Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μέχρι 322 σχολές μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι!

Έφτασε σχεδόν η ώρα υποβολής του μηχνογραφικού για τους υποψήφιους και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών αύριο Δευτέρα, θα πρέπει να...σπεύσουν να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν.

Για όσους ξέρουν πολύ καλά αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους είναι μια υπόθεση εύκολη. Για τους υπόλοιπους όμως θα είναι μάλλον δύσκολο να διαλέξουν ανάμεσα σε 500 σχολές και τμήματα.
Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να δηλώσει έως και 322 τμήματα το πολύ, γεγονός που από τη μια αυξάνει τις επιλογές του, αλλά ταυτόχρονα τον μπλοκάρει. Τα διλήμματα είναι πολλά, καθώς οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν μηχανογραφικό σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Πάντως ανάμεσα σε τόσα τμήματα υπάρχουν παγίδες, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι για παράδειγμα η διαφορά ανάμεσα στα τμήματα οικονομικών επιστημών, οικονομικής ανάπτυξης, αγροτικής ανάπτυξης. Οι ονομασίες των τμημάτων είναι σε θέση να μπερδέψουν τους μαθητές πολύ και να τους παρασύρουν σε επιλογές που δεν έχουν πραγματική εικόνα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ή τι τίτλο θα έχει το πτυχίο τους τελικά.