Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου στην "Εβδομάδα Εθελοντισμού"

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού 2014”, μιας εβδομάδας δράσεων στις σχολικές μονάδες της χώρας με συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του “Let’s do it world”, τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.


 Στα πλαίσια των σχολικών τους δραστηριοτήτων και συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Εθελοντισμού, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, μαζί με τους δασκάλους τους  Βασίλη Αντωνίου και Κώστα Ντόβα, και με την παρουσία του σχολικού συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου,  την Τρίτη 1/4/2014 πραγματοποίησαν δενδροφύτευση με οπωροφόρα δένδρα στο πρανές του σχολείου, κατορθώνοντας μέσα από το παιχνίδι και τη συλλογική δράση να προσεγγίσουν τις έννοιες του εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινότητα.
Επίσης τα ίδια παιδιά σε συνεργασία με την καθοδήγηση της κ. Αντωνοπούλου εκπαιδευτικού εικαστικών του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου, την Παρασκευή 4/4/2014 συμμετείχαν στην κατασκευή ψηφιδωτών που απεικόνιζαν σκηνές από το φυσικό περιβάλλον και ήρθαν σε επαφή με νέες εικαστικές τεχνικές,  εικαστικών έργων  (ψηφιδωτά), δημιουργώντας πραγματικά έργα τέχνης. Επίσης την Τετάρτη 2/4/2014 τα παιδιά της Α΄& Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού με τις δασκάλες τους Ευδοξία Παπαδοπούλου και Δήμητρα Πλωμαρίτου. Εκεί, αφού περιηγήθηκαν τους χώρους του μουσείου και ήρθαν σε επαφή με έναν κόσμο που σιγά-σιγά χάνεται, επισκέφθηκαν & συνεργάστηκαν με τα λιγοστά παιδιά του μονοθέσιου σχολείου του χωριού. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς τους χώρους του ιστορικού σχολείου να ζωντανεύουν και πάλι και να γεμίζουν με ένα πολύβουο πλήθος παιδιών.
ΟΙ εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 9/4/2014 με τα παιδιά της Δ΄ τάξης τα οποία μαζί με την δασκάλα τους Στέλλα Ντούσιου θα ζωγραφίσουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου ενώ την Πέμπτη 10/4/2014 η Γ΄ τάξη με την δασκάλα τους Δέσποινα Σικαρίδου θα συμμετάσχει σε Πασχαλινή εκδήλωση στο Γηροκομείο Καρπενησίου, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να ευχηθούν για τις γιορτές στους απόμαχους της ζωής.