Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Γίνονται θαύματα στις μέρες μας? Όποιος  απαντήσει όχι, έχασε.  Μάρτυρες ενός τέτοιου θαύματος  έγιναν οι κάτοικο της Βίνιανης  πριν λίγες ημέρες, όταν έκπληκτοι είδαν το Δήμαρχο Αγράφων
 να ανοίγει την πόρτα των καφενείων και να τους καλησπερίζει.  Οι περισσότεροι άρχισαν να τσιμπιούνται για να διαπιστώσουν εάν είναι  ξύπνιοι ή εάν ονειρεύονται. Ο Δήμαρχος, λοιπόν, μετά από δυο χρόνια  αποφάσισε να επισκεφτεί ένα χωριό, εκτός Δημοτικής Ενότητας Απεραντίων . Δεν γνωρίζω εάν πρόκειται  για τυχαίο γεγονός ,εάν  εντάσσεται σε πλαίσια  αλλαγής στην  μέχρι  τώρα  τακτική  του Δημάρχου ή εάν αποσκοπεί σε βολιδοσκόπηση για την επόμενη ημέρα, καθότι  σε 14 μήνες θα έχουμε εκλογές . Το σίγουρο είναι  ότι οι άνθρωποι στην Βίνιανη  είχαν συνηθίσει  στην ιδέα της εγκατάλειψης από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο. Μόνο σε καμιά τοπική εφημερίδα έβλεπαν την φωτογραφία του. Εάν πάντως, σε επόμενη φάση, αντικρίσουν και όλη την Δημοτική Ομάδα που εκλέχτηκε να μπαίνει στο καφενείο  μαζί  με τον Δήμαρχο, τότε  θα μιλάμε για την πραγματική Αποκάλυψη.

*Το πρόσωπο του Δημάρχου για να εκφράσουν τα παράπονα τους αλλά και να ελπίσουν  ότι ίσως  κάτι καλό συμβεί περιμένουν σε πολλά χωριά του Δήμου Αγράφων αλλά εις μάτιν. Εγκαταλειμμένοι στην μοίρα τους, ήλπιζαν ότι τουλάχιστον η αντιπολίτευση θα έκανε την εμφάνιση  της  και θα μετέφερε τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, αλλά και πάλι εις μάτιν . Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ξεχάσει τα πρόσωπα του  αρχηγού και των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Το Δήμαρχο δεν τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό  άντε  μετά να μην  μιλούν για θαύματα….

*Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  έγιναν την Κυριακή  και στον Καποδιστριακό Δήμο Αγράφων, είχαμε  την τεράστια συμμετοχή των 22 ατόμων. Στο Καρπενήσι  η συμμετοχή ήταν στα 244 άτομα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι που πήγαν να ψηφίσουν, στις Βουλευτικές εκλογές ψήφισαν άλλο κόμμα. Βλέπετε η γραμμή σε όλη την Ελλάδα από τα κεντρικά της Ιπποκράτους είναι ότι με κάθε τρόπο δεν πρέπει οι σύνεδροι να είναι αντίθετοι με τον Βενιζέλο και τις επιλογές του, γιατί κρίνεται η συνοχή της κυβέρνησης και τρέμει ο Σαμαράς. Αχ καημένα συντρόφια εσείς που αγωνιζόσασταν για κοινωνική δικαιοσύνη,  εθνική ανεξαρτησία, εργατικά δικαιώματα και άλλα τόσα, τώρα αγωνιζόσαστε για την κατάργηση όλων αυτών  από την πιο δεξιά κυβέρνηση  που πέρασε στα χρονικά αγκαλιά, με τους Βορίδη, Βούρτση, Χαντζιγάκη, Μητσοτάκη, Μηταράκη κλπ. Εάν νομίζετε ότι με τον τρόπο αυτό βλέπετε φως στο τούνελ είναι τα φώτα του τρένου που έρχεται κατά πάνω μας να μας πλακώσει. Και καλά εσείς, εμείς όμως τι φταίμε?

*Προς Αγραφιώτες επιστολής το ανάγνωσμα  πρόσχωμεν του Ταξιάρχου αυτήν  την εβδομάδα. Έχουν μπερδευτεί οι καημένοι οι Αγραφιώτες από τις επιστολές της Κλεάνθης Α΄, Β΄, Γ΄,Δ΄κλπ. Ευθυμίου του μεγάλου,  Δημοσθένους του μεγίστου και πάει λέγοντας. Κανείς δεν τολμάει να πάει και να μιλήσει στα χωριά και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά και τι ενέργειες θα κάνει ώστε να βγει ο Δήμος από το τέλμα.  Και καλά οι περισσότεροι επιστολογράφοι ας  θυμηθούν  τι τιτίβιζαν προεκλογικά  για τον συνδυασμό και τον πετυχημένο αρχηγό τους.

*Περισσότερα στο επόμενο τεύχος  από τις κινήσεις των μικρών ή των μεγάλων πολιτικών μας  και ας ελπίσουμε ότι το παράδειγμα του Ιταλού Πέππε  Γκρίλλο, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε σε καμία  τηλεοπτική πολιτική συζήτηση, δεν είχε μηχανισμό στήριξης, πλούσιους χρηματοδότες, αλλά με ένα πουλμανάκι γύρισε όλη την Ιταλία και μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας  κατάφερε να πείσει  το 1/3 των ψηφοφόρων και να χάσει το ύπνο της η Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Δεν φτάνει μόνο να τους βρίζουμε και να τους καταριόμαστε, θα πρέπει και να μην υποκύπτουμε στις ορέξεις τους και να μην τους ψηφίζουμε. Είμαστε περισσότεροι και έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.  Οι τραπεζίτες , οι αγορές  και τα χρηματιστήρια ας γκρεμιστούνε για να ζήσουμε εμείς...