Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΑ.ΣΟ.Κ Εκλέχτηκαν οι σύνεδροι για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα.
Οι υποψηφιότητες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Ιπποκράτους ξεπέρασαν τις 4000 και 2500
είναι εκείνοι που εκλέχτηκαν για να συμμετέχουν στις συνεδριακές εργασίες που ξεκινούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Μαρτίου. Συνολικά οι σύνεδροι θα είναι 3500. Στο ΠΑΣΟΚ υπολογίζουν ότι στις σημερινές εκλογές θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40000 φίλοι και μέλη του κόμματος σε όλη την χώρα. Επίσης έχουν κατατεθεί 1500 υποψηφιότητες για το συνέδριο της Νεολαίας, στο οποίο θα συμμετέχουν 700 σύνεδροι.
Το 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θεωρήθηκε από πολλούς το κρισιμότερο στην ιστορία του, αφού έχει προηγηθεί η ιστορική εκλογική πτώση των εκλογών του Ιουνίου. Από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος πιστεύουν ότι από τις διαδικασίες του συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να ανασυνταχθεί και να συσπειρώσει δυνάμεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει 250 προσυνεδριακές εκδηλώσεις με την παρουσία μελών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ και 500 συνελεύσεις με την ευθύνη τοπικών στελεχών.
ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Στο Νομό Ευρυτανίας προσήλθαν στις κάλπες συνολικά 267 μέλη και φίλοι του κινήματος προκειμένου να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους συνέδρους.
Δύο κάλπες στήθηκαν μία στο Καρπενήσι και η άλλη στην έδρα του Δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι. Όπως ήταν αναμενόμενο στο Κερασοχώρι ελάχιστοι ήταν αυτοί που προσήλθαν, αλλά οριακά ξεπέρασαν το απαιτούμενο ποσοστό προκειμένου να εκλεγεί ο μοναδικός υποψήφιος του ψηφοδελτίου.
Για το Δήμο Καρπενησίου έθεσαν υποψηφιότητα 7 υποψήφιοι, ενώ για την νεολαία είχαμε κι εκεί μόνο ένα υποψήφιο.
Για το λόγο ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν ικανοποιητική και βάση των ποσοστών στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Ψήφισαν: 23
Λευκά/Άκυρα: 0
Έλαβον:
ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 23
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Ψήφισαν: 244
Λευκά/Άκυρα 11
Έλαβον:
ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 42
ΚΑΡΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14
ΛΑΘΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 52
ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 54
ΠΑΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 30
ΣΒΕΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 19
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 23
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Ψήφισαν: 56
Λευκά/Άκυρα 18
Έλαβον
ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 38
Αλλάζει δραματικά
το πολιτικό σκηνικό
Αμέσως μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, δρομολογούνται από τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Βενιζέλο, δραματικές ανατροπές, όχι μόνο μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσία του, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους και το υπογράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
Οι πολιτικές κινήσεις Βενιζέλου, μέσα στο Μάρτη, θα εξελιχθούν σε τρεις φάσεις.
Φάση πρώτη: επιλογή και παράδοση των ηγετικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ σε νέους και άφθαρτους πολιτικούς του χώρου με ταυτόχρονο παραγκωνισμό γνωστών στελεχών και όλων σχεδόν των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αυτοκάθαρση», είναι μία φράση που μόνιμα χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό ο Βαγγέλης Βενιζέλος στις συζητήσεις του.
Φάση δεύτερη: επιλογή, μετά από ζυμώσεις και εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, του επόμενου προέδρου του κινήματος, που θα είναι ένα νέο, άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο, ηλικίας όχι άνω των 40 ετών, που θα εκφράζει το «νέο ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Βενιζέλος έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Φάση τρίτη: πρόταση επίσημη Βενιζέλου στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη πολιτικής συνένωσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παραίτησης και των δύο από τις ηγεσίες των κομμάτων τους και επιλογή από κοινού νέου ηγέτη, που θα τεθεί επικεφαλής ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα εκπροσωπεί τον χώρο της κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, όπως θέλουν να χαρακτηρίζουν πολλοί το κενό που υπάρχει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το πολιτικό αυτό σχέδιο Βενιζέλου το γνωρίζουν ελάχιστοι από το περιβάλλον του κα η υλοποίησή του θα αρχίσει να γίνεται ορατή από τις αρχές Μαρτίου.
Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τη Θεσσαλονίκη μετά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων
Ευχαριστώ, καταρχάς, θερμά τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, την κοινωνική μας βάση, που μετέχουν στη σημερινή διαδικασία με σθένος, πίστη, αισιοδοξία, εγγυώνται τις διαδικασίες, εγγυώνται την προοπτική της Παράταξης.
Γιατί σήμερα, προετοιμάζοντας το Συνέδριό του που θα αρχίσει σε λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται, αλλάζει. Κρατάει όλα τα καλά της μεγάλης ιστορικής του διαδρομής, αλλά αποβάλει παθογένειες.
Το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια πάντα μιλάει στην ελληνική κοινωνία, αναγνωρίζει τα λάθη, θυμάται τις κατακτήσεις, τους κοινούς αγώνες και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική.
Έχει γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ασφαλέστερη λύση.
Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους.