Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

1Η Μ Α Η 2014 Μήνυμα από τον πρόεδρο του Εργατ/κου Κέντρου Νομού Ευρυτανίας

Εργαζόμενοι – Άνεργοι – Συνταξιούχοι,

Η 1η Μάη, αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα για τους καταπιεσμένους και αδικημένους του πλανήτη, που 128 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγου το 1886, συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια αιτήματα.
Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους και βροντοφωνάζουν όλοι μαζί : φτάνει πια η φτώχεια, η αδικία, η καταπίεση ,η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, οι πόλεμοι και η τρομoϋστερία, η οικολογική καταστροφή. Παλεύουν για τα άμεσα αιτήματά τους με στόχο την κοινωνική απελευθέρωση της εργατικής τάξης.


Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της χώρας μας, πάλι σε δυσμενή θέση, όσον αφορά τα ασφαλιστικά, εργασιακά, οικονομικά τους δικαιώματα και το δικαίωμα στη ζωή.
Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα. Έχει σημασία να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα για τις αιτίες που οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.
Να στείλουμε μήνυμα σε εργοδοσία, κυβέρνηση, Ευρώπη, ότι είμαστε όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Τίποτα δεν έχει κριθεί!
Ψηλά το κεφάλι!

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Χούπας