Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μυρίκη-Φραγκίστα 0-0 Ισοπαλία με ελπίδες παραμονής


Ένα υπερπολύτιμο βαθμό για την παραμονή της στην κατηγορία απέσπασε η ουραγός Φραγκίστα από την Μυρίκη εκτός έδρας. Οι δυο ομάδες σε ένα ματς με λιγοστές συγκινήσεις, έμειναν στο μηδέν βάζοντας από ένα βαθμό στο σακούλι τους.
Η Μυρίκη ίσως έκανε την χειρότερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Δημιούργησε μάλιστα ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Η απώλεια βαθμών ήρθε φυσιολογικά για την ομάδα του Βασίλη Φούκα.
Ελαφρυντικό για την κακή παρουσία αποτελούν οι αρκετές απουσίες. Οι γηπεδούχοι μετά από την ισοπαλία έφτασαν τους 30 βαθμούς, παρέμειναν δεύτεροι και δύσκολα πλέον θα καταφέρουν να τερματίσουν πρώτοι στην κανονική διάρκεια. Πρέπει να βρουν ξανά το καλό τους πρόσωπο εν όψει play off και κυπέλλου.
Η Φραγκίστα παρουσιάστηκε αρκετά «διαβασμένη» και με πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού των αντιπάλων. Ακόμη και επιθετικά κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις. Η ομάδα του Γιώργου Περούλα πήρε μόλις τον 3ο της βαθμό στην Α΄ Κατηγορία και τα επόμενα δυο παιχνίδια έχουν χαρακτήρα τελικού στην προσπάθεια της για σωτηρία.
Οι «κόκκινοι» την 17η αγωνιστική θα αγωνιστούν εκτός έδρας με την Παλαιοκατούνα, ενώ η Φραγκίστα θα υποδεχτεί τον Απεραντιακό.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Μακρινό σουτ του Κατσαδούρου κατέληξε αρκετά πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
26΄: Ο Γκορόγιας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
31΄: Από λάθος του Περούλα, διαγώνιο σουτ του Λέρη μέσα από την περιοχή μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Σάλτης.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου από αρκετά καλή θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
39΄: Φαλτσαριστό σουτ του Σταμούλη από πολύ μακρινή απόσταση και πλάγια αριστερά κατέληξε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
41΄: Ο Μακρής τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος σούταρε από μακριά λίγο πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
43΄: Πάσα του Παχή στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχήμόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, για να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
51΄: Μπάσιμο και σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
73΄: Σέντρα το Μπουμπουρή Α. από δεξιά, ο Ζαλοκώστας επιχείρησε να πλασάρει στο πρώτο δοκάρι, αλλά ανακόπηκε σε κόρνερ.
77΄: Γέμισμα του Φύκα στον Σταμούλη, που σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
87΄: Πολύ καλό σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Μεριγκούνη να μαζέψει στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
Συνθέσεις Ομάδων
Μυρίκη (Β.Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Φύκας, Γκορόγιας(51΄ Ζαλοκώστας), Μπουμπουρής Α., Μπουμπουρής Γ.(51΄ Σιταράς Α.), Λιάγκας, Λέρης, Σταμούλης
Φραγκίστα (Γ.Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Μάκκας, Περούλας Γ., Ντάλλας Κ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Β., Κατσαδούρος(93΄ Σάλτης Α.), Καζάκος Π.(60΄ Γερονίκος Π.),
Διαιτητής: Γ. Δροσίνης, 1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου, 2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρ/νίας)