Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Υποτροφία σε Ευρυτανόπουλο από το Τμήμα “Αγ. Ταξιάρχου” Πεννσυλβάνιας της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής

Ένα ευρυτανόπουλο, που φέρει την καταγωγή του από την Καταβόθρα, τον Γιάννη Κων/νου Κόκου – Κοκόση, τίμησαν για τις επιδόσεις του στα γράμματα, οι Ευρυτάνες της Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή της Πεντηκοστής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό τής Αγίας Τριάδος της κεντρικής Πεννσυλβανίας των Ηνωμένων Πολιτειών, απονεμήθηκαν υποτροφίες σε άξια τέκνα της Ευρυτανικής κοινότητας.
Το τοπικό τμήμα της Ενώσεως Ευρυτάνων Αμερικής, ο Άγιος Ταξιάρχης, που πήρε την ονομασία αυτή από την ιστορική εκκλησία τού Μαράθου, Αγράφων, αξιώθηκε να δώσει στον Κον Ιωάννην Κων. Κόκου (Κοκόση) ο οποίος κατάγεται από την Καταβόθρα Ευρυτανίας, την πρώτη ετήσια υποτροφία.
Ο Μαραθιώτης Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Πεσλής τόνισε: «Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτόν και του ευχόμαστε και σ΄ ανώτερα, ήμαστε δε βέβαιοι ότι θα φανεί επάξιος του Ευρυτανικού αίματος πού τρέχει στις φλέβες του».
Επίσης τον νεαρό κ. Κοκόση συνεχάρη και ο πρόεδρος τού τμήματος κ. Αθανάσιος Ν. Παπαροιδάμης, που κατάγεται απ’ το Λημέρι ευχόμενος να έχει πάντα επιτυχίες στην ζωή του.