Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Μήνυμα Κωνσταντίνου Μπακόλα Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με το συνδυασμό του Θανάση Γιαννόπουλου ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ

Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες,κατά τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 είχα την τιμή να είμαι  Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας του κινήματος που πιστεύω, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μέχρι και σήμερα έκανα πράξη την υπόσχεση που έδωσα στους όπου γης Ευρυτάνες το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών. «Ο αγώνας τώρα αρχίζει». Πολλοί πίστεψαν πως η αυλαία έπεφτε κάπου εκεί. Όφειλα και οφείλω ν’ αγωνιστώ μέχρι να καταφέρω να δω μαζί με τους όπου γης συμπατριώτες μου την Ευρυτανία μεγάλη και ισχυρή.
Υπερήφανη και παραγωγική.
Δεν αποχώρησα και δεν έσκυψα το κεφάλι, παρά τον ανηλεή και αδυσώπητο πόλεμο, παρά τις απειλές και τις προσπάθειες αποκλεισμού μου από το γνωστό κατεστημένο σύστημα στο νομό μας, που επί χρόνια επιβάλλει συγκεκριμένα πρόσωπα και οικογένειες, μονοπωλώντας την πολιτική ζωή του τόπου μας στήνοντας καριέρες και ασκώντας εξουσία για την εξουσία, πάνω σ ένα περήφανο αλλά ρημαγμένο τόπο.
Σήμερα ήρθε η στιγμή να σας ανακοινώσω πως αποδέχτηκα με απόλυτη γνώση της τιμής και της ευθύνης την πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιατρού κου Αθανασίου Γιαννόπουλου και της υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχου κας Μαρίας Γαλανού να κατέλθω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας στον Ανεξάρτητο Συνδυασμό  «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» ώστε να παλέψουμε από κοινού και αμοιβαίως σεβόμενοι όλοι ανεξαιρέτως την πολιτική ταυτότητα των συναδέλφων μας, με μόνο σκοπό και στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των πολιτών της.
Προχωρώ στο βήμα αυτό με μόνη σκέψη ότι η χώρα βαίνει προς αλλαγή στο τρόπο διακυβέρνησης. Η περιφερειακή διοίκηση θα επιτελέσει ξεχωριστό ρόλο σ ένα ασταθές μετεκλογικό πολιτικό περιβάλλον, ενώ η ώρα της παράδοσης των φορολογικών εσόδων στις περιφέρειες φαίνεται πως πλησιάζει. Έχει μέγιστη σημασία να δούμε με εξαιρετική προσοχή το ποιες περιφερειακές αρχές θα εκλεγούν πρώτη φορά για 5 ολόκληρα χρόνια. Λάθη και αστοχίες δεν επιτρέπονται η κοινωνία μας οφείλει να δείξει
τη δέουσα προσοχή και ωριμότητα τώρα καθότι αύριο θα είναι αργά για όλους μας.
Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 έγιναν 22 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου όπου και κατατέθηκαν για λογαριασμό μου με την αμέριστη στήριξη του Τέρενς Κουίκ βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον οποίο δημόσια ευχαριστώ.
Κατέγραψα και ανέδειξα κοινοβουλευτικά πλήθος ζητημάτων ενώ το γραφείο μου ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτό ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων ώστε όλοι οι Ευρυτάνες ενωμένοι και μονιασμένοι συμπλέοντας να δώσουμε λύση σε ζητήματα που προέκυπταν και δυστυχώς θα συνεχίζουν να προκύπτουν.
Έγινε πλήθος παρεμβάσεων για θέματα Υγείας, Παιδείας και συνδικαλιστικών διώξεων των Εκπαιδευτικών μας, όπως και για ζητήματα ελλείψεων και λουκέτων στα σχολειά.
Ανεδείχθησαν ζητήματα οδικά και διασύνδεσης του Νομού με τον Νομό Καρδίτσας.
Ασχολήθηκα εκτενώς με ζητήματα Αναπτυξιακά, Περιβαλλοντικά αλλά και ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. Επίσης ανέδειξα κοινοβουλευτικά ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους εργαζομένους, ανέδειξα την αναμενόμενη μετεκλογικά ιδιωτικοποίηση της επιφανειακής χρήσης της λίμνης Κρεμαστών και του υδροηλεκτρικού, αποκάλυψα σκάνδαλα και περίεργες μεθοδεύσεις στην σήραγγα Τυμφρηστού, εναντιώθηκα στο λουκέτο σε υπηρεσίες της ΔΟΥ Καρπενησιού και πλήθος άλλων παρεμβάσεων τις οποίες σε προσεχές δελτίο τύπου θα γνωστοποιήσω επακριβώς.
Λάβαμε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεκάδες απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και έδωσα λύσεις όταν άλλοι κρύβονταν και αδιαφορούσαν.
Υπέγραψα και συνυπέγραψα περισσότερες από 120 παρεμβάσεις μέχρι και σήμερα με δελτία τύπου, αναφορές, επιστολές διαμαρτυρίας και γνωστοποίησης σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όσο και σε περιφερειακά (παρά τον αποκλεισμό μας κατά καιρούς από μερίδα του τύπου) την οποία θα έχετε διαπιστώσει και εσείς.
Έχουν καταγραφεί στο σύνολο τους ζητήματα που αφορούν τα χωριά μας, καθώς και οι χρόνιες καθυστερήσεις σε αυτά που εφαρμόζει το πολιτικό χτες στην Ευρυτανία.
Γνωρίζω πως λειτουργεί το πολιτικό κατεστημένο μέσα στα χωριά μας. Θα ειπωθούν πολλά και ακόμα περισσότερο θα παλέψουν οι εντεταλμένοι κομματάρχες κέντρων και παράκεντρων να σας διχάσουν. Δε θα συμμετάσχω ποτέ, δε θα απαντήσω ποτέ και δε θα καταναλώσω ούτε μια στιγμή από αυτή την εκλογική μάχη όσο κι αν προκληθώ ώστε να απαντήσω στις πολιτικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Άλλωστε τώρα πια ξέρετε πως λειτούργησα πολιτικά στο Νομό!
Κόντρα σε όλους και όλα! Πλάι στο καλό-απέναντι στο άδικο!
Το πρόγραμμα μου και οι προτάσεις μου για την Ανάπτυξη και την Ευημερία της Ευρυτανίας για την-κατά τον Καλλικράτη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας-έχει κατατεθεί προς τους Ευρυτάνες πολίτες από τον Μάρτιο του 2013 και θα επανακατατεθεί τις προσεχείς ημέρες παραμένοντας σε απόλυτη προτεραιότητα με την ρητή και κατηγορηματική μου δέσμευση ότι σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» και δικής μου στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Ευρυτανίας οφείλω να ολοκληρώσω το έργο αυτό στην διάρκεια της 5ετους θητείας μου ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου αυτού οφείλω να αποσυρθώ από την ενεργό πολιτική στην Ευρυτανία μου.
Έμαθα να απευθύνομαι από τον Μάιο του 2012 μέχρι και σήμερα στους συμπατριώτες μου άμεσα, τίμια και χωρίς περιστροφές αυτό θα συνεχίσω να πράττω .
Κλείστε τα αυτιά σας και πετάξτε έξω από τα σπίτια σας, τις απειλές και το δηλητήριο που ήξεραν να σπέρνουν ανάμεσα μας. Είναι η στιγμή να πούμε όλοι μας ένα μεγάλο όχι στην οικογενειοκρατία και στο «κληρονομικό δικαίωμα» στην πολιτική.
Με γνώμονα αυτές τις σκέψεις δε θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να παραμείνει θεατής, έχω χρέος απέναντι στους συμπατριώτες μου να ενεργοποιηθώ και ν αγωνιστώ για τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και να τους δώσω διέξοδο αξιοπρέπειας. Αυτή ήταν και η μόνη μου απαίτηση για να συμμετάσχω. Το συμφέρον των πολιτών πέρα και πάνω απ όλα. Σ αυτές τις αξίες πιστεύω και δεν κρύφτηκα ποτέ!
Οι εκλογές τοπικών και περιφερειακών αρχών δεν είναι ντέρμπι, είναι πράξη ευθύνης.
Και μην ξεχνάτε, σε κανέναν από όσους σας εκβιάζουν, απειλούν και πολώνουν την πολιτική ατμόσφαιρα δε χρωστάτε, σας οφείλουν δε τους οφείλετε!

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας
«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»