Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Την Τρίτη 5-6-2012 κλιμάκιο της ΚΟ Ευρυτανίας  του ΚΚΕ με επικεφαλείς τους υποψήφιους βουλευτές Νίκο Σερετάκη και Βασίλη Παπαροϊδάμη, πραγματοποίησε περιοδεία στο νοσοκομείο Καρπενησίου.
Από τις συζητήσεις με το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, και τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν   τα προβλήματα της λειτουργίας του νοσοκομείου, της συνεχούς υποβάθμισής του και συρρίκνωσης του.
Οι δυσμενείς επιπτώσεις είναι απόρροια της πολιτικής που εφάρμοζαν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και μετατρέποντας την υγεία από δικαίωμα του λαού σε εμπόριο και πεδίο για νέες μπίζνες.
Εμφανείς είναι οι επιπτώσεις και στους ασθενείς και τις οικογένειες τους που γίνονται θύματα πρωτοφανούς ταλαιπωρίας, μέχρι και αδυναμίας κάλυψης των αναγκών που πέφτουν κυριολεκτικά στις πλάτες τους.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση ενάντια στην χρεοκοπία του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει ήδη ξεκινήσει με την στάση πληρωμών τόσο σε φαρμακοποιούς όσο και σε υγειονομικό προσωπικό, και θα πιέσει την κυβέρνηση να γίνει η χρηματοδότηση από την κρατικό προϋπολογισμό του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
Η πολιτική και οι θέσεις των κομμάτων για την υγεία να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τις εκλογές της 17η Ιούνη.