Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε.Ευρυτανίας για τον Κώστα Κοντογεώργο: Υποκρισία, ασυνέπεια, εμπαιγμός η συνήθης συνταγή


Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Βουλευτή Ευρυτανίας καταφέρετε η Ν.Ε. Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική ανακοίνωσή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα η Ν.Ε. κατηγορεί τον Κώστα Κοντογεώργο για υποκρισία και πολιτικαντισμό χαρακτηρίζοντας τις όποιες πολιτικές του παρεμβάσεις ως “ύστατη  προσπάθεια προσωπικής πολιτικής επιβίωσης”. Αυτά και άλλα πολλά στην ανακοίνωση που ακολουθεί: “


“Ζούμε στην εποχή του απόλυτου παραλογισμού ,  της πλήρους  αντιστροφής  της λογικής , της  υποκρισίας  και του πολιτικαντισμού.
Σαν τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη ερώτηση  προς τον  αρμόδιο υπουργό, του Βουλευτή του Νομού  μας , για το τι θα γίνει με την ισόβια σύνταξη των πολύτεκνων  μητέρων. Ο ίδιος δεν ψήφισε το Μνημόνιο 3 (νόμος 4093/12) που κατακρεούργησε όχι μόνο την ισόβια σύνταξη αλλά και όλες σχεδόν τις εναπομείνασες κοινωνικές παροχές? Τώρα τι προσπαθεί να κάνει άραγε? Να αποστασιοποιηθεί εκ των υστέρων, να δηλώσει ουδείς αναμάρτητος? Προφανώς να ρίξει στάχτη στα μάτια των  συμπολιτών μας  και να φανεί ότι νοιάζεται για αυτούς , ενώ τρεις  μήνες πριν τους εκτελούσε εν ψυχρώ ψηφίζοντας το Μνημόνιο 3.
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για  την  ερώτηση  της πρόσληψης  εποχιακών πυροσβεστών όταν έχει ψηφίσει επίσης  το πλαίσιο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Και το χειρότερο είναι ότι ισχυρίζεται και διαρρέει  ότι απευθύνθηκε  σε όλα τα κόμματα να υπογράψουν την ερώτηση. Απύθμενο  θράσος  και υποκρισία, που μας θυμίζει την ιστορία του ανθρώπου που σκότωσε τον πατέρα του  και ζήτησε από τους άλλους να τον συμπονέσουν και να του συμπαρασταθούν διότι έμεινε ορφανός.
 Πολιτική δια των διαρροών  έκανε  και πριν την  ψήφιση του μνημονίου 3, ότι τάχα ανθίσταται αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, πρέπει   <<να σωθεί η χώρα>>  και κυρίως ότι δεν θα ψηφίσει άλλα μέτρα. <<Παρέλειψε>>  όμως να μας πει  ότι  το νέο   μνημόνιο προβλέπει από μόνο του μέτρα,  αν δεν  πιαστούν οι στόχοι που καθορίζει. Τις πράξεις βέβαια  νομοθετικού περιεχομένου που πρόσθεταν  και άλλα βάρβαρα μέτρα  όταν αργότερα ήρθαν στη βουλή τις ψήφισε, όπως  προφανώς θα κάνει και στο μέλλον.
Συνιστούμε να δει με προσοχή  διαχρονικά  τις δηλώσεις του και κυρίως αυτές που έκανε κατά την υπερψήφιση  της  τρικοματικής  Κυβέρνησης Σαμαρά, καθώς και το πλαίσιο συμφωνίας της.
 Διαπιστώνουμε ότι έχει αναγάγει  σε συνήθη πρακτική, τις   εκ των υστέρων δήθεν παρεμβάσεις για θέματα τα οποία ήδη έχουν ψηφιστεί  ή αποφασιστεί, ή σιωπά αν αυτό τον εξυπηρετεί,   με  σκοπό  να  καλυφθεί  η προφανής ανακολουθία  λόγων και έργων.
Όλα αυτά   είναι  καθαρός εμπαιγμός,  σε όλο του το μεγαλείο και  ύστατη  προσπάθεια προσωπικής πολιτικής επιβίωσης.
Οι συμπολίτες μας το  αντιλαμβάνονται πολύ καλά  και γι  αυτό ας μην έχει καμιά αμφιβολία”.
                 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ