Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία. Ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης , σε όλα τα χωριά του τόπου μας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.
 
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ηλία Καρανίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά και άλλων εκπροσώπων και αρχών του τόπου ΦΩΤΟ, όπως και πλήθος Ευρυτάνων έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο Καρπενησίου.
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Επισκοπής η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων της Λίμνης Κρεμαστών, παρά την έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή. Στην τελετή παραβρέθηκαν Ιερείς των παραλίμνιων χωριών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου κ.κ. Α. Κούρος και Κ. Παπαθανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Νίκος Φούκας και Αγρινίου κ. Αντώνης Κούρος ΦΩΤΟ, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, οι Πρόεδροι των χωριών Χαράστης, Επισκοπής, Αγαλιανού και Ψηλοβράχου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισκοπής Φίλλιπος Μουτόπουλος και αρκετοί δημότες και των δύο όμορων δήμων. Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα γλυκού και τσίπουρου σε όλους, σε καφενεία του χωριού.