Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

777 προσλήψεις στα νοσοκομεία 70 θέσεις στην 5η ΥΠΕ

Νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό ) προχωρά το υπουργείο Υγείας. Με κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (κυρίως νοσηλευτικό και παραϊατρικό) σε όλα τα νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου ανήκει το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, προκηρύχθηκαν 70 θέσεις για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
Για το λόγο ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις σε όλα τα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, δεν γνωρίζουμε πόσες θέσεις θα προκηρυχθούν για το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Ήδη εδώ και πολύ καιρό έχουν ζητηθεί από την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου θέσεις επικουρικού προσωπικού, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί, ειδικά δε μετά και μετάθεση της Παθολόγου, δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ευελπιστούμε, πως αυτή τη φορά οι ιθύνοντες θα κάνουν τον καταμερισμό ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες που έχει το κάθε νοσοκομείο και να μην αφήσουν το νοσοκομείο μας στη τύχη τους.
Αναλυτικά:
- Στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκηρύσσονται 200 θέσεις
- Στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια, προκηρύσσονται 150 θέσεις.
- Στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, προκηρύσσονται 70 θέσεις
- Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, προκηρύσσονται 70 θέσεις
- Στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, προκηρύσσονται 70 θέσεις
- Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, προκηρύσσονται 150 θέσεις
- Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, προκηρύσσονται 67 θέσεις