Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Λάμπρος Χρυσαφογεώργος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων: Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα για το Δήμο Αγράφων.

Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση-πρόκληση του επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ΄΄ κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου για την τιμή που μου έκανε ,προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στις υπηρεσίες του Δήμου Αγράφων, θέτοντας υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του Μαίου 2014 Δεσμεύομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή με έργα ευθύνης και συνέπειας. Δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, υπηρετώντας, με αποτελεσματικότητα, τον τόπο μας. Τα Άγραφα.

Γιατί η μάχη για την Επόμενη Μέρα στα Άγραφα είναι μάχη συλλογική. Είναι μάχη προοπτικής, είναι μάχη συνέπειας, είναι μάχη ουσίας.
Και προσωπικά ως άτομο αλλά και ως ομάδα, δεσμευόμαστε ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας. Το πρόγραμμά μας είναι συμφωνία τιμής με κάθε πολίτη χωριστά.
Σήμερα, μπορείτε να μεταφέρετε παντού, ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
Τα Άγραφα αλλάζουν σελίδα. Τα Άγραφα ανοίγουν ένα καινούργιο κεφάλαιο.
Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις ανεξάντλητες δυνατότητες που έχει. Στη δυναμική της να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών. Και βεβαίως να δώσει λύσεις. Με μπροστάρη τη δημοτική αρχή, κανένας συμπολίτης μας δεν μπορεί να μείνει πίσω, κανένας δεν πρέπει να ξεχαστεί. Κανείς δεν πρέπει να νιώσει ότι είναι μόνος του.
Είμαστε εδώ για να πούμε όχι στην κεντρική εξουσία, κάθε φορά που θα χρειαστεί. Για να μεταφέρουμε τις αγωνίες και τις ανησυχίες του Δήμου μας, για να αλλάξουμε – όταν πρέπει – σχεδιασμούς που γίνονται για εμάς, χωρίς όμως τη δική μας συμμετοχή. Είμαστε λοιπόν εδώ για να συνθέσουμε. Για να πετύχουμε τη συναίνεση.
Και γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε εδώ, πέρα και πάνω από κόμματα.
O Δήμος μας διαθέτει ταυτόχρονα ένα μοναδικό σε κάλλος και φυσικό πλούτο ορεινό όγκο –τον οποίο όμως έχουμε παραμελήσει.  Κι αυτό εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων του παρελθόντος
Τα ζητήματα είναι πολλά και μεγάλα.
Το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε ειδικά και συγκεκριμένα για κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά, για κάθε δυνατότητα, για κάθε ευκαιρία. Για τη καθημερινότητα , αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Θα μιλήσουμε για όλα! Με ειλικρίνεια, με εμπιστοσύνη. Με συνέπεια, με δέσμευση. Δεν είμαστε σήμερα εδώ για να διαχειριστούμε απλώς τις παθογένειες του χθες ή απλώς να διαχειριστούμε καλά κάποιες υπηρεσίες του Δήμου.
Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα για το Δήμο Αγράφων.
 Πρέπει να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε κάθε δομή βοήθειας και υποστήριξης προς τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Να δείξουμε αληθινή αλληλεγγύη σε όσους πλήττονται από την κρίση – και είναι πολλοί και στον Δήμο Αγράφων.
Με κοινωνικές υπηρεσίες που θα αγκαλιάζουν ολόκληρο τον Δήμο. 
Με ειδική μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες .
Προγράμματα όπως η «Διανομή Τροφίμων σε Απόρους» για να εξασφαλίσουμε την σίτιση στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το «Γάλα στα σχολεία» και το «Φρούτα στα σχολεία» για να παρέχουμε μικρογεύματα στους μαθητές στα δημόσια σχολεία του Δήμου.
 Με έγκαιρο και σωστό σχεδιασμό μπορούμε με αυτές και με άλλες δράσεις – και την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου – να ενισχύσουμε το κοινωνικό δίχτυ που πρέπει να απλώνεται όσο γίνεται πιο πλατιά στην περιοχή μας.
Διαφάνεια παντού.
 Διαφάνεια χωρίς σκιές και σκοτεινές γωνίες.
 Διαφάνεια στις διαδικασίες του Δήμου. Στους διαγωνισμούς. Στις υπηρεσίες. Στις συναλλαγές του δήμου. Παντού.
Μακριά από γραφειοκρατίες και αγκυλώσεις.
Με συνεδριάσεις και πρακτικά των οργάνων που θα μεταδίδονται στο διαδίκτυο.
Με πρακτικά που θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Με καθολική συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν τις γειτονιές τους.
Με τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης λειτουργική στην οποία θα έχουν λόγο όλοι ανεξαιρέτως.
Με τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης ενεργό, ώστε να μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά τους συμπολίτες μας.
Με τις πόρτες του Δήμου ανοικτές στους πολίτες.
Ο Δήμος Αγράφων  έχει ανάγκη από λύσεις ευρωπαϊκές. 
Δυστυχώς ο Δήμος μας σήμερα είναι πίσω σε υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων σε σχέση με πολλούς άλλους Δήμους  σε όλη την Ελλάδα.  Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Έχουμε βρεθεί στις τελευταίες θέσεις.
Είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα, υποδομές και υπηρεσίες του δήμου προς τον πολίτη. 
Και να γίνει τέτοιος σχεδιασμός, τέτοιος προγραμματισμός, ώστε να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ που διαθέτουν οι Βρυξέλλες για τις ευρωπαϊκές πόλεις και δήμους την περίοδο 2014-2020. Το νέο ΕΣΠΑ τώρα ξεκινάει και τα χρήματα που κατευθύνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι αυξημένα. Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή ανάπτυξη διπλασιάζονται την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και προπαντός θα έχουμε σχέδιο για να τα αξιοποιήσουμε.
 Στον συνδυασμό μας υπάρχουν  άνθρωποι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη για να γυρίσει σελίδα ο δήμος μας, να αφήσει οριστικά πίσω του το χθες.
Άνθρωποι με γνώσεις, με ικανότητες, με κέφι, με μεράκι, με εντιμότητα, με ενθουσιασμό. Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια.
Εγώ προσωπικά ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος και αναλογιζόμενος της ευθύνης που αισθάνομαι να με βαραίνει σας υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Σας υπόσχομαι να είμαι κοντά σας.
Στους αγώνες και τις αγωνίες σας.
Στα προβλήματα και τους προβληματισμούς σας.
Στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη επόμενη μέρα.
                                                                                                       Μετά τιμής
                                                                                         ΧΡΥΣΑΦΟΓΕΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
                             ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΄΄ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Λάμπρος Χρυσαφογεώργος γεννήθηκε στην Πρασιά Ευρυτανίας το 1968,και είναι  γόνος πολύτεκνης οικογένειας. 
Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου  και έχει φοιτήσει και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο .Είναι κάτοχος διπλώματος της Σερβοκροατικής γλώσσας και γνώστης της Αγγλικής .
Λόγω της ενεργούς ενασχόλησης του με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το ποδόσφαιρο έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μάνατζμεντ ποδοσφαίρου  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα το εξασκεί με την ιδιότητα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών .
Από το 1995 εργάζεται ως υπάλληλος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Από το 2004 έως το 2012 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Πρασιωτών Αθήνας. Από το 2010 εως το 2014 διετέλεσε μέλος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων
Από το 1995 είναι μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών(Ο.Σ.Υ.Ο).
Εχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια οικονομικού ενδιαφέροντος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε άλλους φορείς σχετικά με την Διοίκηση και την οικονομία