μετά είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση .
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά,  να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη γιατί αυτά είναι που λείπουν από τον κόσμο μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.