Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Τ’ άκουσε από τους Φραγκιστιανούς ο Καρανίκας για την έδρα


Τ’ άκουσε από τους Φραγκιστιανούς
ο Καρανίκας για την έδρα
Κρίσιμο ραντεβού με τον Ραγκούση
Να τους κλείσει ραντεβού με τον Ραγκούση ζήτησαν, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπόνιας, Δημότες και φορείς της Φραγκίστας, από τον Ηλία Καρανίκα που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στην Δυτική Φραγκίστα.
Σε συζήτηση που διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα και που κάποια στιγμή έγινε πολύ έντονη μεταξύ του Βουλευτή και των παρισταμένων, από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τον πρώην Δήμαρχο, από Προέδρους Συλλόγων και Δημότες, τέθηκε στον Ηλία Καρανίκα το ερώτημα ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ άλλαξε έδρα ο Δήμος και ΠΟΙΟΣ ήταν πίσω από αυτές τις παρασκηνιακές κινήσεις.
Ο Βουλευτής είπε ότι για το ζήτημα της έδρας έχει κρατήσει από την αρχή ουδέτερη θέση και για ότι συνέβη , όσον αφορά την αλλαγή της έδρας ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε καθότι για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε όταν βρίσκονταν στην Καβάλα.
Τόσο ο Δήμαρχος Θωμάς Μπόνιας όσο και οι Κώστας Κουτσούμπας, Κώστας Μπίκας, Βασίλης Γούλας, Θύμιος Κολοκύθας, Βαγγέλης Λάμπρου, Κώστας Ασπρογιάννης, που πήραν τον λόγο, αναφέρθηκαν σε όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτει η Δυτική Φραγκίστα, όπως το νέο Δημαρχείο, άλλες υποδομές, το Κέντρο Υγείας και ζήτησαν από τον Βουλευτή, να τους απαντήσει για πιο λόγο αγνοήθηκαν όλα αυτά με αποτέλεσμα να προτιμηθεί τελικά το Κερασοχώρι για έδρα και όχι η Δυτ. Φραγκίστα.
Ο κ. Καρανικάς, στην αρχή της τοποθέτησής του είπε: « Είπα ναι για να γίνουν δυο Δήμοι στο Νομό, γιατί πιστεύω ότι έτσι συμφέρει τον τόπο μας, όσον αφορά όμως για την έδρα του Δήμου Αγράφων κράτησα και κρατώ ουδέτερη θέση». «Αν ήθελα να πάω την έδρα στο Κερασοχώρι, γιατί να την φέρω δια μέσω της Φραγκίστας», τόνισε με έμφαση.
Οι Δημότες επέμεναν να τους απαντήσει, ποιο χωριό ο ίδιος θεωρεί το κατάλληλο για την έδρα και επ΄ αυτού ο Βουλευτής υπερασπίστηκε και πάλι την ουδετερότητά του στην υπόθεση Καλλικράτη για το θέμα των εδρών.
Δευτερολογώντας ο Δήμαρχος Θωμάς Μπόνιας πρότεινε στον Βουλευτή να εισηγηθεί στην αρμόδια Επιτροπή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την εναλλακτική λύση, να γίνει το Κερασοχώρι ιστορική έδρα του Δήμου και η Δυτ. Φραγκίστα η Διοικητική έδρα. Και σε αυτή την πρόταση η απάντηση του Γιατρού ήταν ίδια.
Τέλος από το σύνολο των παρευρισκόμενων, ζητήθηκε να κλείσει ραντεβού ο κ. Καρανίκας με τον Υπουργό Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Θωμά Μπόνια και δυο ακόμη εκπροσώπους φορέων του Δήμου Φραγκίστας, να δουν τον Υπουργό και να τον ενημερώσουν για την υπόθεση της έδρας.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό για να κλείσει αυτό το ραντεβού για Τρίτη ή Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή ορίστηκε για σήμερα το πρωί, η οποία και θα πραγματοποιηθεί.
Όσον αφορά τα όσα άλλα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν και ειπώθηκαν μετά το πέρας της θυελώδους πραγματικά συζήτησης μεταξύ του κ. Καρανίκα, του Δημάρχου και των Δημοτών και τα οποία κατέγραψε αποκλειστικά καρέ – καρέ ο φακός και η κάμερα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, είναι γεγονότα καταδικαστέα και σίγουρα από αυτά που δεν προάγουν τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επηρεάσουν αυτά το θέμα της έδρας, όμως όπως και να το κάνουμε θεωρούνται και ήταν πέρα κάθε λογικής.