Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αίολος-Ανδρούτσος Γραβιάς 1-2 Μπορούσε το (Χ)


Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στην αναμέτρησης του Αίολου με τον Ανδρούτσο Γραβιάς. Ωστόσο όμως αυτό δεν έγινε καθότι οι φιλοξενούμενοι πιο τυχεροί, κατάφεραν να φύγουν από το Καρπενήσι με το χρυσό τρίποντο που τους δίνει μεγάλη ανάσα στην  υπόθεση παραμονή.
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο την αναμέτρηση καθότι μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0. Στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως δέχτηκε και 20 τέρμα και παρά ταύτα πριν το ημίχρονο μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Κώστα Λίβα έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και κατάφερε πολύ νωρίς να προηγηθεί με τον Χριστοδούλου. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι πιεστικοί και να κυριαρχούν χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, στην συνέχεια σκόραραν και 2ο γκολ με τον βραχύσωμο δεξιό μέσο Παπαευθυμίου. Η ομάδα από την Φωκίδα απειλήθηκε αρκετά στο δεύτερο μέρος, όπου ήταν κακή, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο «τρίποντο».
Η Γραβιά νίκησε μετά από αρκετές αγωνιστικές όμως παρέμεινε στην 9η  θέση και έφτασε στους 18 βαθμούς, 2 λιγότερους από το όριο της παραμονής. Ο Αίολος βρίσκεται σταθερά στην 11η θέση, έχοντας 4 βαθμούς και διαφορά 16 πόντων από την 7η θέση. Την ερχόμενη (18η) αγωνιστική ο Αίολος ταξιδεύει στον μακρινό Πυργετό, για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα και η Γραβιά υποδέχεται την πρωτοπόρο Λαμία.
Έντονο ενδιαφέρον είχε το σκηνικό του 12ου λεπτού, όταν από την κερκίδα ο πρώην Πρόεδρος του ΑΠΟΚ και εκ των χρηματοδοτών του Αιόλου Νίκος Γκορόγιας κατέκρινε την φλύαρη αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων και τις επιλογές του προπονητή Σπύρου Κολόκα, αφήνοντας αιχμές για στημένο ματς. Ο Αντιπρόεδρος του Αιόλου Γιάννης Λερογιάννης απάντησε στον Γκορόγια και έγινε ένα μικρό φραστικό επεισόδιο.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Καρδαράς πάσαρε στον Χριστοδούλου, ο οποίος από πλάγια μέσα στην περιοχή με σουτ στην αριστερή γωνία του Κατελούζου πέτυχε το 0-1.
8΄: Ο Ράικος έκανε την μπαλιά για τον Γούλα, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
10΄: Δυνατό σουτ του Χριστοδούλου απέκρουσε ο πορτιέρο του Αίολου.
19΄: Ο Καρδαράς, αφού έκανε το 1-2 από αριστερά με τον Χριστοδούλου σούταρε ο Κατελούζος απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια μετά από κόντρα πάνω στον Καρδαρά ο Κουρλός επωφελήθηκε έκανε την κεφαλιά από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής και ο Ζαραβέλης απέκρουσε σωτήρια, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.
21΄: Ο Γούλας σέντραρε από δεξιά και ο Κατσίκας έκανε την κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής, η μπάλα που είχε πορεία προς το τέρμα αποκρούστηκε σωτήρια από αμυνόμενους σε κόρνερ.
22΄: Ο Κουρλός με όμορφη μπαλιά τροφοδότησε τον Παπαευθυμίου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά χωρίς πίεση και σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα του Αίολου.
23΄: Ο Καρδαράς σέντραρε από δεξιά, ο Πολυτσέρης απομάκρυνε προσωρινά και σουτ του Αναγνώστου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος.
24΄: Ο Ζαραβέλης έκανε την κάθετη στην «πλάτη» της άμυνας, ο Κατσίκας κινήθηκε ταχύτατα και «τσίμπησε» εκτός περιοχής την μπάλα προ του Ποδαρά, προσπαθώντας να τον περάσει, με την μπάλα τελικώς να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
29΄: Ο Καρδαράς έκανε την μπαλιά για τον Ντζαβίδα, ο οποίος σούταρε δυνατά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του  γωνία.
31΄: Σουτ του Κουρλού εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος.
33΄: Δυνατό σουτ του Λέσση από μακριά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» των Ευρυτάνων.
40΄: Ο Καρδαράς έκανε την μπαλιά, ο Σταμούλης από δεξιά γύρισε στον Παπαευθυμίου, που μέσα από την περιοχή και δεξιά με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου πέτυχε το 0-2.
41΄: Ο Ζαραβέλης έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Μπακαλίδης ελίχτηκε από δεξιά, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή γύρισε στον Ράικο που εξ επαφής με σουτ στην αριστερή γωνία του Ποδαρά μείωσε στο τελικό 1-2.
44΄: Ο Κουρλός σέντραρε από δεξιά μετά από πάσα του Καρδαρά και ο Χριστοδούλου σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τον Κατελούζο να αποκρούει με όμορφη εκτίναξη σε κόρνερ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Μπακαλίδης εκτός περιοχής και πλάγια αριστερά σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ποδαρά.
61΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κατσίκα από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.
65΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση ο Ποδαράς απέκρουσε ασταθώς και ο Κατσίκας που πήρε το ριμπάουντ, σούταρε από δεξιά με καθυστέρηση και ο Ταμάμης Η. τον ανέκοψε σωτήρια σε κόρνερ.
70΄: Νέα εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη σε πλεονεκτική θέση απέκρουσε εντυπωσιακά στο δεξί του παραθυράκι ο πορτιέρο της Γραβιάς.
74΄: Ο Κατσίκας πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε από καλή θέση και ο Ποδαράς έπεσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
80΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Γούλας στο δεύτερο δοκάρι από καλή θέση σούταρε και ο Ποδαράς μπλόκαρε σταθερά.
84΄: Χτύπημα φάουλ του Καρδαρά από πλάγια αριστερά απέκρουσε ψηλά στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος.
92΄: Ο Καρδαράς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κάππου κατέληξε παράλληλα έξω από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
94΄: Μακρινό σουτ του Κάππου έφυγε πάνω από την εστία του Αίολου.
Συνθέσεις Ομάδων
Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Κατσαρής(61΄ Τριανταφυλλόπουλος), Δαράβαλης(46΄ Νικολάου), Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης, Χρυσαφόπουλος(53΄ Κορέντζελος), Ράικος, Κατσίκας, Μπακαλίδης, Γούλας
Ανδρούτσος Γραβιάς (Κώστας Λίβας): Ποδαράς, Σκόρδας, Ντζαβίδας, Σταμούλης, Ταμάμης Η., Αναγνώστου, Παπαευθυμίου(77΄ Σαγάνης), Λέσσης(93΄ Ταμάμης Λ.), Κουρλός, Καρδαράς(85΄ Κάππος), Χριστοδούλου
Διαιτητής : Βασίλης Καραταϊδης, 1ος Βοηθός : Π. Ψυχούλας, 2ος Βοηθός : Στέφανος Ξηρογιάννης (ΣΔΠ Βοιωτίας)